12/04/2023

WhatsApp nu afișează numele de contact? Cum se remediază

WhatsApp nu vă arată numele persoanelor de contact salvate? Problema apare de obicei cu o anumită persoană de contact pe care ați salvat-o recent. Alteori, afectează toate numele contactelor din agenda telefonului dvs. De unde vine această problemă și cum o poți remedia?

În acest articol, vom explora posibilele cauze pentru care WhatsApp nu afișează numele contactelor. În plus, vă vom arăta mai multe remedieri pe care le puteți încerca să rezolvați problema și să vedeți din nou numele contactelor.

WhatsApp nu mai afișează numele contactelor din diverse motive. Iată câteva dintre ele:

 • Backend-ul WhatsApp are dificultăți tehnice.
 • Ați salvat recent contactul, pe care WhatsApp nu l-a preluat încă.
 • Lista de contacte de pe telefon a fost ștearsă neintenționat.
 • Telefonul dvs. nu mai recunoaște cartelele SIM cu contactele salvate.
 • WhatsApp nu poate accesa numele contactelor deoarece sistemul dvs. de operare le restricționează.
 • Există o problemă cu sincronizarea WhatsApp.

Acum că știți cauzele pentru care WhatsApp nu afișează contactele, haideți să explorăm soluțiile pe care le putem încerca să remediem această problemă.

1. Efectuați câteva verificări preliminare

Aplicați următoarele verificări preliminare înainte de a intra în depanare serioasă:

 • Reporniți WhatsApp pentru a exclude probleme temporare.
 • Reporniți telefonul pentru a vă asigura că problema nu este cauzată de o eroare în sistemul dvs. de operare.
 • Dezactivează orice aplicație pe care o folosești pentru a folosi două conturi WhatsApp simultan.
 • Asigurați-vă că nu sunt active alte aplicații de mesagerie instantanee pe dispozitivul dvs.
 • Asigurați-vă că WhatsApp este actualizat.
 • Ștergeți toate aplicațiile care pot interfera cu WhatsApp, cum ar fi cele de economisire a stării.

Dacă verificările preliminare de mai sus nu ajută, începeți să aplicați corecțiile rămase.

2. Asigurați-vă că problema nu provine din backend

Backend-ul WhatsApp suferă din când în când probleme neprevăzute. În timp ce inginerii lucrează pentru a remedia problema, utilizatorii continuă să întâlnească erori în aplicație. Prin urmare, ar trebui să verificați dacă backend-ul WhatsApp este responsabil pentru faptul că WhatsApp nu afișează numele contactelor.

  Cum să descărcați și să trimiteți autocolante noi pe WhatsApp

Pentru a verifica acest lucru, vizitați Site-ul oficial al Downdetectorului. În colțul din dreapta sus, tastați „WhatsApp” în bara de căutare și apăsați Enter. După aceea, faceți clic pe WhatsApp sau WhatsApp Business, în funcție de platforma pe care vă confruntați cu problema. Downdetector vă va informa dacă aplicația este oprită.

Dacă au fost raportate probleme similare în ultima vreme, probabil că este o problemă de backend. Prin urmare, ar trebui să așteptați până când problema este rezolvată. Între timp, puteți trece la WhatsApp Web sau la aplicația desktop WhatsApp.

Dacă nu au fost raportate probleme acolo, indicând că backend-ul WhatsApp nu este rădăcina problemei, începeți să aplicați remedierea rămasă.

WhatsApp afișează numai numele persoanelor de contact pe care le-ați salvat în lista de contacte. Când primiți un mesaj text de la un număr nou, WhatsApp vă avertizează că această persoană nu se află în lista dvs. de contacte.

Deoarece nu le-ați salvat până acum contactul în agenda dvs., WhatsApp nu va afișa numele contactului deoarece acesta nu există. Prin urmare, trebuie să salvați contactul pentru ca numele să apară în WhatsApp.

Dacă ați conversat deja cu persoana respectivă pe WhatsApp, nu trebuie să salvați manual contactul. Pur și simplu deschideți chat-ul pe WhatsApp și veți vedea opțiunea de a adăuga sau de a bloca un contact. Atingeți Adăugați la contacte, denumiți contactul și salvați-l.

Odată ce contactul a fost salvat, WhatsApp va afișa numele contactului în loc de numărul de telefon. Asigurați-vă că salvați numărul în formatul internațional corect.

WhatsApp nu afișează întotdeauna contactele nou salvate imediat. Uneori, este nevoie de câteva minute sau de o repornire pentru a prelua numele contactului. Ați salvat recent un anumit nume de contact și WhatsApp nu a reușit să-l afișeze? Dacă da, închideți WhatsApp și reporniți-l.

Dacă repornirea aplicației nu funcționează, ar trebui să vă reîmprospătați toate contactele.

  Cum să utilizați funcția de aprobare a participanților noi pe grupurile WhatsApp

WhatsApp vine cu o funcție de reîmprospătare la îndemână care ajută aplicația să preia rapid numele de contact nou salvate. Iată pașii pentru a reîmprospăta contactele salvate:

 • Deschide WhatsApp.
 • Atingeți noul buton de chat din colțul din dreapta jos al WhatsApp.
 • Atingeți trei puncte verticale în colțul din dreapta sus.
 • Atingeți Reîmprospătare.
 • Aceasta va prelua cea mai recentă listă de contacte.

