03/01/2024

Cum să clonezi SSD-ul Steam Deck-ului tău pentru o actualizare mai ușoară

Recomandări cheie

  • Actualizați SSD-ul Steam Deck-ului dvs.? Clonarea este cea mai bună cale de a merge. Economisește timp și transferă toate fișierele, setările și jocurile pe noul SSD.
  • Puteți folosi Macrium Reflect pentru a clona vechiul SSD pe cel nou. Asigurați-vă că salvați fișierul imagine de rezervă și îl restaurați pe noul SSD.
  • După ce ați restaurat imaginea pe noul SSD, instalați-o pe Steam Deck. Ar trebui să pornească fără a fi nevoie să reinstalați SteamOS sau să vă conectați.

Îți actualizați SSD-ul Steam Deck, dar nu doriți să vă configurați dispozitivul de la zero? Iată cum să-ți clonezi SSD-ul pentru o actualizare mai ușoară.

De ce este mai bine să clonezi SSD-ul Steam Deck-ului tău

Jhet Borja/MakeUseOf

Introducerea unui nou SSD în Steam Deck nu îl încarcă automat cu SteamOS, informațiile tale de conectare sau jocurile tale. Dacă doriți doar să conectați noul SSD la Steam Deck fără a configura dispozitivul de la zero, clonarea este cea mai bună cale de a merge.

Clonarea vechiului SSD vă va păcăli Steam Deck-ul făcându-l să creadă că este același, cu excepția faptului că are mai mult spațiu de stocare. Toate fișierele dvs., setările Steam Deck, informațiile de conectare, jocurile etc., toate vor fi recunoscute în același mod de Steam Deck.

Dacă doriți să instalați un SSD mai mare pentru Steam Deck-ul dvs., clonați-l pe cel vechi mai întâi, astfel încât să puteți începe imediat să descărcați jocuri noi pe acesta, în loc să vă chinuiți să instalați SteamOS.

  Remediați imposibilitatea inițializării API-ului Steam în Windows 10

Cum să clonezi SSD-ul Steam Deck-ului tău pe unul nou

Clonarea vechiului SSD pe cel nou vă va economisi atât de mult timp. Nu va trebui să experimentați procesul care necesită timp de a crea manual imaginile SteamOS, de a vă conecta, de a aștepta actualizări și de a vă corecta toate setările vechi. Iată cum o poți face…

Pasul 1: Descărcați Macrium Reflect pe un computer separat

Deoarece nu vom folosi o carcasă SSD în acest ghid, vom avea nevoie de un computer separat care să aibă un slot NVMe/SATA M.2 pe placa de bază.

Pe PC, vom folosi Macrium Reflect pentru a clona vechiul SSD pe cel nou.

Înregistrați și creați un Macrium Reflect cont și descărcați versiunea de încercare gratuită, deoarece are tot ce aveți nevoie pentru acest proces.

Copiați codul de înregistrare, faceți clic pe Descărcați versiunea de încercare în versiunea Home și executați configurarea.

În timpul configurării, bifați caseta pentru perioada de încercare de 30 de zile și introduceți codul de înregistrare când vă solicită.

Odată ce configurarea este finalizată și ați instalat Macrium Reflect pe computer, vă puteți îndrepta acum la pasul următor.

Pasul 2: Imaginează-ți vechiul SSD

Dacă aveți un singur slot SSD pe placa de bază, atunci imaginea SSD-ului este singura cale de a merge.

Jhet Borja/MakeUseOf

Mai întâi, scoateți vechiul SSD al Steam Deck-ului. Dacă nu știți cum, consultați acest ghid de instalare SSD Steam Deck, deoarece îl veți folosi mai târziu pentru a instala și SSD-ul actualizat.

Apoi, cu computerul oprit și deconectat, ar trebui să instalați SSD-ul NVME sau M.2 pe placa de bază. Deoarece Steam Deck utilizează un SSD de dimensiunea 2230, cel mai probabil nu îl veți putea înșuruba. Dar este în regulă atâta timp cât nu-l dai jos sau nu miști prea mult computerul în timpul procesului.

  Cum se dezactivează pre-cacheul Shader în Steam

Acum, porniți computerul și deschideți Macrium Reflect. Selectați vechiul dvs. SSD Steam Deck din lista de unități și faceți clic pe Imagine acest disc… de sub el.

