09/26/2023

Cum să citiți mesajele WhatsApp fără a alerta expeditorul

Toată lumea vrea să evite acele temute căpușe albastre duble în WhatsApp. Știi, chitanțele de citire care îi spun expeditorului că i-ai citit mesajele și pun presiune subtilă asupra ta să răspunzi imediat.

Din fericire, există câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a citi mesajele pe WhatsApp fără a alerta expeditorul. Să ne scufundăm direct!

1. Activați Modul Avion

Acesta este un truc destul de simplu: înainte de a deschide orice mesaj WhatsApp primit, activați modul avion pe telefon. Acest lucru duce WhatsApp offline și veți citi mesajele din memoria cache a aplicației.

Cu toate acestea, problema este atunci când WhatsApp este din nou online, starea mesajului va fi actualizată, iar expeditorul poate vedea acum că ați citit mesajul. Pentru a activa modul avion pe iPhone, glisați în jos în partea dreaptă sus a ecranului pentru a accesa Centrul de control și atingeți pictograma avion.

Pe un telefon Android, glisați în jos pe panoul de notificări și apoi atingeți pictograma avion pentru a activa modul zbor.

Un widget este o fereastră mică pe care o puteți adăuga pe ecranul de pornire, care vă permite să interacționați cu anumite funcții ale unei aplicații fără a o deschide. Puteți adăuga un widget WhatsApp pe ecranul de pornire pentru a vă previzualiza mesajele.

Dar, în timp ce widget-urile sunt disponibile atât pe dispozitivele Android, cât și pe iOS, widgetul WhatsApp de pe iOS afișează doar primele patru pictograme de chat și de stare. Pe de altă parte, widgetul WhatsApp de pe Android afișează ultimele patru mesaje necitite.

  Remediați WhatsApp nu mai funcționează astăzi pe Android

Pentru a adăuga un widget WhatsApp pe ecranul de pornire Android, țineți apăsat pe pagina de pornire, apoi selectați Widget în partea de jos a ecranului. Derulați în jos și selectați WhatsApp, apoi atingeți 4×2 și Adăugați. Widgetul dvs. va apărea acum pe ecranul dvs. de pornire.

3. Dezactivați Chitanțe de citire

Aplicația vă permite, de asemenea, să dezactivați chitanțele de citire pe WhatsApp. Citirea chitanțelor este o funcție WhatsApp care ascunde bifa albastră și o lasă ca o bifă gri, indiferent dacă ați citit mesajul sau nu. Pentru a dezactiva confirmările de citire, deschideți WhatsApp pe telefon și atingeți pictograma Setări din dreapta jos a ecranului. Atingeți Confidențialitate, derulați în jos și dezactivați Citiți chitanțe.

Amintiți-vă că, odată ce faceți acest lucru, nu veți putea vedea nici chitanțele citite de la alte persoane, cu excepția celor din chat-urile de grup.

4. Citiți mesajele din bara de notificare

Un alt truc simplu pentru a vizualiza mesajele fără a alerta expeditorul este din bara de notificări. Dacă previzualizările notificărilor sunt activate pe dispozitivul dvs., puteți vizualiza mesajele WhatsApp primite fără a deschide aplicația.

Pentru a activa previzualizările notificărilor, deschideți aplicația Setări, atingeți Notificări, apoi atingeți Afișare previzualizări. Puteți selecta Întotdeauna sau Când este deblocat. Cu toate acestea, dacă selectați Întotdeauna, va însemna că oricine aruncă o privire la telefonul dvs. poate citi mesajele dvs. chiar dacă telefonul este blocat.

5. Citiți mesajele folosind 3D/Haptic Touch pentru iOS

Acest ultim truc este specific utilizatorilor iOS. 3D Touch și Haptic Touch sunt funcții iOS care vă pot permite să previzualizați mesajele prin apăsare lungă. În timp ce 3D Touch este disponibil pe iPhone 6s pentru iPhone X și XS, Haptic Touch este disponibil pentru modelele XR și iPhone ulterioare.

  Cum să găsești pe cineva pe WhatsApp fără număr

Cu 3D/Haptic Touch, chiar dacă previzualizările notificărilor sunt dezactivate, puteți vizualiza mesajele apăsând lung pe notificarea mesajului. În plus, cu Haptic Touch, puteți răspunde și la mesaje fără a fi nevoie să închideți aplicația în care vă aflați și să deschideți WhatsApp.

Citiți mesajele WhatsApp fără a le deschide

Lumea comunicării instantanee pune, de asemenea, presiune asupra dvs. pentru a răspunde imediat. Din fericire, cu oricare dintre trucurile pe care ți le-am arătat, vei putea citi mesajele și vei răspunde oricând vrei. Și, deși unele dintre aceste trucuri au propriile lor dezavantaje, le poți testa pe toate singur și alege cea care funcționează cel mai bine pentru tine.

x