12/03/2023

Creați manuale informative cu aceste 11 programe software pentru manuale de utilizare

Software-ul manual de utilizare ajută la productivitate prin accelerarea unui proces monoton.

Doar câteva lasă o impresie de durată într-o piață aglomerată, unde nenumărate produse concurează pentru implicarea clienților. Puterea de realizare a unui produs depinde în primul rând de valoarea acestuia și de cât de simplu este de utilizat de către utilizatori. Indiferent cât de robust sau atrăgător ar fi un produs, dacă nu îmbunătățește viața utilizatorilor săi, eșuează.

În acest moment, software-ul manual de utilizare ocupă centrul atenției. Folosind soluția software adecvată, puteți crea manuale de utilizare amănunțite care să conducă clienții prin fiecare etapă a experienței lor cu produsul, de la integrarea inițială până la adoptarea cu drepturi depline. Iată o privire rapidă asupra software-ului manual de utilizare pe care l-am creat special pentru tine.

Titlu

Descriere

Explora

Document360

Editor puternic, manager de categorii, active multilingve.

Gitbook

Integrare GitHub, creare de conținut bazată pe inteligență artificială, editare în timp real.

Cunoaștere Bufniță

Teme pre-proiectate, feedback de la utilizatori, integrare Zapier, widget de ajutor contextual.

ProProfs

Platformă robustă, editor web, instrumente de raportare, integrare cu ticketing.

Dr.Explică

Publicare ușoară a manualului de utilizare, 22 de clicuri, soluții în timp real.

Sonat

Sitemaps, analizor de lizibilitate, șabloane de formatare prefabricate, instrument inteligent de traducere.

Manula

Căutare încorporată, personalizare CSS, introducerea cititorului, urmărirea performanței subiectului.

Pietros

Cadru adaptabil, căutare robustă, tururi personalizate de produse, sondaje NPS.

Faceți clic pe Ajutor

Găzduire portal unic, migrare ușoară, istoric de versiuni, documentație publică și internă.

Scrib

Înregistrare ecran, GIF-uri, manuale de utilizare personalizate, distribuire ușoară.

Tango

Creare automată a manualului de utilizare, editare multi-utilizator, prezentări interactive de diapozitive, notificări în timp util.

Aceste manuale sunt concepute atent pentru a combina instrucțiunile scrise cu ajutorul vizual, asigurând clienților o experiență captivantă și interactivă atunci când interacționează cu produsul dvs.

Cu toate acestea, suntem conștienți de provocările în alegerea celui mai bun instrument pentru această meserie. Din acest motiv, am decis să dezvoltăm o listă cu cele mai bune software-uri pentru manual de utilizare. După cercetări ample și parcurgerea diferitelor site-uri web de recenzii a produselor, enumeram în detaliu cele mai bune software-uri de manual de utilizare cu descrieri amănunțite ale caracteristicilor acestora.

Beneficiile creării de manuale de utilizare informative și ușor de înțeles

Crearea de manuale de utilizare bine scrise este o componentă demnă de remarcat a oferirii unui serviciu excelent pentru clienți. Iată câteva beneficii pe care compania dvs. s-ar putea aștepta de la crearea unor manuale de utilizare minunate:

 • Cheltuieli de asistență reduse: Manualele de utilizare sunt vitale pentru îmbunătățirea experienței clienților și un instrument de asistență rentabil pentru proprietarii de afaceri.
 • Volumul de lucru redus al echipelor de asistență: manualele de utilizare amănunțite permit clienților să depaneze în mod independent problemele. Drept urmare, forța de muncă are mai mult timp să se concentreze pe sarcini cruciale care conduc la creșterea afacerii.
 • Fidelizare superioară a clienților: atunci când utilizatorilor li se oferă manuale bine scrise, experiența post-cumpărare este favorabilă și lasă o impresie de durată. Această practică premium de servicii pentru clienți promovează afacerile repetate.
 • Creșterea ratelor de conversie: un proces fără probleme de integrare a clienților crește șansa ca utilizatorii să fie mulțumiți, ceea ce îi poate convinge chiar să aleagă planuri premium.

În plus, consumatorii fericiți ar putea răspândi feedback pozitiv online sau prin cuvântul în gură, crescând susținerea mărcii, recunoașterea și creșterea ratelor de conversie.