Vă va întreba unde doriți să salvați fișierul imagine. Am ales să fac un folder nou, astfel încât să îmi amintesc de unde să-l iau mai târziu. Macrium Reflect comprimă imaginile până la 40% din dimensiunea lor originală, așa că asigurați-vă că aveți cel puțin atât de mult spațiu disponibil unde le salvați.

Denumiți imaginea de rezervă și faceți clic pe OK până când începe să creeze fișierul imagine. Poate dura de la câteva minute până la aproximativ o oră, în funcție de dimensiunea unității și de cât de mult este pe ea. SSD-ul meu de 64 GB a durat doar aproximativ cinci minute.

Dacă placa de bază are două sloturi SSD, puteți face clic pe Clonează acest disc… în loc să creați imagini. Apoi puteți urma pași similari, dar sări peste procesul de restaurare a imaginii prin copierea directă a partițiilor vechiului SSD pe cel nou. Această metodă este mai rapidă, deoarece va face clonarea într-un singur pas.

Pasul 3: Restaurați imaginea de rezervă pe noul SSD

Acum că imaginea de rezervă este gata, puteți să închideți computerul, să înlocuiți vechiul SSD cu unul nou și să porniți o copie de rezervă a computerului.

Înainte de a deschide Macrium Reflect, căutați „Creați și formatați partiții hard disk” în bara de căutare Windows. Acest lucru va deschide managerul de discuri.

Căutați noul dvs. SSD – ar trebui să fie negru dacă nu a fost folosit înainte. Faceți clic dreapta pe el și selectați Convertiți în disc GPT. Schema de partiționare GPT este cea cu care SteamOS funcționează cel mai bine, așa că cel mai bine este să o utilizați.

Deschideți Macrium Reflect și, în bara de meniu de sus, faceți clic pe Restaurare > Răsfoiți pentru o imagine sau un fișier de rezervă de restaurat…

  Cum să vă vizualizați statisticile Steam pentru 2023 (și să vedeți cum ați jucat)

După ce găsiți fișierul imagine pe care l-ați creat mai devreme, selectați-l în Macrium Reflect și faceți clic pe Restaurare.

Va apărea o fereastră pop-up, care vă va permite să alegeți unde doriți să restaurați imaginea. Faceți clic pe Selectați un disc pe care să îl restaurați pe… și alegeți noul SSD.

Faceți clic pe Copy partitions > Exact Offset and Length. Aceasta va vizualiza partițiile de pe noul SSD. Nu vă faceți griji pentru spațiul gol, lăsați-l necompletat, deoarece SteamOS îl va utiliza imediat după ce porniți Steam Deck-ul.

Faceți clic pe Următorul până când se poate face clic pe butonul Terminare. Aceasta va începe să lipiți imaginea pe noul SSD. Poate dura ceva timp în funcție de cât de mare este întreaga operațiune.

Pasul 4: Introduceți noul dvs. SSD în Steam Deck

Odată ce imaginea vechiului SSD a fost copiată pe noul tău SSD, acum poți să închizi computerul și să instalezi unitatea pe Steam Deck.

Jhet Borja/MakeUseOf

Porniți Steam Deck-ul și ar trebui să pornească fără a fi nevoie să reinstalați SteamOS sau chiar să vă conectați.

Dacă SteamOS cumva nu poate fi găsit, închideți Steam Deck-ul și accesați BIOS-ul.

Puteți deschide BIOS-ul ținând apăsat butonul de creștere a volumului și butonul de pornire. Ar trebui să eliberați butonul de pornire când auziți un sonerie, dar țineți apăsat butonul de creștere a volumului până când apare BIOS-ul.

Jhet Borja/MakeUseOf

Selectați Boot din fișier > eps > efi > steamos > steamcl.efi. Porniți manual în SteamOS cu această metodă și data viitoare când porniți Steam Deck-ul, nu ar trebui să faceți acest lucru din nou decât dacă aveți un alt sistem de operare pe Steam Deck.

Acum poți să-ți descarci imediat jocurile fără să-ți faci griji cu privire la configurarea Steam Deck-ului de la zero. Sperăm că acest ghid v-a făcut mai ușor să vă actualizați SSD-ul.

x