Cum să deblochezi straturi în Adobe Photoshop

Straturile sunt o caracteristică integrală în Photoshop. Acestea permit utilizatorilor să separe lucrările în bucăți mai mici, iar efectele care pot fi aplicate straturilor individuale le permit utilizatorilor să creeze lucrări mai complexe.

deblocați straturi în Adobe Photoshop

Deblocați straturi în Adobe Photoshop

Straturile pot fi blocate, iar unele imagini, atunci când sunt deschise în Photoshop, se deschid ca un strat blocat. Un strat blocat împiedică efectuarea modificărilor la orice se află pe el. Acest lucru este grozav dacă urmăriți sau colorați o linie artistică sau dacă nu doriți să schimbați un anumit strat, dar tot aveți nevoie ca acesta să fie vizibil. Poate preveni editările accidentale. Un strat blocat este o proprietate a stratului care persistă după ce închideți și deschideți un fișier.

Blocarea și deblocarea unui strat în Photoshop este ușoară. Iată cum funcționează.

1. Deblocați stratul în Photoshop

Straturile pot fi blocate individual sau puteți bloca un întreg grup de straturi (straturi grupate într-un folder). Pentru a debloca un strat Photoshop;

Deschideți fișierul Photoshop.
Căutați panoul Straturi.
Selectați stratul care este blocat (și pe care doriți să îl deblocați).
Faceți clic pe pictograma de blocare de pe strat.
Stratul va fi deblocat.

2. Deblocați un grup în Photoshop

Puteți debloca un grup în Photoshop urmând acești pași.

Deschideți fișierul Photoshop.
Selectați grupul blocat.
Faceți clic pe pictograma de blocare de pe grup pentru a debloca grupul.

  Cum să sincronizați Google Calendar cu aplicația Calendar pentru iPhone

3. Deblocați stratul de fundal în Photoshop

Am menționat cum unele imagini se deschid ca straturi blocate în Photoshop. Spre deosebire de alte straturi create de utilizator, aceste tipuri de straturi nu pot fi deblocate în același mod. Pentru a debloca acest tip de strat, urmați acești pași.

Deschideți imaginea în Photoshop.
În fereastra Straturi, selectați stratul pe care se află imaginea (în mod normal, acesta este primul, adică stratul de fundal).
Faceți clic dreapta pe strat și selectați Strat din fundal.
Din imagine va fi creat un nou strat.
Noul strat va fi o copie a imaginii și va fi deblocat.

Concluzie

Photoshop nu are o funcție de protecție prin parolă pentru fișierele individuale și cu siguranță nu pentru straturi individuale dintr-un fișier. În unele cazuri, de exemplu, dacă deschideți un fișier SVG, nu veți putea crea straturi noi. Acesta nu este un strat blocat. În schimb, este natura imaginii. Va trebui să rasterizați stratul înainte de a-l putea edita direct. Chiar și atunci când copiați și lipiți dintr-un fișier în alter, și fișierul SVG nu va fi editabil până când nu este rasterizat. Photoshop este o aplicație complexă și poate dura puțin timp pentru a descoperi cum funcționează totul. Ar trebui să știți că, în afară de PNG și JPG, alte formate de imagine se pot comporta diferit ca straturi în Photoshop.