Caracteristicile cheie ale unui software manual de utilizare

Următoarele sunt câteva atribute esențiale ale software-ului manual de utilizare:

 • Editarea și crearea documentelor: Software-ul pentru manuale de utilizare ar trebui să ofere o interfață ușor de utilizat pentru editarea și crearea documentelor. Formatarea textului îmbogățit, imaginile, diagramele, tabelele și alte elemente multimedia trebuie să fie acceptate.
 • Biblioteca de șabloane: utilizatorii pot merge mai repede cu o bibliotecă de șabloane pre-proiectate. Brandingul și designul organizației pot fi corelate cu aceste șabloane.
 • Controlul versiunilor: Versiunea vă permite să urmăriți modificările manuale în timp. De asta depinde conservarea unui istoric obiectiv al actualizărilor și modificărilor.
 • Instrumente de colaborare: Caracteristicile de colaborare permit mai multor membri ai echipei să lucreze la același document simultan.
 • Reutilizarea materialului: pentru a menține consistența și a economisi timp, utilizatorii ar trebui să poată reutiliza materialul rapid și eficient în alte secțiuni sau ghiduri.
 • Suport pentru mai multe limbi: programul ar trebui să simplifice traducerea și localizarea materialului.
 • Bucle de feedback: permiteți utilizatorilor să noteze documentația și să exploateze acea intrare pentru a crea progrese de durată.
 • Instruire și asistență: pentru a vă asigura că utilizatorii beneficiază la maximum de produs, oferiți materiale de instruire, documentație și servicii pentru clienți.
  11 Instrumente de atac cu forță brută pentru testul de penetrare

Poate dura mult timp și efort pentru a parcurge diferite site-uri web pentru a citi recenzii, a verifica evaluările și a alege cele mai bune soluții. Dar nu-ți face griji! Am organizat o listă bine pregătită cu cele mai bune soluții software pentru manuale de utilizare.

Document360

Document360 este un software bine-cunoscut pentru abilitățile sale puternice. Include un editor puternic și un manager de categorii, simplificând crearea de manuale de utilizare atrăgătoare.

Vă puteți gestiona fără probleme conținutul cu șase nivele de categorii și subcategorii la dispoziție. Datorită interfeței sale superficiale de utilizator drag-and-drop, puteți reorganiza rapid aceste categorii după cum este necesar.

Caracteristici:

 • Accesați un istoric amănunțit al modificărilor pentru orice conținut, inclusiv instrumente de rollback și de versiune.
 • Faceți rapid copii de siguranță ale lucrării dvs. și restaurați-le la iterațiile anterioare.
 • Utilizați CSS personalizat pentru a vă adapta baza de cunoștințe la gusturile dvs.
 • Asistentul în aplicație oferă în mod eficient asistență la fața locului, reducând în același timp biletele de asistență.
 • Cu active multilingve, puteți obține un public global și puteți servi clienți din toată lumea.

Funcționalitatea de căutare bazată pe inteligență artificială a Document360, care este foarte eficientă și prietenoasă cu dispozitivele mobile, este una dintre caracteristicile sale semnificative. Acest lucru garantează că consumatorii pot găsi rapid datele de care au nevoie.

Gitbook

GitBook conține diverse caracteristici populare văzute în mod obișnuit în alte instrumente manuale de utilizare și este orientat în mod special către oameni tehnici.

Aceste capabilități includ utilizarea de șabloane pre-proiectate, pagini de grup și subgrup, tabele, fotografii și câteva alte elemente. Dar interacțiunea perfectă a GitBook cu GitHub îl face să iasă în evidență.

Caracteristici:

 • Integrare cu instrumentele și programele terțe care vă plac, inclusiv Jira, Slack și Discord.
 • Utilizează inteligența artificială pentru a crea conținut bazat pe cunoștințe extrem de instructiv.
 • Folosind un sistem bazat pe bilete, este mai ușor să solicitați actualizări, să gestionați recenzii și revizuiri și să comparați versiunile.
 • Oferă un editor de blocuri în timp real care vă permite să reorganizați rapid conținutul.
 • Această abordare de editare este rapidă și simplă, deoarece permite blocuri de cod, imagini, tabele și alte caracteristici.

În special, pentru echipele tehnice, GitBook simplifică procesul de dezvoltare a manualelor de utilizare prin gestionarea cu ușurință a blocurilor de cod, a tabelelor și a comenzilor rapide binecunoscute.

Cunoaștere Bufniță

Temele și machetele pre-proiectate care vin cu Cunoaștere Bufniță simplificați utilizatorilor să vă răsfoiască colecția de cunoștințe. În plus, puteți eticheta conținutul pentru a garanta includerea acestuia în rezultatele căutării.

Caracteristici:

 • Compilarea feedback-ului utilizatorilor prin comentarii și evaluări pentru a măsura satisfacția conținutului.
 • Activarea întrebărilor și comentariilor prin intermediul formularelor de contact pentru interacțiunea utilizatorului.
 • Combinarea cu alt software prin Zapier pentru o funcționalitate îmbunătățită.
 • Implantarea unui widget de ajutor contextual pe site-ul sau aplicația dvs. permite utilizatorilor să caute și să acceseze manualul de utilizare fără efort.
  Cum să verificați dacă cheia de produs Office 2016 este autentică

Puteți întări securitatea și controlul cine vă poate accesa manualul de utilizare folosind KnowledgeOwl. Puteți furniza utilizatorilor și cititorilor anumite permisiuni în funcție de cerințele acestora.

