06/26/2022

Cum să forțezi Cortana să folosească Chrome pe Windows 10

Aplicația Cortana este o aplicație încorporată și este o caracteristică suplimentară în Windows 10 sau versiunea superioară a PC-ului. Cu toate acestea, browserul web implicit utilizat de Cortana pentru rezultatele căutării pe web este Bing, spre deosebire de popularul browser web Google Chrome. Dacă sunteți atât de confortabil cu utilizarea aplicației Google Chrome, puteți forța Cortana să folosească Chrome. Articolul vă va oferi răspunsul la întrebarea cum să faceți Cortana să caute cu Chrome. Cu alte cuvinte, articolul discută metodele pentru întrebarea cum să faci Cortana să folosească Chrome în loc de Bing ca browser web?

Cum să forțezi Cortana să folosească Chrome pe Windows 10

Înainte de a încerca metodele enumerate în articol, trebuie să setați browserul web implicit ca aplicație Google Chrome în loc de Microsoft Edge pe computer. Pasul este crucial, deoarece puteți forța Cortana să folosească Chrome numai dacă este selectat ca browser web implicit.

Metoda 1: Schimbați setarea implicită pentru aplicații

Puteți modifica setarea implicită a browserului web pentru a forța Cortana să folosească Chrome. Urmați pașii indicați pentru a face acest lucru.

1. Apăsați simultan tastele Windows + I pentru a lansa Setări.

2. Faceți clic pe setarea Aplicații.

3. Faceți clic pe fila Aplicații implicite din panoul din stânga și schimbați browserul web.

4. În fereastra adiacentă Alegeți o aplicație, selectați aplicația Google Chrome pentru a o seta ca browser web implicit.

Metoda 2: Utilizați extensia web Chrometana

Dacă încercați să forțați Cortana să folosească Chrome, puteți încerca să utilizați extensia web Chrometana din aplicația Google Chrome. Extensia este una de încredere și pașii pentru a face același lucru sunt explicați mai jos în această secțiune.

  Apeluri conferință cu până la 5 persoane din Chrome sau pe telefonul dvs

1. Apăsați tasta Windows, tastați Chrome și faceți clic pe Deschidere.

2. Deschideți site-ul web oficial pentru extensia web Chrometana din aplicația Google Chrome.

Notă: Ca alternativă, puteți deschide Magazinul web Chrome și căutați extensia web Chrometana în bara de căutare.

3. Faceți clic pe butonul Adăugați în Chrome pentru a adăuga extensia web Chrometana la aplicația dvs. Google Chrome.

4. În fereastra pop-up de confirmare, faceți clic pe butonul Adăugați extensie pentru a continua procesul.

5. Faceți clic pe butonul Google din fereastra Alegeți motorul de căutare preferat din fereastra de mai jos.

6. Apăsați tasta Windows, tastați cortana și faceți clic pe Deschidere.

7. Tastați orice termen și apăsați tasta Enter pentru a căuta termenul în aplicația Cortana.

8. În Cum doriți să deschideți acest lucru? din caseta de dialog, faceți clic pe aplicația Google Chrome, selectați opțiunea Utilizați întotdeauna această aplicație și faceți clic pe butonul OK pentru a finaliza procesul.

Metoda 3: Utilizați aplicații terță parte

Secțiunea are două aplicații principale terță parte care pot fi utilizate pentru ca aplicația Cortana să utilizeze aplicația Google Chrome în loc de aplicația implicită Microsoft Edge.

1. Deflector de margini

Aplicația EdgeDeflector vă va permite să forțați Cortana să folosească Chrome pentru rezultatele căutării. Aplicația este populară și are versiuni noi disponibile pe site-ul oficial GitHub.

1. Lansați aplicația Google Chrome pe computer, tastând în bara de căutare Windows.

2. Deschideți site-ul web oficial pentru EdgeDeflector și faceți clic pe fișierul EdgeDeflector_install.exe din secțiunea Active.

