Cum este Microsoft pe cale să facă Google Chrome și mai bun

Probabil ați auzit că Microsoft își va baza browserul Edge pe Chromium, proiectul open-source care formează baza pentru Google Chrome. Acest lucru nu va face doar Edge mai bun — Microsoft contribuind la Chromium înseamnă că eforturile Microsoft vor îmbunătăți și Chrome.

Toate motoarele de browser sunt acum open source

Mulți oameni își storesc mâinile despre parteneriatul Microsoft cu Google pentru a obține controlul asupra internetului. Dar renunțarea Microsoft la motorul de browser EdgeHTML este o veste minunată. EdgeHTML de la Microsoft a fost ultimul motor de browser cu sursă închisă. Acum, toate motoarele de browser vor fi open-source.

Aceasta înseamnă că lucrul pe Edge va îmbunătăți Chrome, iar lucrul pe Chrome va îmbunătăți Edge. Alte browsere bazate pe Chromium, cum ar fi Opera, vor culege și ele roadele. Dacă sunteți utilizator Chrome, Microsoft este pe cale să vă îmbunătățească browserul. Suntem departe de zilele lui „Scroogled” aici.

Suport mai bun la atingere

Edge poate avea probleme, dar a avut întotdeauna o interfață tactilă destul de grozavă. Performanța derulării pe un laptop modern cu un touchpad Precision este, de asemenea, excelentă și fluidă. Acest lucru are sens, deoarece Microsoft încearcă să împingă computerele bazate pe touch cu Windows 10.

ale Microsoft document de intenție open source clarifică faptul că aceasta este una dintre „zonele sale inițiale de focalizare”. În mod specific, Microsoft spune că „poate ajuta la îmbunătățirea atingerii desktopului, recunoașterea gesturilor și fluiditatea derulării/panării, în special pe dispozitivele Windows mai noi și mai moderne”.

Un cinic ar citi această linie și ar crede „Oh, sigur, Microsoft trebuie să facă o grămadă de muncă pentru a aduce Chromium la egalitate cu suportul tactil actual al Edge”. Dar toată această muncă nu va ajuta doar Edge, ci va face parte din Chromium, iar toată munca viitoare a Microsoft pentru a îmbunătăți capacitatea de răspuns la atingere va face Chrome și mai bun pe computerele tactile.

  Cum să vă protejați fișierele criptate cu BitLocker de atacatori

Durată de viață mai lungă a bateriei

Microsoft nu menționează prea mult durata de viață a bateriei în documentul său de intenție, dar ne așteptăm ca Microsoft să ajute Chrome să folosească și mai puțină energie, prelungind durata de viață a bateriei pentru toți acei utilizatori de Windows care rulează Chrome.

De câțiva ani, Microsoft a păstrat trâmbiţând Presupusele avantaje ale bateriei Edge față de Chrome. Acesta a fost un accent pentru Microsoft, ceea ce are sens. Producătorii de PC-uri testează durata de viață a bateriei cu Edge, browserul inclus și toată lumea își dorește cele mai bune numere posibile.

Dacă Edge are o durată de viață mai lungă a bateriei decât Chrome – iar avansul atins de Microsoft s-a micșorat –, Microsoft nu va accepta o scădere uriașă a numerelor afișate după schimbare. Toată munca Microsoft de a îmbunătăți durata de viață a bateriei în Edge va face și Chrome mai ușor de utilizat.

Chrome nativ pe computerele ARM

Microsoft promovează computerele ARM, dar pur și simplu nu funcționează bine acum. Hardware-ul nu este încă acolo – acele dispozitive au nevoie de procesoare ARM mai robuste și mai rapide.

Au nevoie și de browsere native. Windows pentru ARM are un strat de emulare, ceea ce înseamnă că poate rula toate programele desktop standard x86 și x64 cu care sunteți familiarizat. Dar acel strat de emulare încetinește lucrurile, ceea ce înseamnă că versiunea standard pentru Windows a Chrome rulează mai lent pe Windows, deja lent de astăzi, pe computerele ARM.

Microsoft lucrează mult la portarea Chromium la ARM64 în colaborare cu inginerii Google. În curând, veți putea instala o versiune nativă a Chrome pe acele Windows pe computerele ARM, îmbunătățind performanța și durata de viață a bateriei. Aproape sigur, Microsoft nu va face această lucrare decât dacă s-ar muta la Chromium, iar Google nu ar dori să depună eforturi mari pentru a sprijini noua platformă Windows pe ARM a Microsoft.

