03/01/2024

Este sigur să activați opțiunile pentru dezvoltatori Android?

Recomandări cheie

  • Opțiunile pentru dezvoltatori sunt în primul rând pentru dezvoltatorii de aplicații Android și pot fi utile pentru sarcini precum depanarea USB sau monitorizarea performanței aplicației.
  • Activarea opțiunilor pentru dezvoltatori poate duce la comportamente neașteptate, cum ar fi utilizarea crescută a bateriei, performanța lentă a dispozitivului sau probleme audio.
  • Deși activarea opțiunilor de dezvoltator poate să nu vă expună la atacuri de la distanță sau la programe malware, este important să înțelegeți bine ce face fiecare setare înainte de a face modificări pentru a evita riscurile potențiale.

Majoritatea oamenilor nu au niciun motiv să activeze vreodată opțiunile pentru dezvoltatori, dar vine un moment în care unii dintre noi ni se trezesc înclinați în acea direcție. Android ascunde opțiunile pentru dezvoltatori în mod implicit. Asta ridică întrebarea: există un dezavantaj în a le porni?

Care sunt opțiunile pentru dezvoltatori Android?

Opțiunile pentru dezvoltatori sunt setări care, în cea mai mare parte, sunt de interes în primul rând pentru dezvoltatorii de aplicații Android. Aceasta include funcții precum menținerea ecranului unui telefon aprins pe o perioadă nedeterminată în timp ce dispozitivul este conectat, astfel încât să puteți monitoriza cum funcționează o aplicație pe o perioadă lungă de timp.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii caută opțiuni de dezvoltator este activarea depanării USB, care este necesară pentru instalarea aplicațiilor Android de pe un PC sau pentru a flashiza un ROM personalizat. Puteți afla cum să activați opțiunile pentru dezvoltatori verificând cele mai bune opțiuni pentru dezvoltatori Android care merită ajustate.

  Cum să activați Google Play Protect pe Android

Care sunt riscurile activării opțiunilor pentru dezvoltatori?

Există un motiv pentru care opțiunile pentru dezvoltatori sunt ascunse ca o caracteristică secretă. Odată activate, funcțiile provoacă un comportament care poate părea defectuos sau chiar vă inhibă capacitatea de a folosi telefonul într-un mod normal.

Iată câteva moduri în care lucrurile pot merge prost:

  • Puteți seta telefonul să rămână conectat la LTE și Wi-Fi simultan. Acest lucru are ca rezultat o utilizare crescută a bateriei, lăsându-vă să vă întrebați de ce telefonul dvs. nu durează atât de mult cât v-ați așteptat.
  • Puteți comuta viteza de animație a aplicației, făcând un dispozitiv să pară prea lent sau ca și cum nu reușește să afișeze animații.
  • Puteți modifica setările audio care fac ca sunetul să fie bâlbâit, prea moale sau prea tare.
  • Este posibil să dezactivați codecurile necesare pentru redarea videoclipurilor în diferite aplicații.

Acestea sunt câteva dintre setările pe care este posibil să uitați că le-ați comutat pe măsură ce trece timpul. Și sunt genul pe care un prieten sau un atelier de reparații nu se gândește să verifice dacă, la suprafață, telefonul tău pare să funcționeze defectuos.

De ce sunt activate în siguranță opțiunile pentru dezvoltatori

Dacă ești un utilizator avansat căruia îi place să-ți schimbe gadgeturile, probabil că ai o idee bună să-ți repari singur telefonul. Iar atunci când se împinge, o resetare din fabrică se va ocupa de majoritatea problemelor software. Probabil că sunteți mai îngrijorat dacă activarea opțiunilor de dezvoltator vă expune la atacuri de la distanță, malware și alte amenințări.

Toate tipurile de programe malware și alte amenințări de securitate vizează dispozitivele Android, dar, în general, nu verifică dacă opțiunile de dezvoltator sunt activate. Cu excepția cazului în care un atacator vă țintește în mod specific, își proiectează codul pentru a merge după cel mai mic numitor comun. Asta înseamnă dispozitive pe care oamenii obișnuiți le folosesc, unde opțiunile pentru dezvoltatori sunt dezactivate.

  Remediați Sling TV Down pe Android

Un astfel de malware vizează hardware-ul mai vechi, cu versiuni învechite de Android care conțin vulnerabilități software care nu au fost corectate. Sau depind de instalarea de către dvs. a unui APK dintr-o sursă de neîncredere – versiunile sparte ale aplicațiilor plătite, de exemplu, sunt o modalitate atrăgătoare de a introduce codul nefast. Menținerea opțiunilor pentru dezvoltatori dezactivate nu face lista de sfaturi pentru evitarea programelor malware periculoase pe Android.

Activarea depanării USB face posibilă transferul de software de pe un computer pe telefon printr-o conexiune prin cablu, dar trebuie totuși să aprobați conexiunea. Același lucru este valabil și pentru depanarea wireless. În ambele cazuri, un atacator are nevoie de acces fizic la dispozitivul dvs. sau o aplicație trebuie să vă păcălească să aprobe conexiunea. Telefonul dvs. nu plutește în jurul vulnerabil așa cum ar fi dacă ați debloca bootloader-ul.

Folosiți opțiunile pentru dezvoltatori numai dacă știți ce faceți

Opțiunile pentru dezvoltatori nu sunt exclusiv pentru dezvoltatori; sunt, de asemenea, pentru entuziaști cu cunoștințe mai profunde despre modul în care funcționează dispozitivele lor Android. Dacă nu știți ce face o setare după ce îi citiți numele sau cercetați pe web, probabil că doriți să o lăsați în pace. Sunteți cel mai mare risc pentru dispozitivul dvs. atunci când vă jucați cu opțiunile pentru dezvoltatori, nu cu altcineva.

x