09/26/2023

Cum să încarci un videoclip pe YouTube

YouTube are peste două miliarde de utilizatori activi lunar, iar pe platformă există sute de milioane de videoclipuri. Oricine are o cameră poate începe un canal și s-ar putea să descoperiți că acest lucru este o modalitate excelentă de a vă prezenta interesele și de a vă îmbunătăți abilitățile creative.

Dacă decideți să începeți un canal YouTube, trebuie să aflați cum să încărcați un videoclip pe YouTube. Vestea bună este că puteți face acest lucru de pe mai multe dispozitive. Și astăzi, veți învăța cum să încărcați un videoclip YouTube de la fiecare dintre ele.

Cum să încărcați un videoclip pe YouTube pe computerul dvs

Încărcarea unui videoclip pe YouTube de pe computer este simplă. Iată pașii pe care ar trebui să-i urmezi:

 • Mergi la studio.youtube.com.
 • Selectați Creare > Încărcați videoclipuri în colțul din dreapta sus. Ca alternativă, faceți clic pe Încărcați videoclipuri în secțiunea Tabloul de bord al canalului.
 • Faceți clic pe Selectați fișiere și alegeți fișierul pe care doriți să îl încărcați. Apoi, așteptați ca YouTube să vă încarce conținutul.
 • Personalizați-vă videoclipul YouTube (vom vorbi despre cele mai importante setări în secțiunea următoare).
 • Faceți clic pe Următorul în timp ce vă parcurgeți celelalte secțiuni. După ce ați ales vizibilitatea videoclipului și dacă îl veți programa sau nu, atingeți Salvare. Rețineți că procesarea conținutului 4K va dura mai mult.
 • Acum că vă încărcați videoclipul, poate doriți să verificați unele dintre cele mai bune moduri prin care puteți ajuta spectatorii să vă găsească videoclipurile YouTube.

    Cum să vizionezi videoclipuri YouTube blocate

  Personalizarea videoclipului dvs. YouTube

  După cum ați văzut în timpul explicației de mai sus, vă puteți personaliza videoclipul YouTube în mai multe moduri. Este crucial să profitați la maximum de setările dvs. dacă doriți să vă maximizați șansele de a vă dezvolta canalul. Mai jos este o prezentare rapidă a celor mai importante opțiuni și termeni de personalizare pe care ar trebui să îi luați în considerare, atât atunci când realizați primul dvs. videoclip YouTube, cât și pentru alte postări ulterioare.

  • Miniatură: imaginea pe care o vor vedea oamenii când dau clic pe conținutul tău. Deși puteți alege o captură de ecran din videoclip, vă recomandăm să faceți ceva care va captiva atenția publicului dvs. Puteți crea miniaturi YouTube în Canva, Adobe InDesign și multe alte platforme.
  • Descriere: aici, vei spune publicului despre ce este videoclipul tău. De asemenea, puteți adăuga marcaje de timp pentru a facilita navigarea altora.
  • Titlu: titlul dvs. poate avea până la 100 de caractere și ar trebui să fie clar la ce ar trebui să se aștepte utilizatorul când dă clic pe videoclip. Țineți cont de optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), deoarece aceasta va determina parțial câți oameni văd conținutul.
  • Vizibilitate: puteți să vă faceți videoclipul public, privat sau nelistat. Programarea conținutului pentru o dată ulterioară este posibilă și dacă nu doriți să încărcați imediat videoclipul pe YouTube.

  În funcție de instrumentul pe care îl utilizați, este posibil să puteți încărca un videoclip pe YouTube din software-ul dvs. de editare. Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve și Final Cut Pro oferă toate această opțiune. Dacă utilizați DaVinci Resolve, avem un tutorial despre cum să vă încărcați videoclipul de pe DaVinci Resolve pe YouTube.

    Cum să conectezi un videoclip YouTube la Snapchat

  Cum să încărcați un videoclip pe YouTube pe smartphone sau tabletă

  Vlogging-ul pe smartphone-ul dvs. este mai ușor ca niciodată, iar calitatea camerelor de pe aceste dispozitive înseamnă că puteți crea și videoclipuri cu forme mai lungi. Având în vedere că ai acces și la instrumente de editare puternice (cum ar fi DaVinci Resolve pe iPad), s-ar putea să vrei să încarci și un videoclip pe YouTube de pe tabletă sau dispozitivul tău mobil.

