Cum să instalezi și să actualizezi Flash pe Mac-ul tău

Adobe Flash este utilizat pentru anumite conținuturi de pe site-uri web, de obicei video sau aplicații web. Deși este eliminat treptat în favoarea HTML5, ocazional un site web necesită încă să aveți instalat Flash player. Nu mai este instalat implicit pe macOS, dar îl puteți descărca în continuare.

Avertisment: nu descărcați Flash de oriunde, cu excepția Adobe. Este o tactică obișnuită de phishing pentru un site web rău intenționat să pretindă că playerul Flash este „învechit” și să te direcționeze către o descărcare falsă. Ar trebui să descărcați doar Flash de la Pagina oficială de descărcare a Adobe.

Instalarea Flash

Flash vine ambalat într-un DMG și au versiuni separate pentru diferite browsere. Alegeți browserul pe care îl utilizați, descărcați Flash și deschideți-l. Ar trebui să existe un singur program de instalare de rulat și tot ce va trebui să faceți este să acceptați Termenii și condițiile și să introduceți parola Mac pentru a permite instalarea.

Programul de instalare Flash vă va întreba cum doriți să se actualizeze programul – automat, manual sau cu o fereastră pop-up așa cum o folosesc majoritatea aplicațiilor din App Store. Deoarece se știe că Flash a avut un istoric dur cu destul de multe vulnerabilități, probabil cel mai bine este să se actualizeze automat.

Actualizarea manuală a Flash-ului

Flash va adăuga un nou panou de preferințe în Preferințe de sistem, de unde puteți configura stocarea locală și setările camerei, precum și să verificați manual actualizările. Sub „Actualizări”, veți putea reconfigura opțiunile pe care le-ați selectat la instalare, precum și să verificați manual actualizările făcând clic pe „Verificați acum”.

  Cele mai bune televizoare de 75 de inchi din 2024

Dacă Flash este învechit, va descărca automat o versiune actualizată.

După ce totul este instalat, veți dori în continuare să vă asigurați că Flash este configurat corect în browserul dvs., în special în ceea ce privește securitatea, deoarece rularea oricărei aplicații Flash aleatoare (găsită de obicei în reclamele rău intenționate) vă poate expune programelor malware. De asemenea, vă recomandăm să activați clic-pentru-redare, care va rula numai aplicațiile Flash pe care le aprobați manual. Puteți citi ghidul nostru despre clic pentru redare pentru fiecare browser pentru a vă proteja.

Credite de imagine: Jarretera/Shutterstock