09/25/2022

Remediați codul de eroare 130 Eroare necunoscută la încărcarea paginii web

Steam este o platformă populară de streaming de jocuri video online de la Valve. Nu doar transmite în flux, dar jucătorii pot cumpăra, crea, juca și, de asemenea, discuta despre jocuri pe Steam. Este un magazin grozav de jocuri pentru PC și este gratuit pentru descărcare și operare. În mijlocul tuturor acestor funcții uimitoare pe Steam, utilizatorii pot întâmpina uneori erori pe Steam. O astfel de problemă care se întâlnește frecvent pe Steam este eroarea codului de eroare 130, care nu a putut încărca pagina web, eroarea necunoscută. Când lansează Steam folosind un browser pe un PC sau un laptop cu Windows, jucătorii se pot confrunta cu eroarea 130. Deși este obișnuit să o experimentezi, nu este atât de dificil să scapi de ea. Dacă sunteți cineva care se confruntă cu problema, atunci ați ajuns la locul potrivit. Avem un ghid perfect pentru tine, care te va familiariza cu ce este eroarea 130, motivele care o cauzează de obicei și metodele de a o remedia.

Cum se remediază codul de eroare 130 Eroare necunoscută a paginii web a eșuat

Eroarea 130 pe Steam apare în timpul navigării pe platformă printr-un browser terță parte. Această eroare este de obicei rezolvată de la sine, dar uneori persistă o perioadă lungă de timp, ceea ce duce la un cache al browserului corupt.

Ce cauzează imposibilitatea încărcării paginii web?

Există mai multe motive care provoacă eroarea 130 la lansarea Steam folosind un browser de pe desktop. Câteva cauze care declanșează problema sunt menționate mai jos:

  • Puterea slabă a conexiunii la internet
  • O problemă cu serverele Steam
  • Programe software antivirus de la terți
  • Fișiere Steam corupte sau deteriorate
  • Problemă de cache DNS
  • Probleme cu adaptorul de rețea
  • Steam instalat incorect

În afară de cauzele menționate mai sus, pot exista și alte probleme de la sfârșitul Steam, dar toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ușurință, așa cum este menționat în metodele de mai jos. Încercați soluțiile și vedeți care dintre ele vă este utilă.

Metoda 1: Verificați serverul Steam

Prima metodă cu care începeți este să verificați starea serverului Steam, deoarece aceasta poate fi scăzută și poate fi motivul pentru care codul de eroare 130 nu a reușit să încarce eroarea necunoscută a paginii web. De obicei, erorile tehnice pot duce la oprirea serverelor și, prin urmare, eroarea. Prin urmare, înainte de a începe cu alte remedieri, Detector de jos.

Metoda 2: Reporniți Steam

Uneori, un pas simplu poate fi extrem de util în rezolvarea erorilor pe Steam. O astfel de metodă este repornirea Steam, care vă poate ajuta să rezolvați problemele legate de imposibilitatea de a încărca pe platformă. Puteți reporni aplicația urmând pașii de mai jos:

1. Apăsați tasta Windows, tastați Steam și faceți clic pe Deschidere.

  Cele mai bune 5 instrumente de monitorizare Ping; Cum să monitorizezi ping-urile

2. Faceți clic pe fila Steam.

3. Selectați Ieșire din meniul derulant.

4. Odată ce Steam este închis, apăsați împreună tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Task Manager.

5. Aici, accesați fila Procese.

6. Localizați și faceți clic dreapta pe procesul Steam.

7. Selectați opțiunea Încheiere activitate.

Odată ce Steam este închis corect, faceți clic din nou pe program pentru a-l deschide.

Metoda 3: rulați Steam în modul de compatibilitate

Dacă nu rulați Steam în modul de compatibilitate pe computer, poate întâmpina codul de eroare 130, eroare necunoscută a eșuat la încărcarea paginii web în timp ce încercați să o lansați. Activați modul de compatibilitate pentru Windows utilizând ghidul nostru detaliat despre subiectul, Schimbarea modului de compatibilitate pentru aplicații în Windows 10.

