Cum să joci Total War: ROME II pe Linux

Total War: ROME II este un joc video de strategie dezvoltat de Creative Assembly și publicat de Sega. Se concentrează asupra societății istorice romane într-o perioadă de război. În acest ghid, vă vom arăta cum puteți face ca Total War: ROME II să funcționeze pe sistemul dvs.

Total War: ROME II pe Linux

Total War: ROME II funcționează cu Linux

Total War: ROME II funcționează pe Linux, dar numai prin puterea lui Proton, care este încorporată în versiunea Linux a Steam. Din acest motiv, va trebui să vedem cum să instalăm Steam pe Linux înainte de a vă arăta cum să funcționeze Total War: ROME II.

Instalare. Aburi

Pentru a începe instalarea Steam pe Linux, deschideți o fereastră de terminal pe desktopul Linux. Pentru a deschide o fereastră de terminal, apăsați Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, deschideți o fereastră de terminal căutând „Terminal” în meniul aplicației.

După ce ați deschis aplicația terminal, urmați instrucțiunile de instalare din linia de comandă prezentate mai jos pentru a pune în funcțiune aplicația Steam pe computer.

Ubuntu

Pe Ubuntu, aplicația Steam este ușor de instalat cu următoarea comandă Apt.

sudo apt install steam

Debian

Cei care folosesc Debian Linux trebuie să descarce manual pachetul Steam DEB. Pentru a începe procesul de descărcare, deschideți o fereastră de terminal și utilizați comanda wget downloader de mai jos.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

După descărcarea celui mai recent pachet Steam DEB pe computerul dumneavoastră Debian, instalarea poate începe. Pentru a instala pachetul pe computer, utilizați următoarea comandă dpkg de mai jos.

sudo dpkg -i steam.deb

Acum că pachetul Steam DEB este complet instalat pe computerul dvs. Linux, utilizați comanda Apt-get de mai jos pentru a corecta orice dependențe care ar fi putut apărea în timpul procesului de instalare.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Dacă sunteți pe Arch Linux, veți putea face ca aplicația Steam să funcționeze cu următoarea comandă Pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Dacă sunteți pe Fedora sau OpenSUSE Linux, veți putea instala Steam prin sursele software incluse în aceste distribuții. Cu toate acestea, versiunea Flatpak a Steam funcționează mult mai bine pe acele distribuții, așa că vă recomandăm să o instalați.

  Cum se convertesc fișiere media pe Linux cu Curlew

Flatpak

Pentru ca Steam să funcționeze pe Flatpak în Linux, va trebui să configurați timpul de rulare Flatpak. Pentru a configura rularea Flatpak pe computer, urmați ghidul nostru pe acest subiect.

După configurarea timpului de rulare Flatpak pe computer, utilizați comanda de adăugare la distanță de mai jos pentru a adăuga magazinul de aplicații Flathub pe computer. Acest magazin de aplicații va face posibilă instalarea Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Cu magazinul de aplicații Flathub configurat, este timpul să instalați Steam. Folosind comanda de instalare flatpak de mai jos, instalați cea mai recentă versiune a Steam pe computer.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Instalați Total War: ROME II pe Linux

Acum că Steam este instalat pe computerul dvs. Linux, deschideți aplicația și conectați-vă folosind acreditările dvs. de utilizator. Apoi, urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos pentru ca Total War: ROME II să funcționeze pe Linux.

Pasul 1: Găsiți meniul „Steam” și faceți clic pe el în Steam. Apoi, găsiți opțiunea „Setări” și selectați-o pentru a deschide zona de setări Steam. Odată ajuns în setările Steam, găsiți „Steam Play” și faceți clic pe el.

În Steam Play, bifați „Activați Steam Play pentru titlurile acceptate” și „Activați Steam Play pentru toate celelalte titluri”. Selectați butonul „OK” pentru a confirma modificările.

Pasul 2: Găsiți butonul „STORE” și faceți clic pe el pentru a accesa magazinul Steam. Odată ajuns în magazinul Steam, găsiți caseta de căutare și faceți clic pe ea. Apoi, tastați „Total War: ROME II” și apăsați tasta Enter.

Priviți rezultatele căutării pentru Total War: ROME II și faceți clic pe el pentru a-l adăuga în contul dvs.

  Cum se instalează cele mai recente drivere GPU Nvidia pe Linux

Pasul 3: Găsiți butonul „BIBLIOTECĂ” și găsiți „Total War: ROME II”. După ce l-ați găsit, selectați butonul albastru „INSTALARE” pentru a descărca și configura jocul pe Linux.

Când instalarea este finalizată, faceți clic dreapta pe Total War: ROME II din bara laterală și selectați butonul „Proprietăți”. De acolo, găsiți „Compatibilitate”, bifați „Forțați utilizarea unui anumit instrument de compatibilitate Steam Play” și setați-l la „4.11”.

Pasul 4: Găsiți butonul „Setați opțiunile de lansare” și faceți clic pe el. Apoi, lipiți următorul cod în el.

PROTON_USE_WINED3D=1 %command%

Pasul 5: Găsiți butonul verde „JOAȚI” și faceți clic pe el pentru a porni jocul. Când faceți clic pe el, Steam va încerca să configureze jocul pentru Linux. Stai pe spate și ai răbdare. Când este finalizat, Total War: ROME II va porni. Bucurați-vă!

Depanare

Ai probleme la jocul Total War: ROME II pe computerul tău Linux? Consultați pagina Total War: ROME II ProtonDB pentru ajutor.