Ce să faci când Chromebookul tău ajunge la sfârșitul duratei de viață

Chromebookurile sunt grozave pentru oricine le folosește: se pornesc într-o clipă, au o durată mare de viață a bateriei și actualizarea lor este o ușoară. Dar, va veni ziua în care Chromebookul nu va mai primi actualizări de la Google. Ce faci atunci?

Google este direct cu politica sa de actualizare: puteți vedea luna și anul exact un Chromebook sau Chromebox nu va mai primi actualizări. Majoritatea Chromebookurilor au încă o viață lungă înaintea lor, dar Google a început deja să elimine unele dintre cele mai vechi modele. Dacă aveți unul dintre Chromebookurile mai vechi, va trebui să începeți să vă gândiți ce să faceți atunci când actualizările nu mai vin.

Opțiunea 1: Cumpărați un Chromebook nou

Acesta este puțin evident, dar merită menționat: când Chromebookul dvs. actual nu mai primește actualizări, cel mai bun lucru pe care îl puteți face probabil este să cumpărați un dispozitiv mai nou. Pe lângă faptul că primiți actualizări de securitate pentru următorii câțiva ani, veți face și un salt important în ceea ce privește puterea de procesare, memorie și durata de viață a bateriei, ceea ce înseamnă că noul dvs. Chromebook va fi mai plăcut de utilizat.

Chromebookurile realizate în ultimii doi ani au acces și la aplicații Android prin Google Play Store, precum și la aplicații Linux. Desigur, puteți continua să utilizați noul Chromebook ca un simplu browser web, dar modelele mai noi vă oferă câteva opțiuni de productivitate suplimentare. Aici sunt Chromebookurile noastre preferate.

  Procesarea salariilor este mai ușoară decât credeți cu Rippling tipstrick.ro

Opțiunea a doua: Instalați alte distribuții Linux

Sistemul de operare Chrome este construit pe deasupra nucleului Linux, motiv pentru care modelele mai noi pot instala aplicații Linux. De asemenea, înseamnă că utilizatorii pot instala Ubuntu și alte distribuții Linux. Există câteva probleme pe care le puteți întâlni la instalarea altor versiuni de Linux, dar, în general, este o modalitate excelentă de a da o nouă viață Chromebookului.

Opțiunea trei: Instalați CloudReady de Neverware

CloudReady este un sistem de operare dezvoltat de Neverware și este folosit în principal pentru a rula sistemul de operare Chromium pe computere Windows mai vechi. Dar, îl puteți folosi și pe Chromebookuri. Și mai bine, va arăta și se va simți la fel ca sistemul de operare Chrome, în același timp primind actualizări de securitate și câteva funcții noi.

Un lucru important de luat în considerare este că veți avea nevoie de cel puțin 8 GB de spațiu liber pe Chromebook pentru a despacheta sistemul de operare CloudReady înainte de a-l scrie pe o unitate USB. Dacă Chromebookul dvs. mai vechi are doar 16 GB de spațiu de stocare, va trebui să împrumutați o altă mașină cu mai mult spațiu pentru a crea unitatea de instalare USB.

Opțiunea a patra: Folosiți-l în mod normal

Rețineți că aceasta nu este o soluție pe termen lung. Veți dori să utilizați un dispozitiv care primește actualizări de securitate pentru a vă păstra informațiile în siguranță, iar site-urile web preferate ar putea să nu mai accepte versiunea mai veche a browserului Chrome pe care îl folosește Chromebookul.

Dar, nu simți că trebuie să iei o decizie chiar în această secundă pentru a înlocui Chromebookul sau a-i schimba software-ul. În continuare va funcționa în mare parte, așa că vă puteți acorda câteva săptămâni pentru a compara modele noi sau pentru a decide la ce sistem de operare Linux doriți să treceți.

  Cum să configurați un server TFTP pe Ubuntu Server