Cum să mutați meniul Start pe Windows 11 la stânga

Microsoft nu a încetat să experimenteze cu meniul Start. Previzualizarea Windows 11, care este disponibilă în prezent pe canalele de dezvoltare și versiune beta, prezintă un meniu Start nou-nouț.

Meniul Start pe Windows 11

Meniul Start pe Windows 11

Modificările notabile aduse meniului Start pe Windows 11 sunt;

Am eliminat bara de butoane din stânga și am mutat-o ​​în partea de jos
S-au eliminat dalele și grupurile de aplicații
Butonul Start a fost mutat în centrul barei de activități împreună cu alte aplicații de sistem

Mutați meniul Start pe Windows 11 la stânga

Noua poziție a meniului Start nu este rea. Adaugă un fel de aspect „macOS-Dock” barei de activități și sistemului de operare în ansamblu. Arată bine, dar nu este ceea ce oamenii sunt obișnuiți. Din fericire, Microsoft a făcut incredibil de ușor să mutați meniul Start înapoi în marginea stângă a barei de activități.

Faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați Setările barei de activități din meniul contextual.
Extindeți comportamentele din bara de activități.
Deschideți meniul derulant de lângă Alinierea barei de activități și selectați Stânga.
Butonul Start, meniul Start și grupul de aplicații fixate vor fi toate mutate spre stânga.

Obțineți meniul Start din Windows 10 pe Windows 11

Dacă nu vă place noul meniu Start, aveți puține posibilități. A existat un hack de registry care a permis utilizatorilor să obțină meniul Start Windows 10 pe Windows 11, dar acesta a fost eliminat rapid de Microsoft într-o actualizare la Windows 11. Este foarte puțin probabil să fie adăugat înapoi în versiunea stabilă a Windows 11.

  Remediați MoUSO Core Worker Process în Windows 10

Noul meniu Start de pe Windows 11 este diferit prin faptul că nu mai are piese, dar este, în multe privințe, același cu meniul Start pe Windows 10. Există modificări ale UI, de exemplu locația butonului de pornire și setări și cum sunt afișate aplicațiile accesate recent, dar nu este o schimbare atât de mare.

Singurul lucru dezamăgitor despre noul meniu Start pe Windows 11 este că aplicațiile fixate au acum mult mai puțin spațiu. Ele depășesc dacă fixați prea multe dintre ele și trebuie să derulați în jos pentru a le accesa. Învinge scopul pe care țiglele din meniul Start pe Windows 10 s-au umplut atât de bine.

Concluzie

Noul meniu Start este diferit, dar nu credem că va fi primit la fel de prost ca ecranul Start din Windows 8. Microsoft a pus bazele noii interfețe de utilizare cu modul în care a proiectat meniul Start Windows 10. Acestea fiind spuse, dacă nu vă place, vor exista fără îndoială aplicații terță parte dezvoltate pentru a o repara.