03/01/2024

Cum să activați funcția Crossfade pe Apple Music

Dacă îți place să asculți un flux neîntrerupt de muzică, funcția la îndemână Apple Music Crossfade elimină automat liniștea dintre melodii pentru tine.

Disponibil pe dispozitivele Apple și Android, Crossfade este ușor de activat și ajustat. Iată cum să-l configurați pe dispozitivul dvs.

Cum să activați încrucișarea Apple Music

Funcția Crossfade este disponibilă în versiunile Apple Music pentru iOS, iPadOS și Android.

Cum să activați și să reglați crossfade pe iOS sau iPadOS

Crossfade a fost una dintre noile funcții Apple Music introduse în iOS 17. Prin urmare, pentru a beneficia de această funcție pe dispozitivul iOS, va trebui să aveți instalat iOS 17 sau iPadOS 17 sau o versiune ulterioară.

Setările nu sunt în aplicația Apple Music. În schimb, deschideți meniul Setări al dispozitivului pentru a găsi comenzile de care aveți nevoie.

 • Accesați Setări și selectați Muzică.
 • Derulați în jos la Crossfade în lista marcată Audio. Comutați comutatorul Crossfade pentru a activa funcția.
 • Odată ce activați funcția Crossfade, utilizați glisorul Secunde pentru a alege perioada de timp dintre prima melodie care dispare și noua melodie care se estompează. Puteți alege o durată între una și 12 secunde.
 • Activarea funcției va regla crossfade-ul dintre toate piesele. Dacă doriți să o opriți din nou, dezactivați pur și simplu butonul Crossfade. Este posibil să preferați să utilizați una dintre multele alte funcții Apple Music pe care să le utilizați pe iPhone.

    Cum să utilizați controlerul PS4 pe Mac sau PC

  Cum să activați și să reglați crossfade pe un dispozitiv Android

  Veți găsi setările Apple Music în aplicația Android Apple Music. După ce ați deschis aplicația, urmați acești pași:

 • Atingeți pictograma puncte suspensie din colțul din dreapta sus al aplicației și deschideți Setări.
 • Derulați în jos la Crossfade în secțiunea Audio din Setări.
 • Atingeți butonul Crossfade pentru a vedea opțiunile disponibile. Puteți alege cât de lungă va fi tranziția fade-in-out-out între melodii. Selectați Automat pentru a permite aplicației să gestioneze lungimea încrucișării pentru dvs. sau Manual pentru a ajusta singur setarea. Dacă optați pentru Manual, va apărea glisorul Secunde și puteți seta singur lungimea crossfade-ului.
 • Pentru a dezactiva funcția Crossfade, alegeți Off din opțiunile listate.

  Când Crossfade este indisponibil

  Puteți folosi Crossfade pentru toată muzica dvs., dar funcția nu este disponibilă în timp ce utilizați AirPlay. Un mic mesaj de avertizare în meniul de setări pentru iOS și iPadOS Crossfade vă avertizează despre acest lucru.

  Crossfade este o caracteristică valoroasă pentru toți utilizatorii Apple Music

  După ce ați setat funcția Crossfade pentru a se potrivi preferințelor dvs., deschideți câteva căști, deschideți Apple Music și redați o melodie. Introduceți următoarea melodie și ascultați cum se estompează o piesă pe măsură ce următoarea intră, creând un flux de muzică fără întreruperi.

  Folosirea Crossfade poate ajuta cu adevărat dacă încercați să vă concentrați sau pur și simplu să creați o ambianță pozitivă, fără tăceri incomode.

  x