Cum să joci Battlefield V pe Linux

Battlefield V este a 16-a intrare în shooter-ul la persoana întâi dezvoltat de DICE și publicat de Electronic Arts. În joc, jucătorii concurează unul împotriva celuilalt în bătălii istorice, cu 64 de jucători la un moment dat. În acest ghid, vă vom arăta cum să îl faceți să funcționeze pe Linux.

Cum să funcționeze Battlefield V pe Linux

Battlefield V funcționează pe Linux, dar numai cu Proton și Steam Play. Va trebui să utilizați această tehnologie pentru a instala jocul și pentru a vă asigura că clientul de joc Origin al EA funcționează.

Pentru a utiliza Steam Play și Proton, va trebui să instalați versiunea Linux a Steam. Începeți instalarea Steam prin deschiderea unei ferestre de terminal pe desktop. Puteți deschide o fereastră de terminal pe desktopul Linux cu Ctrl + Alt + T de pe tastatură sau puteți căuta „Terminal” în meniul aplicației.

Odată ce fereastra terminalului este deschisă și gata de utilizare, urmați instrucțiunile de instalare pentru Steam care corespund cu sistemul de operare Linux pe care îl utilizați în prezent.

Ubuntu

Pentru ca Steam să funcționeze pe Ubuntu Linux, introduceți următoarea comandă de instalare apt de mai jos.

sudo apt install steam

Debian

Instalarea Steam pe Debian este posibilă, iar cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să descarci Steam direct de la Valve, mai degrabă decât să te ocupi de depozitul software „non-free”.

Pentru a descărca Steam pe computerul dvs. Debian Linux, utilizați următoarea comandă de descărcare wget pentru a prelua pachetul Steam DEB de pe site-ul web Steam. Când descărcarea este completă, veți putea instala Steam.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Pentru a instala Steam pe Debian, utilizați comanda dpkg pentru a instala pachetul DEB pe computer.

sudo dpkg -i steam.deb

Când pachetul Steam DEB este instalat pe sistemul dvs., utilizați comanda apt-get install -f pentru a corecta orice dependențe de pe desktop-ul Debian Linux.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Pe Arch Linux, veți putea face ca aplicația Steam să funcționeze, cu condiția să aveți depozitul de software „multilib” în funcțiune. Pentru a face asta, deschideți fișierul /etc/pacman.conf, localizați secțiunea „#multilib” și eliminați simbolul #, precum și liniile direct de sub acesta. Apoi, salvați editările.

  Cele mai bune 5 aplicații de editare video pentru Linux

După salvarea editărilor, utilizați comanda pacman pentru a resincroniza sistemul dvs. Arch cu depozitul.

sudo pacman -Syy

În cele din urmă, instalați Steam pe sistemul dvs. Arch Linux cu comanda pacman de mai jos.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Atât sistemele Fedora, cât și OpenSUSE Linux pot instala Steam din cutie prin depozitele de software incluse. Cu toate acestea, vă sugerăm să utilizați versiunea Flatpak a Steam, deoarece funcționează mai bine pe aceste sisteme de operare.

Flatpak

Pentru ca Steam să funcționeze prin Flatpak pe Linux, mai întâi trebuie să instalați runtime-ul „flatpak” pe sistemul dvs. folosind managerul de pachete. Dacă nu vă puteți da seama cum să configurați timpul de execuție, urmați ghidul nostru pe acest subiect.

După configurarea timpului de rulare Flatpack pe sistemul dvs., utilizați comanda flatpak remote-add pentru a adăuga magazinul de aplicații Flathub la sistemul dvs. Veți avea nevoie de Flathub pentru a instala Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Cu Flathub instalat, utilizați comanda de instalare flatpak pentru a începe și rula versiunea Flatpak a Steam pe sistemul dvs.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Instalați Battlefield V pe Linux

Cu Steam configurat, deschideți Steam și urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos pentru ca Battlefield V să funcționeze.

Pasul 1: Deschideți meniul „Steam” și faceți clic pe butonul „Setări” pentru a deschide Setările Steam. Apoi, găsiți zona „Steam Play” și faceți clic pe ea. Apoi, bifați caseta „Activați Steam Play pentru titlurile acceptate” și caseta „Activați Steam Play pentru toate celelalte titluri”.

După ce bifați ambele casete, găsiți zona „Rulați alte titluri cu” și setați-o la Proton Experimental. Această versiune de Proton tinde să ofere BFV cel mai mare succes. Acestea fiind spuse, Battlefield V rulează pe majoritatea sistemelor Linux (deși dvs iunie întâmpină probleme, deoarece este evaluat „Gold” și nu „Platinum” pe ProtonDB).

  Cum se instalează browserul Qupzilla pe Linux

Notă: tu iunie trebuie să experimentați cu diferite versiuni Proton pentru ca BFV să ruleze perfect pe sistemul dvs.

Pasul 2: Găsiți butonul „Magazin” și faceți clic pe el pentru a accesa Magazinul Steam. În interiorul Magazinului, faceți clic pe caseta de căutare și introduceți „Battlefield V”. Apoi, faceți clic pe el în rezultatele căutării pentru a accesa pagina Magazin a jocului.

Odată ajuns pe pagina magazinului, faceți clic pe butonul verde „Adăugați în coș” și cumpărați jocul.

Pasul 3: Găsiți butonul albastru „INSTALARE” și faceți clic pe el pentru a instala jocul. Când jocul este instalat, faceți clic pe butonul „JOAȚI”. Cu toate acestea, făcând clic pe „JOCARE” nu va lansa instantaneu jocul.

În schimb, va permite Steam să instaleze Origin prin Proton și pe computerul dvs. Linux. Când Origin este instalat, se va lansa și puteți conectează-ți contul la Steam.

Pasul 4: Când v-ați conectat contul, BFV ar trebui să pornească și să fie gata de joc. Rețineți că acest joc, spre deosebire de multe alte jocuri Steam Proton pe Linux, va avea unele probleme. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru configurarea jocului, consultați pagina ProtonDB.