  Pașii pentru a încărca un videoclip YouTube de pe smartphone sau tabletă sunt diferiți de computer. Cu toate acestea, procesul este încă destul de simplu:

 • Deschideți aplicația YouTube pe dispozitivul dvs.
 • Faceți clic pe butonul + din partea de jos a ecranului.
 • Alegeți videoclipul din camera foto pe care doriți să îl încărcați. Alternativ, puteți apăsa Înregistrare sau Intră în direct dacă acestea sunt opțiunile preferate. Pentru a încărca videoclipuri din camera foto, va trebui să acordați acces dacă este prima dată când faceți acest lucru.
 • Tăiați videoclipul atingând pictograma foarfece și mutând părțile clipului. Pictograma baghetă din dreapta este utilă dacă doriți să adăugați un filtru, dar nu este necesar.
 • Finalizarea încărcării videoclipurilor YouTube de pe un dispozitiv mobil

  După finalizarea pașilor de mai sus, puteți finaliza procesul de încărcare cu câteva personalizări suplimentare. Mai jos, puteți descoperi toate informațiile rămase de care aveți nevoie pentru a vă încărca videoclipul pe YouTube de pe un smartphone sau tabletă.

 • Atingeți Următorul. Pe ecranul următor, va trebui să creați un canal YouTube, dacă nu ați făcut-o deja. Aceasta va apărea într-o fereastră pop-up.
 • Faceți clic pe pictograma imagine din stânga sus pentru a adăuga o miniatură.
 • Derulați în jos pentru a personaliza celelalte setări video, cum ar fi descrierea. Apoi, selectați Următorul.
 • În secțiunea Selectați publicul, alegeți dacă videoclipul este creat pentru copii sau nu. Dacă trebuie să restricționați videoclipul în funcție de vârstă, extindeți meniul drop-down și alegeți opțiunea preferată.
 • În partea de jos a ecranului, veți vedea un buton numit Încărcați videoclip. Faceți clic pe acesta pentru a finaliza procesul.
 •   Cum să dezinstalați YouTube pe un dispozitiv Android

  Cum să încărcați un videoclip YouTube de pe consola dvs. de jocuri

  Pe lângă încărcarea videoclipurilor YouTube de pe smartphone sau tabletă, puteți partaja imagini de pe consola de jocuri. Acest lucru este util mai ales dacă sunteți un YouTuber sau un streamer de jocuri video.

  Dacă doriți să încărcați pe YouTube de pe o PlayStation 5, puteți urma instrucțiunile din videoclipul de mai jos:

  Pentru Xbox Series X/S, ar trebui să urmați acești pași:

  Consola dvs. de jocuri va înregistra filmări și, atâta timp cât sunteți conectat la internet, le puteți încărca pe YouTube.

  Cum să încarci scurtmetraje YouTube

  Dacă ești serios să-ți dezvolți canalul YouTube, s-ar putea să iei în considerare și să încarci YouTube Shorts. Aceste videoclipuri scurte pot dura până la 60 de secunde, iar procesul de încărcare este simplu.

  Va trebui să utilizați aceleași setări inițiale de încărcare menționate mai devreme pentru dispozitivul ales. Dacă videoclipul dvs. durează 60 de secunde sau mai puțin, va fi încărcat automat ca scurt, atâta timp cât este fie pătrat, fie vertical. Puteți, de asemenea, să tastați #shorts lângă titlul dvs., dar acest lucru nu este necesar.

  Înainte de a posta scurtmetraje YouTube, luați în considerare avantajele și dezavantajele încărcării scurtelor YouTube pe canalul dvs.

  O mulțime de moduri de a încărca videoclipuri pe YouTube

  Indiferent dacă folosiți smartphone-ul, computerul sau tableta, este ușor să încărcați un videoclip pe YouTube. De asemenea, puteți utiliza consola de jocuri dacă aveți nevoie să înregistrați conținut specific jocului.

  Încărcarea scurtelor este, de asemenea, simplă și vă puteți referi la acest ghid de câte ori considerați că este necesar. Vă veți face rapid o idee despre cum funcționează totul după câteva încărcări.

  x