Îți este dor de Touch ID? Eu cu siguranță nu

Odată cu lansarea iPhone XS și XR anul trecut, Apple a intrat all-in pe Face ID. Și deși ar putea exista unii utilizatori cărora le lipsește senzorul de amprentă, eu nu sunt unul dintre ei.

Cel mai recent lot de iPhone-uri noi care a apărut în septembrie 2018 a fost primul care nu include deloc Touch ID. După ce dețin de câteva luni primul meu iPhone fără Touch ID, nu pot spune că sunt supărat de această mișcare a Apple.

Face ID este mult mai convenabil

Touch ID este deja destul de convenabil – mult mai convenabil decât introducerea unei parole de fiecare dată – dar Face ID îl duce la un nivel cu totul nou. Este ca Touch ID, dar nici măcar nu trebuie să-ți scanezi amprenta.

Ambele tehnici necesită încă puțină acțiune din partea ta pentru a debloca telefonul și a ajunge la ecranul de pornire, dar cu Face ID este doar o glisare în sus de jos. În timp ce cu Touch ID, trebuie să vă asigurați că plasați degetul într-o anumită locație de pe telefon și apoi așteptați să se deblocheze.

Cu alte cuvinte, nici nu trebuie să te gândești la deblocarea telefonului cu Face ID. În schimb, pur și simplu se întâmplă și acesta este genul de comoditate pe care îl urmăresc.

Este mai precis decât Touch ID a fost vreodată

După ce am folosit Face ID de ceva vreme, pot spune că numărul de ori când nu mi-a recunoscut fața a fost mult mai mic decât numărul de ori când Touch ID nu mi-a recunoscut amprenta.

  6 cele mai bune platforme de comandă de conținut pentru afacerea dvs

Sincer, nici măcar nu-mi amintesc un moment în care m-am uitat direct în Face ID și mi-a spus că nu m-a recunoscut – este atât de bine. Pe de altă parte, îmi amintesc de multe ori când Touch ID-ul acționa capricios și nu-mi recunoștea deloc degetul.

Poate că degetele mele erau puțin umede sau ceva, dar Touch ID are prea multe variabile care trebuie să fie potrivite pentru ca acesta să funcționeze perfect, în timp ce Face ID funcționează cu cerințe minime.

Face ID are defecte, dar sunt banale

Desigur, Face ID nu este perfect. Unul dintre cele mai mari defecte ale sale este că trebuie să te uiți drept la el pentru ca acesta să-ți recunoască fața și să-ți deblocheze telefonul, ceea ce nu pare mare lucru, dar îl înțelegi imediat odată ce începi să interacționezi cu telefonul tău pe un telefon. de zi cu zi.

Un lucru pe care îl fac foarte mult este să îmi așez telefonul pe birou și apoi să ating ecranul pentru a-l trezi pentru a vedea dacă am notificări pe care le-am putut rata. Dacă o fac, vreau să-mi deblochez telefonul pentru a interacționa cu acele notificări. Cu toate acestea, dacă sunt lăsat pe spate în scaun, camera Face ID nu mă poate recunoaște. Trebuie fie să-mi ridic telefonul, fie să mă aplec înainte pentru a apărea în câmpul vizual al camerei.

Acest lucru este destul de banal și nu este un motiv suficient de semnificativ pentru a ataca Face ID, deoarece toate celelalte ori îl folosesc complet pentru orice deficiențe.

  De ce și cum să securizăm API Endpoint?

Concluzia

M-am obișnuit atât de mult cu Face ID, încât mi se pare incredibil de primitiv revenind la Touch ID (mai am vechiul meu iPhone 6 pe care îl folosesc ocazional).

În acest moment, nici măcar nu pare că Face ID și Touch ID sunt în aceeași ligă. Asta nu înseamnă că Touch ID este groaznic, dar este unul dintre acele lucruri pe care odată ce experimentezi Face ID, nu vei mai dori să te întorci.