  Creați o bază de date pe hard disk și căutați rapid fișiere

Accesibilitate îmbunătățită

Nu este o caracteristică la care majoritatea oamenilor petrec timp să se gândească, dar accesibilitatea este importantă. Microsoft face Chromium mai accesibil:

Pentru a satisface nevoile tuturor clienților noștri, intenționăm să dezvoltăm accesibilitatea bazei de cod Chromium adăugând interfețe Microsoft UI Automation (UIA) pentru a susține Naratorul și alte tehnologii de asistență pe Windows, integrând setările Windows Ease of Access, cum ar fi contrastul ridicat și stilul subtitrărilor, îmbunătățind accesibilitatea comenzilor și susținând navigarea cu simbolul.

Este o veste grozavă pentru mulți oameni. Și, pentru că toată această muncă se face în Chromium, asta înseamnă că Chrome va funcționa mult mai bine cu tehnologiile de asistență și pe Windows. Toată lumea câștigă.

Alte lucruri bune!

Microsoft își va face interfața browserului Edge cu caracteristici unice, cum ar fi desenul pe pagini web și integrarea Cortana, dar orice afectează browserul de bază va ajuta pe toată lumea.

De exemplu, mulți oameni preferă redarea textului Microsoft Edge și cred că arată mai bine decât Chrome pe Windows 10. Utilizator Reddit chiar a adus acest lucru în atenția managerului de proiect al lui Edge. Dacă Microsoft ia notă de acest lucru și îmbunătățește redarea textului noului browser Edge, redarea textului Chrome va deveni și mai bună.

Documentul de intenție afirmă, de asemenea, că securitatea este un domeniu de interes. Microsoft a anunțat Edge drept cel mai sigur browser. Indiferent dacă este sau nu adevărat, toată munca Microsoft privind securitatea Edge va face parte din Chromium, ceea ce va face Chrome și mai sigur și pe Windows 10.

Microsoft ar putea adăuga suport pentru noile funcții de securitate Windows 10 de nivel scăzut la Chromium. Astăzi, Edge poate rula într-un container securizat cu Windows Defender Application Guard. Microsoft va trebui să accepte Chromium cu Windows Defender Application Guard, așa că poate și Chrome va putea rula într-un container.

  Cum să găsești ghinde și conuri de pin în „Animal Crossing: New Horizons”

Dar Safari și Firefox?

Google Chrome și Apple Safari erau ambele bazate pe WebKit, dar s-au bifurcat acum câțiva ani. Cu toate acestea, Blink (parte din Chromium) și motorul WebKit folosit de Safari sunt ambele destul de asemănătoare, așa că o parte din munca Microsoft ar putea în cele din urmă să se filtreze și în browserul Safari al Apple.

În timp ce Mozilla Firefox s-ar putea simți ca un browser ciudat de aici, există totuși motive pentru a fi fericit. Firefox a concurat cu succes cu Internet Explorer 6 și a reaprins concurența pe piața browserelor, iar acum există o victorie finală împotriva EdgeHTML, ultimul motor de browser cu sursă închisă.

Și acum, dacă Microsoft face ceva cu adevărat interesant în browserul Edge, Mozilla poate chiar să se uite la codul open-source și să vadă ce se întâmplă. Asta e imens.

Aplicațiile Electron ar putea fi, de asemenea, mult mai bune

Există și alte îmbunătățiri potențiale pentru toți utilizatorii de Windows, chiar și pentru cei care nu folosesc Chrome!

Multe aplicații desktop moderne sunt aplicații Electron. Sunt construite folosind tehnologii web și rulează în propriile ferestre de pe desktop. Dar fiecare aplicație Electron include propria sa versiune încorporată de Chromium.

Imaginați-vă că aveți un browser Chromium separat pentru fiecare site web pe care îl utilizați – veți avea nevoie de mai multă memorie, mai mult spațiu pe disc și mai multe descărcări de actualizări. Asta se întâmplă astăzi cu aplicațiile Electron.

Odată cu standardizarea Windows 10 pe un browser bazat pe Chromium, Microsoft are șansa de a construi tehnologia de care aceste aplicații au nevoie direct în sistemul de operare, făcând aplicații mai ușoare. Acest lucru ar face ca aplicațiile să funcționeze mai bine, ar economisi spațiu pe disc, ar reduce descărcările necesare de actualizare și ar îmbunătăți durata de viață a bateriei.