Cum să remediați camera Google Meet care nu funcționează

Google Meet acceptă apeluri audio și video. Vă puteți alătura cu un videoclip de pe desktop și de pe un dispozitiv mobil. Dacă vă alăturați unei întâlniri Google Meet de pe desktop, aveți nevoie de o cameră web pentru a reda videoclipuri. Google Meet poate funcționa cu o cameră web internă, adică cele care sunt încorporate pe laptopuri și poate funcționa cu camere web externe.

Camera Google Meet nu funcționează

Remediați camera Google Meet care nu funcționează

Dacă încercați să vă alăturați unei întâlniri Google Meet și camera nu funcționează, problema ar putea fi pur și simplu o problemă de permisiuni, adică browserul nu are acces la cameră. De asemenea, este posibil ca camera să nu funcționeze sau să fie utilizată de o altă aplicație. Încercați remediile de mai jos.

Aveți probleme cu camera în Zoom? Consultați aceste remedieri.

1. Testați camera

Dacă camera dvs. web a fost configurată corect și nu există probleme hardware sau software cu aceasta, o aplicație stoc de pe sistemul de operare desktop ar trebui să o poată utiliza fără probleme.

Pe Windows 1o;

Deschideți meniul Start.
Accesați lista de aplicații.
Căutați și deschideți aplicația Cameră.

Pe macOS;

Atingeți comanda rapidă de la tastatură Comandă+bara de spațiu pentru a deschide căutarea Spotlight.
Introduceți FaceTime.
Deschideți FaceTime și verificați camera.

  Ce este PII în securitatea cibernetică?

Dacă aplicația (aplicațiile) arată o previzualizare a camerei, înseamnă că hardware-ul funcționează bine.

2. Eliminați aplicațiile camerei virtuale

Odată cu creșterea utilizării instrumentelor de conferințe web precum Google Meet, Zoom și Microsoft Teams, utilizatorii au devenit creativi în ceea ce privește modul în care își gestionează fluxul video. Mulți utilizatori adaugă aplicații de filtrare (Snap Camera, OBS) care pot aplica efecte, cadre, fundaluri etc., la fluxul camerei.

Dacă aceste aplicații nu sunt configurate corect, ele iulie cauza probleme cu Google Meet. Dacă rulează o astfel de aplicație, închideți-o sau dezinstalați-o.

3. Selectați camera web în Google Meet

Asigurați-vă că camera dvs. web a fost selectată în Google Meet.

Participați la o întâlnire Google Meet.
Faceți clic pe butonul mai multe opțiuni (trei puncte) și selectați Setări din meniu.
Accesați fila Video.
Deschideți meniul derulant și selectați camera web.

4. Verificați permisiunile camerei web

Asigurați-vă că browserul pe care îl utilizați pentru a participa la o întâlnire Google Meet are permisiunea de a accesa camera web.

Pe Windows 10;

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați fila Confidențialitate.
Selectați fila Cameră.
Asigurați-vă că este activat accesul la cameră pentru dispozitiv.

Pe macOS;

Deschideți Preferințe de sistem.
Accesați Securitate și confidențialitate.
Selectați fila Confidențialitate.
Selectați Cameră foto în coloana din stânga.
În panoul din dreapta, asigurați-vă că browserul este listat.
Dacă browserul nu este listat, faceți clic pe butonul plus și adăugați-l.

5. Folosiți Chrome

Google Meet este un produs Google. Va funcționa în alte browsere moderne, dar veți obține cea mai bună experiență dacă îl utilizați în Chrome. Tu iulie nu ca browserul, dar folosirea acestuia poate rezolva orice probleme pe care le întâmpinați cu camera într-o întâlnire Google Meet.

  Max (fostul HBO Max) nu funcționează? 7 probleme maxime și cum să le remediați

6. Verificați lățimea de bandă a internetului

Dacă camera funcționează sporadic în timpul unei întâlniri, este posibil ca camera să fie în regulă, dar nu aveți viteza internetului sau lățimea de bandă pentru a susține fluxul video.

Verificați-vă viteza internetului Speedtest.net. Dacă ping-ul este prea mare sau viteza dvs. de internet este prea mică, este posibil să trebuiască să vă descurcați fără videoclip, dacă nu puteți trece la o rețea mai rapidă.

Asigurați-vă că atunci când vă aflați într-o întâlnire, conexiunea nu este folosită de alte dispozitive pentru a descărca ceva greu, de exemplu, actualizări ale sistemului de operare sau un film.

Concluzie

În multe cazuri, trecerea la Chrome a rezolvat problema pentru utilizatori. Acest lucru se datorează faptului că permisiunile de care are nevoie Google Meet sunt mai ușor de solicitat într-un browser care a fost creat de Google. În alt browser, Google Meet iulie nu poate solicita utilizatorului permisiunea de care are nevoie pentru a transmite în flux video, prin urmare, camera pare să nu funcționeze.