Cum să cercetezi un subiect online

Cercetarea online este o abilitate crucială, indiferent dacă lucrați la o lucrare academică, scrieți o postare pe blog sau doar încercați să învățați ceva nou despre plantele dvs. de apartament. Dar nu este întotdeauna ușor când abordezi un subiect complicat sau de nișă.

Organizați-vă informațiile din timp

Organizarea informațiilor vă poate ajuta să economisiți timp și vă poate scuti de uitarea sau amintirea greșită a tot ceea ce ați învățat din cercetările dvs. Ar trebui să păstrați un link către fiecare pagină web pe care o vizitați de la începutul până la sfârșitul cercetării. Cel mai bine este să scrieți câte puține informații pentru fiecare link, astfel încât să vă amintiți de ce le-ați salvat și ce fel de informații ați putea lua de la ele. De asemenea, ar trebui să salvați orice PDF-uri sau imagini legate de cercetarea dvs., deoarece le puteți utiliza ca surse primare valoroase.

Dacă trebuie să organizați o mulțime de date pe mai multe dispozitive, luați în considerare utilizarea unei aplicații de luare de note precum Evernote, O nota, sau Google Keep. Toate sunt grozave pentru a ține evidența paginilor web, PDF-urilor, fotografiilor și orice altceva aveți nevoie pentru marele dvs. proiect.

Dacă doar încerci să elimini un scurt eseu sau să înveți ceva despre prelucrarea lemnului cu bricolaj, atunci probabil că nu trebuie să apuci o aplicație dedicată de luare a notelor decât dacă folosești deja una. S-ar putea să vă fie mai ușor să tăiați și să lipiți pagini web într-un fișier Word sau Google Doc și să salvați orice fișiere PDF sau imagini pe unitatea de stocare locală sau în cloud. Doar asigurați-vă că vă păstrați fișierele organizate și luați notițe pentru toate sursele.

În cele din urmă, probabil că veți folosi doar câteva dintre linkurile pe care le salvați. Dar dacă publicați o postare pe blog sau scrieți un eseu, trebuie să puteți verifica și să vă citați toate sursele. În caz contrar, ați putea ajunge să vă creați multă muncă suplimentară mai târziu.

  25 cele mai bune instrumente de testare API

Începeți Broad și adunați o mulțime de informații

Când cercetezi, este tentant să te scufunzi direct în primul lucru interesant pe care îl găsești. Dar ar trebui să încercați să începeți cât mai larg posibil. În caz contrar, s-ar putea să pierdeți câteva informații fascinante și să ajungeți la o înțelegere slabă a subiectului dvs.

De aceea ar trebui să încerci să găsești o mulțime de informații pe tema ta, mai mult decât crezi că vei avea nevoie. O modalitate bună de a începe larg este să căutați pe Google termeni generali legați de subiectul dvs. Dacă cercetați diferența dintre floarea soarelui și lalele, atunci ar trebui să aflați câteva informații despre fiecare floare înainte de a aprofunda.

Desigur, Wikipedia este, de asemenea, un loc fantastic pentru a începe cercetarea. Puteți folosi Wikipedia pentru a găsi o mulțime de informații generale despre subiectul dvs. și le puteți folosi pentru a găsi subiecte conexe sau surse primare care vă pot fi utile pe măsură ce vă aprofundați cercetările.

Decideți ce este important și restrângeți lucrurile

Odată ce ați colectat o gamă largă de date, trebuie să revizuiți totul și să vă decideți pe ce să vă concentrați. Nu căuta doar primul lucru care îți sună interesant. Încercați să găsiți relații noi între diferitele informații pe care le-ați adunat.

Să presupunem că cercetezi un autor, precum Mark Twain. Ați descoperit în cercetările voastre ample că el a fost în războiul civil și că unele dintre poveștile sale au loc în sudul antebelic. Pe cont propriu, acele două informații sunt plictisitoare și greu de îngrijit. Dar când le adunați împreună, este clar că poate exista o relație tentantă care merită o cercetare aprofundată.

Este în regulă să cercetezi o relație care pare evidentă sau binecunoscută, mai ales dacă scrii un blog, faci cercetări personale sau faci o lucrare rudimentară de istorie. Dar dacă doriți să găsiți ceva unic, atunci trebuie să vă gândiți cum să vă restrângeți cercetarea.

Optimizați-vă căutarea Google

Bine, ești gata să faci niște cercetări mai aprofundate. Acum ce? Dacă căutați ceva unic, atunci este posibil să aveți probleme în găsirea unor rezultate bune de căutare pe Google.

De aceea, trebuie să utilizați unii operatori de căutare Google pentru a profita la maximum de căutările dvs. pe Google. Există o mulțime de operatori de căutare pe care îi puteți folosi și toți sunt destul de simpli. Dar există câteva care sunt deosebit de utile pentru a face cercetări online.

  Remediați camera nu funcționează în echipe

Dacă trebuie să căutați expresii sau nume exacte pe Google, atunci le puteți pune între ghilimele. De exemplu, dacă căutați expresia „aluniță oameni” pe Google, atunci veți găsi numai pagini care conțin cuvântul „cârtiță” urmat de cuvântul „oameni”.

