03/02/2024

Cum să găsiți parola întâlnirii Zoom

Zoom este un instrument deschis, nerestrictiv pentru întâlniri online. Aceasta înseamnă că poți invita pe oricine să se alăture unei întâlniri, indiferent dacă are un cont Zoom sau dacă este o persoană de contact. Spre deosebire de Microsoft Teams, Zoom nu este legat de domenii sau de un Active Directory.

Odată cu acest model deschis și nerestrictiv, apar anumite probleme, cum ar fi bombardarea Zoom în care oamenii se alătură unei întâlniri cu intenția de a o perturba. Pentru a contracara acest lucru, Zoom are parole pentru întâlniri care controlează accesul și intrarea la o întâlnire.

Găsiți parola întâlnirii Zoom

O parolă pentru o întâlnire Zoom este generată automat pentru o întâlnire ad-hoc sau programată. O gazdă are opțiunea de a folosi o parolă personalizată sau de a o folosi pe cea care a fost setată de Zoom.

Această parolă este inclusă în link și în invitația la o întâlnire Zoom. În mod normal, atunci când un utilizator face clic pe un link de întâlnire, parola este introdusă automat.

Zoom parola întâlnirii în link

Dacă doriți să verificați dacă linkul de întâlnire pe care îl aveți conține și parola, trebuie să o examinați cu atenție și să înțelegeți anatomia linkului.

Exemplu de link pentru întâlnirea Zoom:

https://us05web.zoom.us/j/4228086622?pwd=WFk4SSt5b2J0UGNrZVBZYVRnVGtRdz09

Dacă te uiți cu atenție la link, vei găsi „pwd” după ? simbol. Tot ceea ce urmează după semnul întrebării este un șir care criptează parola. Acest link include practic parola și, dacă faceți clic pe ea, veți ajunge la întâlnire. Totuși, nu puteți copia și lipi aceasta ca parolă.

  Un ghid pentru dezvoltatorii web

1. Găsiți parola întâlnirii Zoom – Desktop/Web

Singura altă modalitate de a găsi parola întâlnirii Zoom este să întrebați gazda. Gazda va putea găsi și partaja parola necriptată.

Dacă întâlnirea a început deja, puteți găsi parola întâlnirii Zoom urmând acești pași.

Faceți clic pe butonul Participanți.
Faceți clic pe Invită în panoul care se deschide.
Privește în dreapta jos și vei vedea parola.

Dacă întâlnirea a fost programată, dar nu a început încă, puteți găsi parola urmând acești pași.

Deschideți Zoom și mergeți la întâlniri.
Selectați întâlnirea și faceți clic pe Editați.
Pe ecranul de editare, căutați câmpul pentru parolă.
Copiați și partajați parola invitaților.

2. Găsiți parola întâlnirii Zoom – Mobil

În aplicațiile mobile Zoom, nu puteți găsi parola pentru o întâlnire în curs, dar o puteți găsi pentru o întâlnire programată care nu a început încă.

Deschideți Zoom și accesați fila Întâlnire.
Atingeți întâlnirea pentru care doriți să găsiți parola.
Găsiți câmpul Cod de acces pe ecranul Detalii întâlnire.

Concluzie

Ar trebui să fiți atenți la parola pentru o întâlnire. Nu-l distribui niciodată pe un canal nesecurizat și nu-l distribui nimănui decât dacă știi că se află pe lista de invitați.

x