Cum să activați îmbunătățirea preciziei indicatorului mouse-ului pe Windows 10

GUI este ceea ce a făcut computerele ușor de utilizat pentru o persoană obișnuită. Oferă o privire vizuală asupra a ceea ce se întâmplă și permite utilizatorilor să interacționeze cu obiecte virtuale în loc să scrie și să execute comenzi pentru orice. De-a lungul anilor, GUI a evoluat, dar încă folosim un dispozitiv de indicare, adică un mouse sau un trackpad pentru a interacționa cu totul pe un sistem de operare desktop.

activați precizia indicatorului mouse-ului

Îmbunătățiți precizia indicatorului mouse-ului

Folosirea unui mouse nu este dificilă. Dacă utilizați un sistem nou-nouț sau ați conectat un nou mouse la sistem, poate fi necesar să ajustați viteza indicatorului sau poate fi necesar să vă obișnuiți cu el. Dincolo de asta, mai sunt puține lucruri de făcut.

Un cursor al mouse-ului selectează un element și pentru a selecta orice, trebuie să faceți clic. Aici intervine precizia indicatorului mouse-ului. Este posibil ca indicatorul să nu facă clic exact unde doriți sau este posibil să nu aveți o estimare bună a ceea ce faceți clic.

Activați Îmbunătățiți precizia indicatorului mouse-ului

Dacă faceți adesea clic pe pictograma sau obiectul greșit de pe ecran, ar trebui să luați în considerare activarea „Îmbunătățiți precizia indicatorului mouse-ului”. Este o caracteristică care „ghiceste” pe ce încerci de fapt să dai clic. Când faceți clic pe ceva, iar clicul este de câțiva prea mulți pixeli, îl va corecta.

Nu vei vedea indicatorul sărind. În schimb, clicul corect va fi executat. Puteți activa „Îmbunătățirea preciziei indicatorului mouse-ului” atât pe Windows 10, cât și pe Windows 11.

  Cele mai bune 6 aplicații de urmărire a utilizării computerului pentru Windows

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați Dispozitive>Mouse.
Faceți clic pe Opțiuni suplimentare pentru mouse.
În fereastra care se deschide, accesați fila Opțiuni indicator.
Activați opțiunea „Îmbunătățiți precizia indicatorului” din bara Selectați un indicator de viteză.
Faceți clic pe Aplicare.

Probleme cu precizia îmbunătățită a indicatorului

În general, precizia îmbunătățită a indicatorului ajută la clic și la selectarea elementelor cu mai multă acuratețe, totuși, poate cauza probleme în următoarele două cazuri.

Într-un joc, în special jocuri FPS
Dacă ați setat dimensiunea indicatorului mouse-ului la mai mare decât în ​​mod normal

În ambele cazuri, poate fi mai bine să dezactivați precizia îmbunătățită a indicatorului mouse-ului. Dacă întâmpinați dificultăți în a interacționa cu elementele de pe sistem fără acesta, încercați să reduceți viteza cursorului mouse-ului și a clicurilor. Vă poate ajuta să faceți clic și să selectați elementele mai precis.

Concluzie

Precizia îmbunătățită a indicatorului mouse-ului funcționează bine atât cu un mouse, cât și cu un trackpad. În cele mai multe cazuri, setarea rămâne, așa că, chiar dacă ați conectat un mouse nou, setările mouse-ului pentru hardware-ul anterior se vor aplica în continuare. Acest lucru este în majoritatea cazurilor, dar nu în toate. Dacă ați conectat un mouse Microsoft sau Logitech și acesta instalează o aplicație pentru a gestiona mouse-ul, este posibil ca setările la nivel de sistem de operare să nu se aplice. Verificați setările aplicației pentru a vedea dacă puteți activa ceva similar.