Cum să faci bani pe Pinterest și să prosperi pe platformă

Pinterest este locul în care oamenii merg pentru a descoperi inspirație și pentru a încerca lucruri noi. Pinterest este una dintre primele 4 platforme de social media din SUA. 31% dintre milenii din Marea Britanie cu un venit pe gospodărie de 100.000 lire sterline sunt pe Pinterest. Ambii acești factori fac din Pinterest un loc grozav de a câștiga bani pentru utilizatori ca tine și ca mine.

Acum, există multe modalități de a câștiga bani pe Pinterest, fiind un creator individual, un comerciant sau o afacere. Să aruncăm o privire rapidă asupra modurilor în care puteți câștiga pe această platformă bogată vizual:

Marketing afiliat

Pinterest, fiind o platformă vizuală, este o alegere ideală pentru marketing afiliat. Tot ce aveți nevoie este un cont de afaceri Pinterest, grafică atrăgătoare asociată cu descrieri interesante și link-uri afiliate.

Nu este o platformă pentru derulare sau pentru a ține pasul cu ceilalți! Este locul în care oamenii vin să descopere idei noi, să încerce lucruri noi și să se inspire.

Alegeți o nișă, alegeți programe/rețele de afiliere din care veți face parte și începeți să fixați postări cu recomandări autentice. Chiar și tu poți revendica un site web pe Pinterest și poți direcționa oamenii către ghiduri de cumpărare.

Când organizați conținut adecvat pentru afiliați, asigurați-vă că acordați importanță SEO Pinterest. Adăugați descrieri optimizate pentru cuvinte cheie, text alternativ și titluri de fixare. Nu vă angajați în practica de demascare sau scurtare a legăturilor și sunteți gata!

Deveniți asistent virtual Pinterest

Sunteți familiarizat cu modul în care funcționează Pinterest? Știți cum să vă aflați în Pinterest? Dacă da, poți fi plătit ajutând alți oameni să stabilească imagini și idei.

În calitate de asistent virtual Pinterest, veți contribui la menținerea conturilor bloggerilor, companiilor și creatorilor. Acum, s-ar putea să vă întrebați de ce companiile și magazinele de comerț electronic vor angaja asistenți virtuali Pinterest.

Două motive, într-adevăr! În primul rând, majoritatea companiilor nu au timp să-și țină conturile. În al doilea rând, majoritatea companiilor nu au valorificat întregul potențial al Pinterest, deoarece caută pe cineva care cunoaște platforma mai bine decât ei. Acolo intră VA Pinterest.

Ce sarcini vei fi de așteptat să faci ca asistent virtual Pinterest?

 • Ace de proiectare
 • Programează postări
 • Auditarea conturilor
 • Optimizare SEO conturi, panouri și pini
 • Interacționează cu Pinners

Începerea poate fi dificilă. Dar comercializarea serviciilor dvs. pe platformele de social media ar putea face mai ușor. De asemenea, mergeți pe platforme de concerte și faceți publicitate serviciilor dumneavoastră. Odată ce ați spart un client, vă veți găsi drumul către lot.

Vinde produse digitale pe Pinterest

Știați că puteți înființa un magazin pe Pinterest? De fapt, puteți să vă încărcați produsele direct și să începeți să le sortați în grupuri de produse.

Puteți, de asemenea, să vă conectați magazinul Shopify sau alte integrări terță parte. Și începeți să promovați prin pinuri, idei și conținut video.

În plus, puteți crea și cataloage de produse și fluxuri de produse folosind integrări terțe. Postați asta, puteți crea anunțuri de cumpărături, puteți eticheta produse pe pini și puteți actualiza detaliile comerciantului. Urmați acești pași:

 • Pregătiți cataloagele. Pentru aceasta, verificați dacă vă aflați într-o regiune în care acest lucru este acceptat de Pinterest
 • Adăugați sursele dvs. de date în format UTF-8 pentru a vă prezenta produsele pe Pinterest
 • Creați grupuri de produse organizând împreună produse similare. Le puteți sorta după disponibilitate, stare, etichetă personalizată, sex, ID articol, ID grup de articole, preț sau tip de produs
 • Promovați grupuri de produse prin anunțuri pentru cumpărături și anunțuri cu mai multe imagini. De asemenea, puteți încerca redirecționarea dinamică pentru a încuraja vizitatorii anteriori să interacționeze cu produsele dvs
 • Urmăriți performanța anunțurilor dvs. de cumpărături, corectați cursul și optimizați-le mai bine
  10 instrumente de planificare Pinterest pentru a vă maximiza potențialul de fixare

Aduceți trafic către blogul sau site-ul dvs. de comerț electronic

În calitate de companii pe Pinterest, aveți șansa de a vă revendica site-ul și de a redirecționa traficul acolo. Succesul în rețelele sociale ține de promovarea încrucișată.