"Mole people"

Ideea de a începe căutarea larg și apoi de a restrânge căutarea se aplică și căutării pe web.

De exemplu, dacă căutarea dvs. pentru „oameni cârtițe” include prea multe rezultate legate de New York, atunci puteți utiliza semnul minus pentru a exclude acele rezultate. Cam asa ar arata:

"Mole people" -"New York"

Rețineți că am folosit și ghilimele în jurul „New York” în acea căutare, deoarece vrem să fie exclusă întreaga expresie.

Dacă ați atins un punct în cercetarea dvs. în care nu puteți găsi niciun site web nou de vizitat, atunci ar trebui să încercați să schimbați căutarea pe Google. Încercați să utilizați variante ale acelorași termeni de căutare și schimbați operatorii de căutare pe care îi folosiți. Uneori, cea mai mică schimbare în căutarea dvs. vă va oferi rezultate extrem de diferite.

Mergeți mai departe decât Google

Uneori, experiența Google nu va fi suficientă pentru dvs. Dacă lucrați la o lucrare academică completă sau scrieți o postare de blog detaliată, atunci poate fi necesar să vă uitați prin unele reviste, lucrări academice sau cărți vechi. Știți, „surse primare”.

Unele site-uri web, cum ar fi Proiectul Muse și JSTOR, sunt o resursă excelentă pentru publicații periodice, lucrări academice și alte surse primare. De obicei, le puteți accesa prin intermediul universității sau al bibliotecii publice. Există, de asemenea, câteva alternative gratuite la aceste site-uri web, cum ar fi Google Academic și SSRN.

Dar dacă scrieți o analiză profundă a reclamelor pentru produse lactate, atunci va trebui să găsiți cataloage, reviste, periodice și postere vechi. Google Books este o resursă excelentă pentru acest tip de material.

De asemenea, puteți utiliza Wikipedia pentru a găsi unele surse primare. La sfârșitul fiecărui articol Wikipedia, există un tabel „Referințe”. Acest tabel vă spune sursele pentru toate informațiile din articol. Dacă dați peste o informație suculentă în timp ce citiți un articol Wikipedia, atunci există de obicei un număr mic care trimite la tabelul de referință.

  Cel mai bun procesor pentru jocuri cu buget redus (recenzii) în 2021

Este bine să analizați toate aceste resurse, deoarece de obicei vin cu rezultate diferite pentru aceeași căutare. De asemenea, tind să aibă funcții de căutare avansate încorporate, care sunt utile pentru subiecte unice sau de nișă.

Verificați-vă de două ori cercetarea

După ce ați finalizat cercetarea, trebuie să vă asigurați că toate informațiile dvs. sunt corecte. Vă puteți economisi o mulțime de dureri de inimă verificând toate cercetările înainte de a scrie orice.

Du-te și recitește toate sursele tale, pentru că există șansa să ai interpretat greșit ceea ce spun. Desigur, nu sunteți singura persoană care poate citi greșit o sursă, așa că este bine să verificați orice citate pe care le găsiți pe un site web.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare modul în care ați folosit Google pentru a vă cerceta subiectul. Dacă ați inclus vreo părtinire în termenii dvs. de căutare, atunci există șansa ca informațiile pe care le-ați adunat să reflecte această părtinire. Încercați să căutați pe Google cu o varietate de termeni de căutare și cu operatori de căutare Google.

Există, de asemenea, site-uri web de verificare a faptelor pe care le puteți folosi pentru a vă asigura că informațiile dvs. sunt corecte. Site-uri precum Factcheck.org sau Snopes sunt destul de fantastice; pur și simplu nu le folosiți ca singura dvs. resursă de verificare a faptelor.

Ce se întâmplă dacă găsiți informații conflictuale?

Uneori vei petrece mult timp verificându-ți toate cercetările și îți vei da seama că lucrurile nu par să se alinieze. În această situație, este tentant să stai în spatele unor informații care ar putea să nu fie în întregime faptice. La urma urmei, este mult mai ușor să mergi împreună cu informații inexacte decât să refaci întregul proces de cercetare.

Dar nu trebuie să scrieți sau să publicați nicio informație decât dacă sunteți sigur că sunt corecte. Dacă întâmpinați informații contradictorii în timp ce cercetați un subiect, întoarceți-vă la planșa de desen sau încercați să învârtiți informațiile contradictorii în favoarea dvs.

De exemplu, dacă găsiți o mulțime de relatări contradictorii ale martorilor oculari în timp ce cercetați Titanic, atunci puteți transforma rapid acele conturi conflictuale într-o informație interesantă. Ai putea chiar să te întorci și să faci niște cercetări aprofundate despre cine a făcut acele relatări ale martorilor oculari și cum au modelat opinia publicului despre scufundarea Titanicului. Hei, asta ar putea fi o carte.

Credite de imagine: 13_Phunkod/Shutterstock, fizkes/Shutterstock