Cum se creează un chestionar în Microsoft Forms

Microsoft a fost ocupat să adauge noi instrumente la Office în ultimii ani, iar Formulare este unul pe care îl veți găsi util dacă doriți să creați un sondaj, sondaj, chestionar sau chestionar. Să aruncăm o privire la cum funcționează.

Forms este un instrument doar online care este gratuit, deși va trebui să vă conectați cu un cont Microsoft gratuit. Puteți exporta toate răspunsurile la formular în Excel (de asemenea, gratuit pentru a fi utilizate online) pentru vizualizare, filtrare și raportare. Dacă nu l-ați folosit niciodată, deschideți site-ul Forms și faceți clic fie pe butonul mare verde „Începeți” din mijlocul ecranului, fie pe linkul „Conectați-vă” din dreapta sus. Conectați-vă la contul dvs. Microsoft sau creați-vă un cont nou.

După ce ați făcut asta, veți vedea un ecran de deschidere dacă nu ați creat un formular înainte, pe care îl puteți continua și închide.

Cum se creează un formular

Forms este destul de intuitiv de utilizat, dar există câteva clopote și fluiere ascunse dacă știi unde să cauți. Vom păstra totul simplu prin crearea unui chestionar de bază, așa că faceți clic pe „Formular nou” pentru a începe.

Aceasta deschide un formular gol. Faceți clic pe „Formular fără titlu” și introduceți un nume pentru chestionarul dvs.

După ce ați introdus un titlu, aveți opțiunea de a adăuga o imagine și o descriere. Pentru moment, vom trece direct la întrebări, așa că faceți clic pe „Adăugați întrebare” pentru a începe.

Când adăugați o întrebare, puteți alege tipul de întrebare: alegere multiplă, ceva text, o evaluare sau o dată/oră. Dacă dați clic pe cele trei puncte de la sfârșit, veți avea, de asemenea, opțiunea de a adăuga un clasament, o scară Likert sau o întrebare Net Promoter Score.

  6 moduri de a găsi camere ascunse în orice cameră

Vom merge cu o întrebare cu răspunsuri multiple. Faceți clic pe „Alegere” pentru a deschide o nouă întrebare cu răspunsuri multiple.

Adăugați întrebarea și apoi adăugați orice opțiuni dintre care doriți ca oamenii să aleagă. Am rămas cu cele două opțiuni implicite, dar am făcut întrebarea necesară, așa că oamenii trebuie să aleagă. Nu există opțiune „Salvare” în Formulare, deoarece datele dvs. sunt salvate automat pe măsură ce mergeți. Dacă doriți ca oamenii să poată alege mai mult de unul dintre răspunsurile pe care le enumerați, puteți selecta opțiunea „Răspunsuri multiple”.

Când ați terminat, puteți face clic departe de întrebare pentru a vedea cum va arăta pentru persoanele care o completează. (Rețineți steaua roșie, ceea ce înseamnă că oricine completează formularul trebuie să răspundă la această întrebare.)

Faceți clic pe „Adăugați întrebare” pentru a adăuga o altă întrebare și continuați până când adăugați toate întrebările dorite. Faceți clic pe opțiunea „Previzualizare” din meniul din dreapta sus pentru a vedea întregul chestionar așa cum l-ar vedea utilizatorii dvs. și încercați să introduceți răspunsuri pentru a vedea dacă funcționează conform așteptărilor.

Dacă doriți să schimbați tema chestionarului, faceți clic pe opțiunea „Temă” și alegeți fie o culoare solidă, fie o imagine de fundal. Dacă doriți să utilizați o imagine personalizată pentru fundal, există un buton „încărcați imagine” în dreapta jos.

Înainte de a partaja formularul cu oamenii, există câteva setări suplimentare pe care le puteți accesa făcând clic pe cele trei puncte din dreapta sus a paginii și apoi făcând clic pe „Setări” din meniu.

Singura opțiune de Setări care este activată în mod implicit este „Acceptați răspunsuri”. Aceasta înseamnă că atunci când distribuiți chestionarul cu oamenii, aceștia vor putea să-l completeze.

  Cum să vă schimbați pictograma de profil Netflix

Celelalte setări vă permit să alegeți o dată de început și de sfârșit pentru când oamenii au voie să completeze formularul, dacă să amestecați aleatoriu ordinea întrebărilor pentru fiecare persoană care îl deschide, dacă primiți o notificare prin e-mail când cineva completează chestionarul în și opțiunea de a personaliza mesajul implicit de mulțumire pe care oamenii îl văd când au terminat chestionarul. Schimbați aceste setări după cum credeți de cuviință și sunteți gata să vă distribuiți chestionarul.

Faceți clic pe „Partajați” în partea dreaptă sus a paginii. Acest lucru vă va oferi patru opțiuni de a partaja chestionarul cu oamenii:

Un link pe care îl puteți copia (opțiunea implicită)
Un cod QR pe ​​care îl puteți descărca ca fișier .png
O etichetă HTML pe care o puteți încorpora într-o pagină web
Un e-mail care conține linkul

Dacă lucrați într-un birou care utilizează Office 365, este posibil să aveți opțiuni suplimentare care vă permit să partajați chestionarul doar cu oamenii din organizația dvs. Selectați opțiunea dorită și împărtășiți chestionarul cu oamenii!

Cum să vizualizați răspunsurile la formularul dvs

Odată ce oamenii încep să vă completeze chestionarul, veți dori să vă uitați la răspunsuri. Vom presupune că ați plecat și ați făcut alte lucruri pentru un timp, așa că conectați-vă din nou la Formulare și veți vedea chestionarul dvs. pe prima pagină.

Faceți clic pe el, apoi pe fila „Răspunsuri”.

Puteți vizualiza răspunsurile individuale făcând clic pe „Vedeți rezultatele” sau puteți exporta toate răspunsurile în Excel.

Dacă doriți să vedeți un rezumat sau să ștergeți răspunsurile existente, faceți clic pe cele trei puncte și alegeți din meniu.

  Cele mai comune standarde și tipuri de Wi-Fi, explicate

Acestea sunt elementele de bază ale creării chestionarului în Microsoft Forms. Există o funcționalitate suplimentară pentru crearea unui test și ramificare (afișând întrebări diferite în funcție de răspunsurile respondentului) dacă doriți să explorați mai multe, dar pentru majoritatea oamenilor, această introducere va acoperi ceea ce aveți nevoie.