Așadar, adăugați Pinterest pe blogul dvs. și redirecționați Pinners și urmăritorii dvs. către blogul sau site-ul dvs. de comerț electronic.

De asemenea, puteți utiliza aceste vizite pe site-ul web pentru a-i încuraja să vă achiziționeze produsele și serviciile. Acest lucru poate deschide uși pentru cumpărături directe, marketing afiliat, vânzări de cursuri sau orice vă puteți imagina cu adevărat!

Aplicați pentru Fondul pentru creatori Pinterest

Este lumea creatorilor și a marketingului de influență. În timp ce toate mărcile se bazează pe creatori pentru a-și spune marca, platformele de social media se bazează pe influenți pentru a produce conținut nou și original.

Pinterest nu este diferit în această privință. Așadar, pentru a încuraja creatorii să continue să producă conținut captivant, a lansat un fond pentru creatori în 2021.

Este o practică care încurajează creșterea și succesul creatorilor subreprezentați, care au mult potențial creativ. Pinterest crede că oferă sprijin financiar și educațional cohortei sale de creatori pentru a-i menține inspirați.

De asemenea, sunt organizate ateliere pentru a oferi creatorilor formare practică, pe lângă sprijinul financiar. Creatorii au primit un grant de 25.000 USD în numerar și credite publicitare. În timp ce ciclul este închis deocamdată, puteți arunca o privire asupra oportunităților viitoare abonându-vă la buletinul informativ al creatorilor.

Luați în considerare ofertele de parteneriat plătite

Dacă doriți să câștigați bani pe Pinterest, știți că ofertele de marcă sunt o modalitate solidă de a obține bani mari! La urma urmei, chiar și Pinterest vrea să o faci. Oricum, iată pașii pentru a crea o postare sponsorizată pe Pinterest și a face bani:

 • Publicați conținut captivant care face mărcile să vă contacteze pentru parteneriate și oferte
 • De asemenea, vă puteți conecta cu mărci pe Pinterest sau oriunde altundeva
 • Finalizați termenii parteneriatului plătit: dacă va fi un schimb monetar și, dacă da, care sunt termenii și condițiile de plată
 • Pregătește-ți pinul atrăgător pentru imagine/video pentru publicare și creează un pin
 • Adăugați eticheta de parteneriat cu plată și etichetați marca cu care colaborați

Vă rugăm să rețineți că eticheta de parteneriat cu plată este disponibilă pentru moment numai pe pinurile de idee și poate fi accesată prin aplicația mobilă.

Alăturați-vă programului pentru comerciant verificat

Deși am discutat despre beneficiile revendicării site-ului dvs. și a conducerii de pinneri către propriul dvs. blog, există un alt program exclusiv pe Pinterest care vă poate ajuta să prosperați. Creat pentru comercianți și companii care și-au înființat magazinul pe platformă sau și-ar dori să o facă, Programul pentru comercianți verificați (VMP) vă ajută să vindeți ca vânzător verificat. Iată ce înseamnă:

 • Când sunteți confirmat, indicațiile dvs. pot apărea organic atunci când oamenii caută produse/servicii
 • Veți avea o bifă albastră, ceea ce înseamnă că sunteți verificat și legitim
 • Veți fi eligibil să vă distribuiți produsele în Pinterest fără limitări
 • De asemenea, veți putea prezenta informații despre preț și despre produse pe toate codurile dvs. de produs
  16 cele mai bune programe de afiliere pentru Pinterest

Acum că știi ce implică beneficiile VMP, trebuie să știi și că comercianții verificați văd o rată de conversie cu 17% mai mare decât alții. Trebuie să fii eligibil pentru acest program, iar criteriile de eligibilitate sunt cam așa:

 • Contul dvs. trebuie să aibă o vechime de cel puțin 3 luni, iar site-ul web al companiei dvs. trebuie să aibă o vechime de 13 luni
 • Imagine, descrierea trebuie definită în profilul tău Pinterest
 • Produsele sau serviciile pe care le vindeți trebuie să fie aliniate cu regulile Pinterest ale comerciantului

Pentru a avea șanse mai mari de a fi un comerciant verificat, încărcați cataloagele și conectați-vă sursele. Vă rugăm să rețineți că practicile rele vă pot suspenda de pe Pinterest.

Mai mult, programul VMP este disponibil acum doar în 11 țări: Australia, Austria, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Mexic, Țările de Jos, Spania, Elveția, Marea Britanie și SUA.

Faceți-vă pinii cumpărători

Anterior, Pinterest avea un program de recompense pentru creatori pentru a-i încuraja pe creatori să producă conținut original și să își monetizeze eforturile. Cu toate acestea, a întrerupt programul în noiembrie 2022 pentru a-i ajuta pe creatori să se concentreze pe alte canale de generare de bani, cum ar fi să-și poată cumpăra pinurile.

Beneficiar pentru influenți, creatori individuali și companii, veți putea să etichetați produse direct în pinurile dvs. Acest lucru nu necesită să configurați un magazin.

Puteți doar să recomandați bazei dvs. de utilizatori orice produs doriți. Indiferent dacă sunt linkuri afiliate sau o parte din ofertele de brand depinde în întregime de tine.

Funcția de etichetare a Pinterest permite utilizatorilor să accelereze achizițiile.

Vinde șabloane Pinterest

Dacă preferați să nu vindeți alte produse și servicii decât pe ale dvs., șabloanele Pinterest sunt o modalitate excelentă de a câștiga bani pe Pinterest. Creați șabloane care funcționează pentru creatori și companii și vedeți magia!

Pentru a vă face o idee, șabloanele Pinterest nu sunt altceva decât niște ace care sunt ușor de personalizat. Ele accelerează timpul de creare a pinurilor și îi ajută pe alții să economisească timp. Odată ce creați șabloane folosind resurse gratuite și adăugați câteva blocuri generice personalizabile, veți fi gata să le vindeți.

Puteți folosi orice piață online pentru a le vinde sau chiar puteți aborda mărcile de pe Pinterest cu pachetul de șabloane.

Cum să-ți sporești câștigurile pe Pinterest: pași de urmat

Dacă vrei să faci bani pe Pinterest ca creator sau ca afacere, trebuie să faci câteva lucruri înainte de a începe să câștigi:

Configurați un profil de afaceri

Aplicabil influențelor și afacerilor, un profil de afaceri Pinterest este o necesitate pentru a câștiga bani pe Pinterest. Puteți fie să creați un nou cont de afaceri, fie să vă transformați profilul privat într-unul de afaceri. Iată cum să creați un nou cont de afaceri de la zero:

 • Accesați https://www.pinterest.com/business/create/
 • Introduceți adresa dvs. de e-mail, data de naștere și parola
 • Faceți clic pe Creare cont
 • După ce ați terminat, puteți configura o fotografie de profil, o descriere bogată și puteți începe fixarea

Dacă aveți un cont personal Pinterest, dar doriți să-l convertiți într-unul de afaceri, urmați pașii de mai jos:

 • Conectați-vă la contul dvs. personal Pinterest
 • Accesați Setări > Gestionarea contului
 • Apoi, derulați la Modificări ale contului > Conversie într-un cont de afaceri
 • Faceți clic pe Conversie cont
 • Vi se va afișa o altă fereastră în care veți vedea la ce aveți acces
 • Faceți clic pe Upgrade din partea de jos și sunteți gata!
  Cum să creați un cont de afaceri Pinterest și să-l optimizați pentru succes

Odată terminat, veți avea acces la instrumente de afaceri, cum ar fi reclame, analize și informații despre public.

Optimizați-vă profilul Pinterest

Dacă vrei să faci bani pe Pinterest, trebuie să ai un profil optimizat pentru SEO Pinterest. Indiferent de metoda pe care o alegeți să câștigați pe platformă, aveți nevoie de un profil care vă ajută să construiți încredere și să mărească șansele de descoperire și de conversie.