ProProfs

ProProfs este o platformă robustă cu instrumente ample care vă vor însoți în fiecare etapă a creării manuale, de la generarea inițială a conținutului până la publicarea finală și fazele cruciale. Vă permite să creați un manual de utilizare interesant, plin de informații utile, organizat și prezentat cu atenție folosind text, grafică și videoclipuri.

Caracteristici:

 • Folosiți un editor web ușor de utilizat pentru a compune, edita și formata textul.
 • Conectați cu ușurință prezentări, foi de calcul Excel și documente Word.
 • Confirmați că manualul dvs. este în conformitate cu personalitatea și principiile companiei dvs.
 • Utilizați instrumentele de raportare încorporate pentru a accesa, urmări și analiza datele de performanță.
 • Interfață cu soluții binecunoscute de ticketing și chat pentru a îmbunătăți asistența și implicarea utilizatorilor.

ProProfs accelerează dramatic crearea manualului dumneavoastră de utilizare, prezentând diverse opțiuni de creare, personalizare, import și export.

Dr.Explică

Puteți publica rapid și ușor manuale de utilizare amănunțite în diferite formate folosind Dr.Explică pentru a ușura procesul de scriere a acestora. Dr.Explain vă oferă informații dacă aveți nevoie de un centru de ajutor integrat în aplicațiile desktop sau mobile sau doriți să configurați un depozit online îmbinat cu site-ul dvs. web sau cu soluția SaaS.

Caracteristici:

 • Prima ediție a noului dumneavoastră manual de utilizare este la doar 22 de clicuri distanță, astfel, Dr.Explain are o interfață ușor de utilizat.
 • În 3 minute, utilizatorii vor găsi soluțiile la întrebările lor.
 • Într-o zi, antrenează noua echipă și clienții.
 • Plătiți numai când sunteți mulțumit de rezultate.

Dr.Explain vă permite, de asemenea, să încărcați documentația ca sistem de ajutor online pe un server, făcându-l disponibil pentru utilizatorii dvs.

Sonat

Sonat este un program software bogat în funcții, creat special pentru crearea manualelor de utilizare. Decodifică eficient problemele creării și publicării instrucțiunilor șlefuite și ușor de utilizat.

Această platformă online va ghida întregul proces de creare a manualului pentru autoarea manuală, care vă va fi alături la fiecare pas.

Caracteristici:

 • Utilizați hărți de site pentru a vă asigura că materialul dvs. primește cele mai bune clasamente în motoarele de căutare.
 • Folosiți un analizor de lizibilitate care evaluează valorile de lizibilitate a materialului dvs. în beneficiul dvs.
 • Utilizați șabloane de formatare prefabricate pentru a accelera procesul de structurare și pentru a economisi timp.
 • Utilizați un instrument inteligent de traducere pentru a vă conecta ușor cu un public internațional mai larg.

Sonat este organizat pentru a opera toate problemele dvs. formând manuale excelente. Acesta servește într-un cadru de echipă care reunește cu succes specialiști din diverse domenii pentru a garanta publicarea celor mai bune lucrări.

Manula

Pentru prezentarea, proiectarea și publicarea materialului, Manula oferă diverse caracteristici atrăgătoare. Acest software oferă opțiunea de a impune securitatea parolei pentru o confidențialitate îmbunătățită a documentelor, facilitând gestionarea a nenumărate versiuni de document.

Caracteristici:

 • Motor de căutare încorporat pentru căutări rapide.
 • Suportul pentru CSS personalizat permite personalizarea manuală completă.
 • Obțineți contribuția cititorilor despre articole pentru a crește calitatea conținutului.
 • Urmăriți performanța subiectului, monitorizați recenziile utilizatorilor și examinați comportamentul de căutare.
 • Publicați cu ușurință manuale pe multe dispozitive.

Manula permite, de asemenea, integrarea videoclipurilor YouTube, simplificând în același timp formatarea conținutului folosind coduri simple. În plus, Manula vă permite să creați versiuni PDF ale ghidurilor dvs., pe care le puteți descărca cu ușurință.

Pietros

Pietros oferă un cadru adaptabil pentru construirea de manuale interactive de utilizare și rezolvarea dificultăților specifice care pot apărea în diferite puncte.

Acest instrument are un widget universal care oferă îndrumări detaliate pentru integrarea clientului, configurarea produsului și preluarea caracteristicilor. Widgetul interacționează în mod proactiv cu clienții și arată sprijin înainte ca aceștia să vă contacteze.

