08/08/2022

Cum să dezactivați și să eliminați setările de sincronizare a contului Windows 10

Windows 10 vă permite să sincronizați setările pe toate dispozitivele la care vă conectați cu contul Microsoft. Unele dintre aceste setări includ teme, preferințe de limbă și parole. Dar ce se întâmplă dacă nu doriți ca setările dvs. vechi să fie transferate? Iată cum să dezactivați și să eliminați toate setările de sincronizare a contului pe Windows 10.

Cum funcționează setările de sincronizare?

Setările de sincronizare au fost introduse pentru prima dată cu Windows 8 și sunt disponibile pentru orice dispozitiv Windows 10 la care vă conectați cu contul Microsoft.

În mod implicit, când activați setările de sincronizare, Windows încarcă diferite setări de sistem și preferințe în OneDrive. Când vă conectați la un alt dispozitiv cu același cont și pe care ați activat și setările de sincronizare, toate aceste setări se transferă. Este foarte util dacă, de exemplu, îți place desktop-ul și laptopul să arate la fel sau vrei să păstrezi toate setările la o instalare nouă.

Următoarea este o listă a setărilor care sunt sincronizate cu contul dvs. Microsoft:

Tema – Fundal desktop, țiglă utilizator, poziția barei de activități etc.
Parole – Manager de acreditări Windows, inclusiv profiluri Wi-Fi
Preferințe de limbă – Dicționar de ortografie, setări de limbă a sistemului
Acces ușor – Narator, tastatură pe ecran, lupă
Alte setări Windows – O listă completă cu Alte setări Windows

Cum să dezactivați setările de sincronizare a contului pe un dispozitiv

Dezactivarea setărilor de sincronizare în Windows 10 vă permite să limitați informațiile pe care Microsoft le trimite în cloud și le stochează pe serverele lor. Indiferent dacă doriți să dezactivați o singură setare sau să opriți complet sincronizarea, acesta este modul în care puteți obține controlul asupra setărilor dvs. o dată pentru totdeauna.

  5 moduri de a deschide rapid fereastra de sistem pe Windows 10

Notă: Dacă aveți mai multe dispozitive care folosesc toate setările de sincronizare cu contul dvs. Microsoft, trebuie să urmați acești pași pentru fiecare dispozitiv pentru a dezactiva și elimina complet setările de sincronizare.

Deschideți aplicația Setări făcând clic pe butonul Start și apoi pe butonul Setări. De asemenea, puteți apăsa Win+I.

În fereastra Setări, faceți clic pe opțiunea „Conturi”.

În partea stângă a paginii Conturi, faceți clic pe „Sincronizați setările dvs.”.

Dacă încă vă place ideea de a sincroniza unele dintre setările dvs. pe dispozitive, dar doriți să limitați cantitatea de informații stocate, încercați să dezactivați anumite opțiuni sub titlul „Setări de sincronizare individuale”.

În caz contrar, pentru a dezactiva complet setările de sincronizare, comutați comutatorul principal „Setări de sincronizare” în poziția „Oprit”. Acest lucru dezactivează complet toate subopțiunile.

Cum să eliminați setările de sincronizare

Dezactivarea setărilor de sincronizare împiedică dispozitivul să transfere sau să primească setări în OneDrive. Asta ar putea fi tot ce vrei să faci. Dacă, de exemplu, aveți mai multe computere și doriți ca majoritatea dintre ele să se sincronizeze, puteți dezactiva Setările de sincronizare pe cele pe care nu doriți să le sincronizați.

Pe de altă parte, dacă ați dezactivat setările de sincronizare pe toate dispozitivele dvs., puteți elimina și toate setările stocate din OneDrive. Poate că nu intenționați să utilizați din nou caracteristica și doriți doar acele informații să dezactivați din OneDrive, sau poate doriți doar să ștergeți toate setările și apoi să reactivați Setările de sincronizare pe dispozitivele dvs. pentru a începe din nou. Oricum, iată cum se face.

  Cum să reporniți capturile de ecran de numerotare în Windows 10

Notă: Pentru a elimina toate datele din contul dvs. OneDrive, trebuie mai întâi să dezactivați setările de sincronizare pe toate dispozitivele conectate la contul dvs. Microsoft.

Porniți browserul și accesați Ștergeți setările personale din cloud Pagina OneDrive. Derulați în jos și faceți clic pe „Eliminare” pentru a elimina setările stocate în cloud. Dacă trebuie să vă conectați, faceți acest lucru folosind contul din care doriți să eliminați informațiile despre setări.

Faceți clic pe „Da” când vi se cere confirmarea.

Setările contului dvs. sunt acum eliminate de pe serverele Microsoft. Orice dispozitiv nou cu care vă conectați folosind contul Microsoft nu va transfera setările de pe vechiul computer. Și dacă reactivați Setările de sincronizare pe oricare dintre dispozitivele dvs., acele setări vor începe să fie salvate din nou pe OneDrive.