3. Apăsați împreună tastele Windows + E pentru a deschide File Explorer.

  „Cum doriți să deschideți acest fișier” pe Windows 10

4. Faceți clic pe folderul Acest PC din panoul din stânga și faceți clic pe folderul Descărcări din secțiunea Foldere.

5. Faceți dublu clic pe fișierul de instalare descărcat.

6. Răsfoiți și selectați folderul de destinație făcând clic pe butonul Răsfoire…, apoi selectați butonul Instalare pentru a instala aplicația.

Notă: puteți părăsi folderul de destinație selectat și puteți evita orice modificări pentru o performanță mai bună.

7. Urmați instrucțiunile de pe ecran din asistentul de instalare, setați Google Chrome ca aplicație implicită și așteptați ca aplicația să fie instalată pe computer.

8. În Cum doriți să deschideți acest lucru? fereastra promptă, faceți clic pe opțiunea EdgeDeflector din listă și selectați opțiunea Utilizați întotdeauna această aplicație.

9. Faceți clic pe butonul OK pentru a confirma modificările și pentru a utiliza aplicația EdgeDeflector pentru a forța Cortana să utilizeze browserul web Google Chrome selectat.

Notă: Dacă caseta de dialog nu este disponibilă, atunci accesați Setările implicite pentru aplicații și selectați Microsoft Edge ca browser web implicit.

10. Lansați aplicația Cortana din Windows Search.

11. Tastați orice termen și apăsați tasta Enter pentru a căuta termenul în aplicația Cortana.

12. Faceți clic pe opțiunea Vedeți rezultatele web din aplicația Cortana pentru a vedea rezultatele web în aplicația Google Chrome.

2. SearchWithMyBrowser

Aplicația SearchWithMyBrowser vă va permite să forțați Cortana să folosească Chrome pentru a căuta rezultate web. Principala problemă cu utilizarea aplicației este că au existat câteva rapoarte de patch-uri privind utilizarea aplicației, prin urmare puteți descărca aplicația pe propriul risc. Puteți încerca să utilizați aplicația dacă nu puteți utiliza metodele explicate anterior în secțiune și trebuie să utilizați Google Chrome în aplicația Cortana.

  Remediați că Internetul continuă să cadă pe Windows 10

1. Lansați browserul web Google Chrome.

2. Deschideți site-ul web oficial pentru SearchWithMyBrowser și faceți clic pe opțiunea Cod sursă (zip) din secțiunea Active.

3. Apăsați împreună tastele Windows + E pentru a deschide File Explorer.

4. Faceți clic pe folderul Acest PC din panoul din stânga și accesați folderul Descărcări din secțiunea Foldere.

5. Faceți clic dreapta pe fișierul zip descărcat și faceți clic pe opțiunea Extract All… din meniu, căutați un folder de destinație și extrageți fișierele din folderul de destinație.

6. În folderul SearchWithMyBrowser-master extras, rulați fișierul Make.cmd pentru a construi programul.

7. Rulați fișierul install.cmd pentru a instala programul și lăsați-l să facă modificări în registry de pe computer.

8. În fereastra Command Prompt, trebuie să mutați fișierul SearchWithMyBrowser.exe într-o locație permanentă din fereastră.

Nota 1: Puteți alege calea locației dată pentru a muta fișierul descărcat. În locul Nume de utilizator, trebuie să tastați numele de utilizator al contului pe care trebuie să salvați fișierul.

C:UsersUsernameDownloadsSearchWithMyBrowser.exe

9. Apăsați tasta Enter pentru a executa comanda și apăsați din nou tasta Enter.

10. În Cum vrei să deschizi asta? fereastra, faceți clic pe aplicația SearchWithMyBrowser.exe și selectați butonul OK pentru a finaliza procesul.

***

Articolul discută metodele de a forța Cortana să folosească Chrome pentru căutarea rezultatelor web. Răspunsurile la întrebări precum cum să faci Cortana să folosească Chrome sau cum să faci căutarea Cortana cu Chrome sunt explicate în acest articol. Dacă doriți să ne transmiteți sugestiile sau întrebările dvs. cu privire la articol, le puteți lăsa sub formă de comentarii în secțiunea de comentarii de mai jos.