  6. Remediați problemele cu agenda de adrese a telefonului dvs

  O problemă cu agenda telefonului dvs. poate împiedica, de asemenea, WhatsApp să afișeze numele contactelor. Când se întâmplă asta, problema nu afectează doar WhatsApp. Numele persoanelor de contact nu vor mai apărea în nicio altă aplicație care utilizează acele contacte. Telegram, Signal, aplicația Mesaje a telefonului și altele vor fi, de asemenea, afectate.

  Este larg răspândită problema contactelor care nu apar pe dispozitiv? Dacă da, există o problemă cu agenda telefonului dvs. Ar trebui să rezolvați orice problemă are agenda telefonului dvs., iar WhatsApp va începe să afișeze din nou numele contactelor.

  Ghidul nostru pentru remedierea contactelor care nu apar pe iPhone vă poate ajuta, mai ales dacă problema este cu dispozitivul iOS.

  7. Asigurați-vă că cartela SIM este activă

  Îți salvezi contactele pe telefon sau pe cartela SIM? Dacă alegeți întotdeauna ultima opțiune, asigurați-vă că cartela SIM este accesibilă pentru telefon.

  Adesea, scăparea telefonului, schimbarea cartelei SIM sau alte neglijențe deplasează cartela SIM în slotul său, împiedicând telefonul să o detecteze. Dacă nu poate detecta SIM-ul, nu va afișa contactele salvate pe acel card.

  Asigurați-vă că cartela SIM este plasată corect în telefonul mobil, că poate fi detectată de acesta și că persoanele de contact sunt încă salvate pe el. Dacă cartela SIM funcționează normal, treceți la pasul următor.

  8. Eliminați restricțiile sistemului de operare

  Cu setările de permisiuni adecvate, puteți împiedica în mod eficient privirile indiscrete să vă spioneze. Cu toate acestea, dacă setați aceste permisiuni prea strict, este posibil ca sistemul de operare al telefonului să nu permită aplicațiilor de încredere să acceseze datele de care au nevoie.

  De exemplu, WhatsApp poate afișa numai numere de contact dacă nu are acces la contactele salvate. Prin urmare, este esențial să excludem această posibilitate.

    Cum să-ți schimbi numărul de telefon pe WhatsApp

  Pe Android, deschideți aplicația Setări și atingeți Aplicații. Atingeți cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus și atingeți Manager de permisiuni.

  Apoi, accesați Contacte și selectați WhatsApp sau WhatsApp Business din lista de aplicații. Asigurați-vă că cercul pentru Permite este bifat.

  Pe iOS, deschideți aplicația Setări, accesați Confidențialitate și securitate și atingeți Contacte. Activați comutatorul de lângă WhatsApp.

  9. Reveniți la cea mai recentă actualizare a sistemului de operare sau a aplicației

  Android lansează în mod regulat actualizări pentru a remedia erori, a aborda vulnerabilitățile de securitate și pentru a introduce noi funcții. Același lucru este și cazul aplicațiilor Android, cum ar fi WhatsApp.

  Instalarea acestor actualizări este esențială pentru a vă bucura de noile funcții și pentru a vă proteja dispozitivul. Cu toate acestea, există momente în care actualizările lansate au erori și cauzează probleme neprevăzute. Dacă ați întâlnit și problema în discuție după actualizarea sistemului de operare sau WhatsApp, ar trebui să anulați actualizarea.

  Dacă nu sunteți familiarizat cu procesul, consultați ghidul nostru despre cum să faceți downgrade Android. De asemenea, puteți face downgrade aplicațiilor Android fără a pierde date folosind ADB.

  10. Verificați problemele de sincronizare (Android)

  Permiterea lui WhatsApp să vă acceseze contactele nu va face nicio diferență dacă ați oprit sincronizarea automată a contactelor. Pentru a confirma că setările de sincronizare sunt activate și pentru a resincroniza contactele, urmați pașii de mai jos:

 • Accesați aplicația Setări de pe dispozitivul dvs. Android.
 • Apoi atingeți Utilizatori și Conturi.
 • Atinge WhatsApp.
 • Bifați caseta de lângă Contacte.
 • Atingeți punctele verticale sau meniul Mai multe din colțul din dreapta sus și atingeți Sincronizare acum.
 • Pașii de mai sus pot arăta diferit pentru diferite telefoane. Asta se aplica si la tine? Dacă da, ar trebui să verificați site-ul web oficial al producătorului telefonului pentru a afla cum să gestionați setările de sincronizare pentru contactele dvs.

  Când WhatsApp arată doar numărul de contact și nu numele, poate deveni un test serios de memorie. Aplicând remedierile din articol, sperăm că veți putea face WhatsApp să afișeze din nou numele contactelor. Dacă niciuna dintre remedieri nu a funcționat, ar trebui să reinstalați WhatsApp de la zero, care este o soluție mai puțin favorabilă.

  x