 • Puteți începe prin a adăuga o imagine de profil, de preferință un prim plan, sau logo-ul mărcii dvs
 • De asemenea, puteți adăuga o imagine de copertă pentru a indica despre ce este vorba despre profilul dvs. Ai un slogan? Acesta este locul unde să-l arăți
 • Urmează descrierea. Adăugați o descriere în termen de 100 – 500 de cuvinte și asigurați-vă că utilizați cuvinte cheie populare pentru a fi descoperit
 • Adaugă pronumele tale, adaugă un nume de utilizator după care vrei să fii căutat pe platformă
 • Puteți revendica site-ul dvs. pentru a genera trafic către blogul/site-ul dvs. web
 • De asemenea, puteți adăuga o adresă, detalii de contact (e-mail și telefon) și o locație de magazin cu amănuntul

Optimizați-vă pinii

Este vorba doar despre optimizarea/configurarea profilului. Adevărata sarcină începe atunci când începeți să creați postări, să creați panouri și să fixați conținut. Iată ce nu este negociabil:

 • Creați panouri cu nume optimizate pentru cuvinte cheie și ușor de căutat
 • Adăugați descrieri de panou care vă ajută să transmiteți ce să vă așteptați de la tablă
 • În ceea ce privește pinurile, adăugați titluri de pin care sunt simple interogări de căutare
 • Descrierile pinului trebuie să aibă nu mai puțin de 100 de caractere, ar trebui să definească scopul pinului și, de asemenea, să aibă câteva cuvinte cheie cu volum mare
 • Nu uitați să adăugați texte alternative la imaginile dvs
 • Puteți alege să acordați prioritate SEO local în panourile și pinurile dvs. Pinterest dacă doriți să ajungeți la un public local
 • În ceea ce privește imaginile, folosirea imaginilor de marcă este cea mai bună. Dar, utilizarea imaginilor de înaltă calitate fără stoc este, de asemenea, o opțiune potrivită

Rămâneți la curent cu cele mai bune practici creative ale Pinterest

Pentru creatori și companii, Pinterest a subliniat anumite cerințe pe care dorește să le respecte.

 • Încercați să aveți imagini cu iluminare bună, materiale de înaltă rezoluție și încadrare excelentă
 • Include indemnuri și încurajează-ți publicul să salveze și să urmeze
 • Faceți-vă pinii mai vizibili adăugând context în secțiunea text/descriere
 • Publicați conținut original și nou în mod constant
 • Alegeți imagini în raportul de aspect 2:3
 • Folosește-ți logo-ul pe ace pentru branding, dar nu-l exagera
 • Păstrați-vă descrierea suprapusă text lizibilă și potrivită pentru un public mai întâi pe mobil
 • Când adăugați un link, verificați dacă funcționează; și dacă se încarcă rapid
 • Pentru videoclipuri, începeți puternic cu un cârlig și nu faceți videoclipuri care depășesc 15 secunde
 • Nu vă bazați doar pe audio pentru video; au și legendele de text
 • Alegeți o imagine bună de copertă și nu uitați să optimizați descrierea pinului
 • Încercați să urmați specificațiile prezentate de Pinterest pentru cele mai bune rezultate

Fixați-l!

Pinterest este o platformă excelentă pentru a câștiga bani prin marketing afiliat, parteneriate plătite, programe de comercianți verificate sau șabloane de vânzare. Puteți fie să decideți într-un fel, fie să încercați o combinație de câteva moduri de a vă crește câștigurile.

De exemplu, puteți publica oferte de conținut sponsorizat/brand, puteți face ping-urile pentru produse adăugând produse și puteți face marketing afiliat pe Pinterest prin fixarea pentru profit. Sau, gestionați conturile mărcilor și companiilor ca asistent virtual Pinterest pentru a câștiga de la mai mulți clienți simultan.

Rămâneți la curent cu peisajul Pinterest, verificând predicțiile pe care le lansează în fiecare an. Fiți întotdeauna la cunoștințele noilor funcții pe care Pinterest le lansează, astfel încât să vă puteți accelera posibilitățile de câștig.