Caracteristici:

 • Funcționalitatea robustă de căutare oferă rezultate precise și direcționate.
 • Widgetul universal promovează ghidarea personalizată, îmbogățind experiența utilizatorului.
 • Indiciile vizuale formează o călătorie interactivă și auto-ghidată pentru utilizatori.
 • Tururile personalizate ale produselor se adaptează dinamic în funcție de interacțiunile și acțiunile clienților.
 • Sondajele Net Promoter Score (NPS) pot măsura și observa satisfacția clienților.
  Microsoft va înlocui Cortana cu ChatGPT și Predibase strânge 12,2 milioane de dolari

Fiind cel mai bun software pentru manual de utilizare din industrie, Stonly folosește datele utilizatorului și funcții puternice de direcționare pentru a oferi conținut oferit în mod explicit pentru a rezolva anumite probleme.

Faceți clic pe Ajutor

Faceți clic pe Ajutor vă permite să găzduiți și să difuzați materialul într-un singur portal, facilitând crearea manualelor de utilizare.

Dacă aveți conținut preexistent pe care doriți să îl utilizați imediat, ClickHelp oferă o migrare ușoară din programe precum MS Word, Open Office și HTML. De asemenea, include roluri configurabile și strategii de permisiuni pentru a vă salva documentația de la accesul neautorizat.

Caracteristici:

 • Veți avea acces la o versiune nesfârșită a istoriei.
 • Folosiți o singură sursă de conținut pentru mai multe articole.
 • Faceți documentație publică și internă.
 • Pentru a îmbunătăți performanța, ține cont de valorile critice ale conținutului.

Una dintre caracteristicile distincte care distinge ClickHelp ca instrument de generare a manualului de utilizare este infrastructura sa solidă, care conține o interfață ușor de utilizat și suport automat pentru backup.

Scrib

Scrib este un program care creează manuale pas cu pas în câteva secunde. Folosind pluginul Scribe, puteți simplifica abordarea înregistrându-vă ecranul în timp ce parcurgeți o anumită sarcină sau activitate – platforma se va ocupa de restul.

Scribe poate forma manuale de utilizare cu GIF-uri, fotografii și instrucțiuni clare pe care le puteți circula cu ușurință către baza dvs. de consumatori.

Caracteristici:

 • Combinați tutorialele Scribe în platformele cu care utilizatorii dvs. sunt deja familiarizați.
 • Creați rapid manuale de utilizare personalizate pentru a ajuta clienții să depășească probleme specifice.
 • Adăugați context lucrărilor generate de software, incluzând hyperlinkuri, sfaturi și notificări.
 • Creați automat un ghid cu text și capturi de ecran.

Profesioniștii din domeniu pot face singuri procesul cu ușurință, iar odată ce acesta s-a terminat, veți avea la dispoziție un manual complet.

Tango

Tango se flatează pe software-ul său manual de utilizare automat. Folosind o metodă simplă de clic, Tango se ocupă de întregul proces, inclusiv captarea de capturi de ecran, compunerea textului descriptiv și crearea unui link care poate fi partajat către ghidul proaspăt creat.

Caracteristici:

 • Le permite utilizatorilor să genereze conținut dintr-o singură sursă și să îl disemineze fără efort în diferite formate.
 • Promovează crearea și editarea de conținut în colaborare prin abilitățile sale de editare multi-utilizator.
 • Gestionează eficient mai multe iterații ale articolelor tale.
 • Îmbunătățește conținutul, permițând ieșirea unor prezentări de diapozitive interactive captivante.

Vă asigură că primiți notificări în timp util prin extensia sa cu privire la manualele de utilizare relevante asociate cu site-ul web sau instrumentul pe care îl utilizați în prezent, totul fără a fi nevoie să schimbați filele sau să vă întrerupeți asociații.

Concluzie

Software-ul discutat mai sus are unele aspecte comune, dar și unele diferențe. Deși aveți acces la toate aceste instrumente, pentru a determina care este cel mai bun pentru dvs. este nevoie de o înțelegere aprofundată a cerințelor dvs.

Enumerați nevoile dvs. specifice:

 • Ce personalizare speri sa oferi?
 • Ce fel de capabilități ale manualului de utilizare vă plac?
 • Vrei receptivitate mobilă sau doar compatibilitate desktop?
 • Care este, mai important, bugetul tău?

Procesul de luare a deciziilor devine mai accesibil prin răspunsul la aceste întrebări și înregistrarea caracteristicilor dvs. preferate. Scopul dvs. principal ar trebui să fie să descoperiți o soluție all-in-one, ușor de utilizat, bogată în funcții, care oferă o valoare incredibilă pentru banii dvs.

În continuare, în timp ce lucrați la acele puncte brownie de satisfacție a clienților, luați în considerare și ceea ce spun clienții dvs. Iată cum să colectați Vocea clientului (VOC) pentru a vă îmbunătăți afacerea.

x