Cum să ascundeți mesajele text pe iPhone în 6 moduri de a preveni Snooping

Mesajele text✉️ au fost mijlocul meu de comunicare preferat de când am știut ce înseamnă mesajul text.

În timp ce aplicații precum WhatsApp, Telegram, Viber, Facebook Messenger etc. s-ar putea să fi transformat peisajul mesageriei, iMessage continuă să fie metoda mea de bază pentru a trimite mesaje.

Dacă sunteți ca mine, ați avea câteva mesaje și fire de chat pe care ați dori să le ascundeți🔒. Pe WhatsApp, puteți face acest lucru arhivând mesajele. Pe iMessage, există mai multe moduri în care vă puteți ascunde conversațiile pe iPhone și puteți preveni snoopingul👀.

În această postare, vă dezvălui câteva dintre cele mai eficiente modalități de a vă ascunde mesajele. Învață aceste metode și împărtășește secrete cu prietenii tăi prin mesaje text, protejându-ți în același timp confidențialitatea!

De ce este importantă confidențialitatea

Dacă există vreo marcă de tehnologie renumită pentru confidențialitatea pe care o oferă utilizatorilor, acesta este Apple. Unul dintre numeroasele motive pentru care produsele lor au un preț ridicat este din cauza protecției personale a telefonului pe care a pus-o, în special împotriva terților.

Datorită criptării sale end-to-end, vă protejează mesajele și vă protejează datele personale împotriva utilizării ilicite sau în liniște de către aplicații terțe.

Dacă ai un iPhone, nimeni nu îți poate folosi datele fără permisiunea ta, nici măcar Apple. Acesta este cât de important este pentru Apple să vă protejeze mesajele și alte informații sensibile.

Iată de ce este esențial să vă protejați confidențialitatea pe iPhone.

#1. Protecția datelor cu caracter personal

iPhone-ul tău are toate datele despre tine, inclusiv contactele, mesajele, fotografiile, marcajele, e-mailurile, fișierele, datele de sănătate și multe altele. Confidențialitatea vă păstrează informațiile personale în siguranță pentru a preveni orice utilizare greșită de către terți.

#2. Prevenirea furtului de identitate

Cu informațiile dvs. personale, inclusiv numele, numărul, adresa și informațiile despre cardul de credit, în baza de date a telefonului dvs., numai nivelul de confidențialitate al telefonului vă poate proteja de furtul de identitate.

  Care este diferența dintre exemple de date și informații?

Apple a implementat protecții puternice de confidențialitate, protejând întregul spectru al informațiilor dumneavoastră personale.

Citiți și: Cele mai bune instrumente de confidențialitate pentru a vă proteja identitatea online

#3. Securitatea comunicațiilor

iPhone-ul adaugă securitate apelurilor și mesajelor dvs. telefonice, cu iMessage și FaceTime cu criptare end-to-end. Aceasta înseamnă că numai tu și destinatarul mesajelor tale poți citi textele. Nimeni, nici măcar Apple, nu vă poate vizualiza sau intercepta mesajele, asigurându-vă confidențialitatea la maximum.

Puteți, de asemenea, să vă ascundeți mesajele din iMessage pentru a preveni snooping dacă altcineva are telefonul dvs.

În plus, confidențialitatea include confidențialitatea locației, atenuarea încălcării datelor, permisiunile aplicațiilor, protecția datelor despre sănătate și fitness, prevenirea publicității direcționate și protejarea proprietății intelectuale. Cu toate acestea, deocamdată, să ne concentrăm pe protejarea mesajelor dvs. text.

Deși iPhone-ul nu oferă nicio funcție „directă” pentru a ascunde textele, puteți adopta anumite modalități de a vă ascunde mesajele pentru a preveni istoria.

Iată câteva modalități fantastice de a vă ascunde mesajele și lanțul de mesaje pe iPhone.

Dezactivați previzualizările mesajelor

Ori de câte ori primiți un mesaj de la cineva, primiți o notificare pop-up care rămâne în centrul de notificări pentru câteva secunde, cu excepția cazului în care îl eliminați manual prin glisare.

Dacă sunteți departe de telefon și un prieten vă trimite mesaje, oricine din jurul telefonului dvs. poate vedea un fragment al mesajului din previzualizări. Această funcție poate fi dezactivată cu ușurință. Iată cum să o faci:

Pasul 1: De pe iPhone, accesați Setări.

Pasul 2: Navigați și atingeți Notificări.

Pasul 3: Derulați în jos la Mesaje și atingeți-l.

Pasul 4: Sub meniul Aspect ecran de blocare, atingeți opțiunea Afișare previzualizări.

Pasul 5: Selectați Niciodată.

Veți primi în continuare o notificare cu privire la un mesaj nou când cineva vă trimite mesaje, dar cu previzualizările dezactivate, mesajul și numele expeditorului vor fi ascunse până când deschideți chatul în aplicația iMessage.

Ștergeți automat mesajele

Dacă nu doriți ca alții să vă vadă istoricul mesajelor, îi puteți seta să șteargă automat. Această funcție vă șterge mesajele după un anumit timp. Drept urmare, împiedică istoria de la alții, deoarece mesajele sunt șterse constant. Iată cum să activați funcția:

Pasul 1: De pe iPhone, accesați Setări.

  Cum să găsiți sigla pentru un site web

Pasul 2: Derulați în jos la fila Mesaje și atingeți-o.

Pasul 3: în meniul Istoricul mesajelor, selectați ștergere automată între 30 de zile și 1 an. Nu există opțiuni personalizate, așa că va trebui să alegeți dintre cele două.

