Cum să măriți și să micșorați pe un Mac: 4 metode

Întâmpinați dificultăți în a vizualiza ceea ce este pe Mac-ul dvs.? Mărirea vă va face totul puțin mai ușor de văzut. macOS are mai multe metode încorporate pentru a vă ajuta să măriți și să micșorați conținutul dvs. Să le privim mai jos.

REALIZAREA VIDEOCLIPULUI ZILEI

1 Măriți sau micșorați pe Mac folosind comenzile rapide de la tastatură

Cel mai simplu mod de a mări și micșora este să utilizați o comandă rapidă de la tastatură pe Mac. Există trei comenzi rapide principale de la tastatură care vor declanșa funcția de zoom în marea majoritate a aplicațiilor Mac:

 • Cmd + Plus (+):
  Măriți pe Mac-ul dvs.

 • Cmd + Minus (-):
  Micșorați pe Mac-ul dvs.

 • Cmd + Zero (0):
  Reveniți la nivelul implicit de zoom.

Dacă nu vă place să utilizați comenzile rapide de la tastatură, puteți accesa în continuare aceste opțiuni comune de zoom din bara de meniu. După ce ați deschis aplicația relevantă, faceți clic pe fila Vizualizare și alegeți dintre Mărire, Mișcare sau Dimensiune reală, în funcție de nevoile dvs.

2 Măriți și micșorați în diverse aplicații pe macOS

Multe aplicații încorporate și terțe pentru macOS au, de asemenea, propriile caracteristici de zoom. Puteți utiliza aceste opțiuni în locul comenzilor rapide de la tastatură generice menționate mai devreme. Iată câteva exemple despre cum să utilizați funcția de zoom în diferite aplicații populare pentru Mac:

 • Safari:
  Mergi la
  Safari > Setări > Site-uri web
  > Zoom pagină
  din bara de meniu. De la
  Când vizitați alte site-uri web
  meniul derulant, selectați procentajul de zoom preferat.

 • Google Chrome:
  Apasă pe
  trei puncte
  meniul din colțul din dreapta sus și selectați
  La care se adauga (
  +)
  sau
  minus (-)
  icoane din
  Zoom
  opțiune.

 • Previzualizare:
  Apasă pe
  la care se adauga
  (+)
  sau
  pictograma lupă minus (-).
  pentru a mări și micșora o imagine pe care ați deschis-o.

 • Fotografii:
  presa
  Z
  de pe tastatură pentru a mări sau micșora fotografia cu 100 la sută sau utilizați glisorul de zoom din partea de sus pentru a mări până la maximum 400 la sută.

3 Măriți și micșorați folosind gesturi Trackpad pe un Mac

Există, de asemenea, o modalitate de a mări și micșora folosind gesturile trackpad-ului Mac-ului. Această metodă vă va plăcea dacă sunteți obișnuit să utilizați trackpad-ul pentru toate sarcinile dvs.

Faceți clic pe sigla Apple din bara de meniu și accesați Setări de sistem > Trackpad. Selectați fila Derulare și mărire și asigurați-vă că Măriți sau micșorați și Zoomul inteligent sunt activate. În acest fel, puteți ciupi sau atinge de două ori cu două degete pe trackpad pentru a mări și micșora pe Mac.

4 Utilizați lupa încorporată a Mac-ului dvs. pentru a mări

În majoritatea cazurilor, comenzile rapide generale de la tastatură și gesturile trackpad-ului menționate mai sus ar trebui să fie suficiente. Cu toate acestea, nu le puteți folosi pentru a mări, de exemplu, bara de meniu macOS sau filele Google Chrome. Dacă trebuie să măriți aceste părți ale interfeței de utilizator macOS, puteți activa lupa încorporată pe Mac.

Mergeți la Setări de sistem > Accesibilitate > Zoom și comutați pe Utilizați gestul de derulare cu tastele modificatoare pentru a mări. Pentru opțiunea Tasta de modificare pentru gestul de derulare, alegeți Control din meniul drop-down. Pentru stilul Zoom, alegeți Picture-in-Picture.

Acum, pentru a mări, apăsați și mențineți apăsat butonul Control de pe tastatură. În același timp, folosiți două degete pentru a glisa în sus pe trackpad pentru ca fereastra de lupă să apară. Glisarea în sus de mai multe ori va crește nivelul de zoom.

Pentru a micșora și a ieși din lupă, glisați în jos cu două degete până când nivelul de zoom revine la valoarea implicită. Fereastra de lupă va dispărea de la sine.

Puteți personaliza această setare de zoom în mai multe moduri. De exemplu, puteți alege Ecran complet sau Ecran împărțit pentru a schimba modul în care vor apărea părțile mărite ale ecranului Mac. În loc de o mică fereastră de lupă, Split Screen va folosi un sfert din ecranul Mac pentru a afișa secțiunea mărită.

Ca un alt exemplu, dacă nu vă place să glisați pe trackpad și să utilizați tasta modificatoare pentru a mări, puteți opta pentru a activa Utilizarea comenzilor rapide de la tastatură pentru a mări. Când această setare este activată, veți avea trei comenzi rapide suplimentare de la tastatură pe care le puteți utiliza pentru a mări și micșora pe Mac:

 • Opțiune + Cmd + 8:
  Apăsați o dată pentru a activa zoom-ul. Apăsați-l din nou pentru a dezactiva.

 • Opțiune + Cmd + Egal(=):
  Apăsați aceste taste pentru a mări ecranul dvs.

 • Opțiune + Cmd + Minus (-):
  Apăsați aceste butoane pentru a micșora de pe ecran.

În general, dacă doriți să măriți sau să micșorați pe Mac, cel mai simplu mod este să utilizați cele trei comenzi rapide principale de la tastatură sau opțiunile de zoom din fila Vizualizare. Aplicațiile populare, cum ar fi Fotografii și Google Chrome, au, de asemenea, propriile butoane de zoom pe care le puteți utiliza.

Dacă opțiunile generice nu sunt ceea ce căutați, mai există o lupă încorporată disponibilă. Este una dintre funcțiile de accesibilitate ale Mac-ului tău pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Această funcție vă va permite să măriți oriunde în interfața cu utilizatorul.

  Cum să ștergi un cont Badoo