Cum să etichetezi fișiere pe un Mac, iPhone sau iPad

Organizarea fișierelor este ceva pe care puțini oameni l-ar identifica ca fiind distractiv, dar există câteva modalități prin care puteți crește factorul de plăcere, îmbunătățind și organizarea. Una dintre aceste moduri este etichetele; iată cum să utilizați etichetele pe iPhone, iPad și Mac.

Dacă nu sunteți familiarizat cu etichetele, vă bucurați de un răsfăț. Adăugarea de culori și etichete la fișiere vă permite să le identificați cu ușurință dintr-o privire, precum și să le sortați și să căutați în moduri speciale. Dacă doriți să puteți vedea toate fișierele cu etichete roșii din întregul folder al proiectului, nicio problemă. Dacă ați folosit vreodată etichete pentru a gestiona fotografii, activități de făcut sau orice altceva, aici veți fi acasă.

Cum să etichetați fișierele pe iPad și iPhone

Va trebui să utilizați aplicația Fișiere pentru a eticheta fișierele de pe un iPhone sau iPad. Fișierele este cel mai apropiat lucru de Finder pentru Mac pe care îl avem în lumea iPhone și iPad. Pentru a începe, deschideți aplicația Fișiere.

Vi se va prezenta o listă de locații, inclusiv cele de pe dispozitivul dvs. și din cloud.

Apoi, atingeți și mențineți apăsat fișierul pe care doriți să îl etichetați. Veți observa un nou rând de opțiuni deasupra acestuia. Atingeți săgeata spre dreapta pentru a vedea mai multe opțiuni.

Odată ce este vizibil, atingeți butonul „Etichete”.

Ecranul rezultat va afișa toate etichetele disponibile. Aici, puteți fie să atingeți o etichetă pentru a o atribui, fie să creați o etichetă complet nouă atingând opțiunea „Adăugați o etichetă nouă” din partea de sus a listei.

  Cum vă poate proteja casa „Alexa Guard” de la Echo

Cum să etichetați fișierele pe un Mac

Etichetarea fișierelor pe un Mac este chiar mai ușoară decât pe un iPhone sau iPad. Pentru a începe, deschideți o fereastră Finder și localizați fișierul pe care doriți să îl etichetați.

Apoi, faceți clic dreapta pe fișier. În partea de jos a meniului contextual, faceți clic pe eticheta pe care doriți să o atribuiți. Dacă aveți un număr mare de etichete și cea pe care o doriți nu este vizibilă, faceți clic pe butonul „Etichete” din partea de jos. Aceasta va deschide o fereastră nouă, inclusiv o bară de căutare pentru a găsi doar eticheta potrivită. Dacă este necesar, faceți clic pe butonul „Afișați toate” pentru a dezvălui toate etichetele disponibile.

Dacă stocați un fișier în iCloud Drive, etichetele acestuia sunt, de asemenea, sincronizate între dispozitivele dvs. De exemplu, dacă etichetați un fișier în iCloud Drive cu ceva pe iPhone, aceeași etichetă va apărea în iCloud Drive pe Mac și invers.