Dacă doriți ca mesajele dvs. să fie șterse mai devreme, selectați 30 de zile. După fiecare 30 de zile, mesajele tale vor fi șterse.

Utilizați cerneală invizibilă

Cerneala invizibilă este o caracteristică nativă interesantă a iPhone-ului care vă permite să trimiteți mesaje secrete și ascunse. Când trimiteți un mesaj folosind cerneală invizibilă, destinatarul nu îl poate citi decât dacă deschide chatul și atinge mesajul. Mesajele sunt ascunse sub un voal strălucitor. Iată cum să utilizați funcția:

Pasul 1: Deschideți aplicația Mesaje pe iPhone și selectați persoana căreia doriți să-i trimiteți mesajul secret.

Pasul 2: Introduceți mesajul pe care doriți să-l trimiteți și țineți apăsat butonul de trimitere.

Pasul 3: Veți vedea opțiunea de cerneală invizibilă din meniul pop-up. Atingeți-l.

Totul este gata! Mesajul va fi trimis cu o ceață strălucitoare, care va fi invizibilă pentru tine și destinatar până când îl atinge pentru a-l dezvălui.

Există o altă modalitate rapidă de a ascunde mesajele de la o anumită persoană, dar necesită să ștergi contactul acesteia. Dacă ești pregătit, iată cum să o faci:

Pasul 1: Deschideți aplicația Telefon pe iPhone.

Pasul 2: Din meniul din partea de jos, atingeți Contacte. Găsiți contactul al cărui mesaj doriți să-l ascundeți și atingeți-l.

Pasul 3: În colțul din dreapta sus, atingeți Editați.

Pasul 4: Derulați în partea de jos, atingeți Ștergeți contactul, apoi confirmați.

Pasul 5: Apoi, din Setările iPhone-ului, derulați în jos și atingeți Mesaje.

Pasul 6: Derulați în jos și atingeți Unknown & Spam.

Pasul 7: Activați opțiunea Filtrați expeditorii necunoscuți.

Acest lucru va sorta mesajele de la cele care nu se află în contactele dvs. într-o listă separată, inclusiv pe cele ale persoanei a cărei contact l-ați șters. Nu veți primi o notificare cu privire la mesajele lor. Dacă doriți să vedeți textele lor, va trebui să accesați fila „Filtre” a mesajelor dvs. și să apăsați pe „Expeditori necunoscuți”.

Ascundeți alertele

De asemenea, puteți ascunde alertele într-un anumit lanț de mesaje cu o persoană. Deși acest lucru nu ascunde neapărat mesajele, poate împiedica apariția alertei în centrul de notificări. În acest fel, îți poți proteja mesajele sau contactele de a fi văzute de ceilalți din jurul tău. Iată cum să o faci:

  [Fixed] Cum se rezolvă eroarea „Nu se poate găsi simbolul” în Java

Pasul 1: Deschideți aplicația Mesaje pe iPhone.

Pasul 2: Deschideți chatul ale cărui alerte nu doriți să le primiți.

Pasul 3: Atingeți fotografia de profil a persoanei în partea de sus. Este posibil să vedeți o fotografie inițială, emoji sau personalizată pe care utilizatorul a încărcat-o.

Pasul 4: navigați la comutatorul Ascundere alerte și activați-l.

Nu veți mai primi alerte de mesaje de la acel contact până când nu îl dezactivați manual, urmând aceiași pași.

Utilizați limita de timp pentru ecran pentru mesaje

Diverse aplicații de pe iPhone pot fi blocate folosind Face sau Touch ID. Din păcate, iMessage nu este unul dintre ele. Cu toate acestea, puteți proteja iMessage prin parolă folosind funcția de timp pe ecran. Iată cum să vă blocați mesajele folosind această funcție:

Pasul 1: De pe iPhone, accesați Setări.

Pasul 2: Derulați în jos și atingeți Ora ecranului.

Pasul 3: Atingeți Utilizați codul de acces pentru timpul de ecran. Setați o parolă unică din 4 cifre.

Pasul 4: Introduceți ID-ul dvs. Apple pentru a activa recuperarea parolei pentru timpul de utilizare în cazul în care uitați parola pentru timpul de utilizare și trebuie să o resetați.

Pasul 5: Acum, atingeți fila Permis întotdeauna și deselectați mesajele.

Pasul 6: Reveniți la meniul Timp de ecran, apăsați pe Limite aplicații și apăsați pe Adăugare limită.

Pasul 7: Introduceți parola și apăsați pe categoria Social, apoi apăsați pe Mesaje.

Pasul 8: Setați limita de expirare, începând cu 1 minut și ajungând până la 24 de ore.

Pasul 9: Activați comutatorul Blocare la sfârșitul limitei și atingeți Adăugați în colțul din dreapta sus.

De aici încolo, după ce limita de timp pentru ecran este atinsă, aplicația iMessage va fi blocată. Deși, puteți cere ceva timp de grație, de obicei 5 minute.

Gânduri de închidere

iMessage nu vă permite să ascundeți sau să arhivați mesaje precum WhatsApp sau alte aplicații de mesagerie terță parte. Din fericire, există diferite moduri de a vă ascunde textele de istorisori. Numiți-le hack-uri, walkaround-uri sau orice doriți, dar sunt destul de eficiente!

Am enumerat toate metodele eficiente în acest tutorial pentru a ascunde mesajele de pe iPhone. Alege metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!

Apoi, aflați cum să ascundeți aplicațiile de pe iPhone pentru a vă menține ecranul de pornire îngrijit și ordonat.