Metoda 4: Ștergeți fișierele cache

Dosarele cache de pe computer stochează fișiere temporare ale jocurilor sau programelor în bibliotecă. Aceste fișiere cache pot deveni corupte în timp și pot cauza probleme la lansarea Steam. Prin urmare, ștergerea cache-ului Steam este utilă pentru a rezolva imposibilitatea de a încărca pagina web, ceea ce o puteți face urmând pașii de mai jos:

1. Deschideți aplicația Steam și faceți clic pe fila Steam.

2. Selectați Setări din meniu.

3. Deschideți Descărcări din meniul lateral și faceți clic pe CLEAR DOWNLOAD CACHE.

Acum că memoria cache este șters din aplicație, puteți rula din nou Steam și puteți verifica dacă codul de eroare 130 nu a reușit să încărcați pagina web, problema de eroare necunoscută a fost rezolvată acum.

Metoda 5: Ajustați setările proxy

Dacă încă vă confruntați cu eroarea 130 pe Steam, atunci este posibil să aveți nevoie să modificați unele setări proxy pentru a rezolva această problemă. Configurațiile proxy necorespunzătoare pot fi remediate utilizând pașii de mai jos:

1. Mai întâi, deschideți caseta de dialog Run apăsând simultan tastele Windows + R.

2. Acum, tastați inetcpl.cpl în casetă și apăsați tasta Enter.

3. Apoi, în fila Conexiuni și faceți clic pe Setări LAN.

4. Debifați toate casetele din fereastra LAN și faceți clic pe OK.

Odată ce setările proxy sunt finalizate, reporniți computerul și rulați Steam pentru a verifica dacă eroarea persistă.

Metoda 6: Actualizați driverul adaptorului de rețea

Driverele adaptoarelor de rețea sunt esențiale pentru a vă conecta computerul la o rețea de încredere. Dacă aceste drivere sunt învechite, pot duce la probleme precum codul 130 pe Steam atunci când încercați să îl deschideți. Prin urmare, actualizarea regulată a driverelor de rețea de pe computer este importantă pentru a evita problemele de conexiune. Puteți parcurge ghidul nostru Cum să actualizați driverele adaptorului de rețea pe Windows 10 și să finalizați procesul de actualizare pentru driverele dvs.

Metoda 7: Dezactivați paravanul de protecție Windows Defender (nu este recomandat)

Nu doar software-ul antivirus de la terți pe sistemul dvs., ci și paravanul de protecție Windows Defender încorporat pe computerul dvs. poate interfera cu modul în care funcționează Steam și poate cauza probleme de încărcare a paginii web. Prin urmare, dezactivarea Firewall-ului pentru a asigura funcționarea corectă și fără obstacole a Steam este esențială. Consultați ghidul nostru despre Cum să dezactivați paravanul de protecție Windows 10 și efectuați instrucțiunile pas cu pas pe sistemul dvs. pentru ca Steam să funcționeze corect.

Metoda 8: Dezactivați extensiile

Extensiile ajută la personalizarea unui browser web. Există o varietate de extensii pe care le oferă un browser, inclusiv cookie-uri, blocarea anunțurilor, interfața cu utilizatorul etc. Aceste extensii, dacă sunt activate în browserul dvs., pot fi unul dintre motivele pentru care întâmpinați codul de eroare 130 nu a reușit să încărcați pagina web necunoscută eroare. Deci, dezactivați extensiile Google Chrome de pe computer, urmând pașii de mai jos:

  Cum să salvați articole din feedul dvs. LinkedIn

1. Apăsați tasta Windows, tastați Google Chrome, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Deschideți Google Chrome și faceți clic pe cele trei puncte verticale, așa cum sa făcut în metoda anterioară.

3. Faceți clic pe Mai multe instrumente și apoi selectați Extensii.

4. Dezactivați comutatorul pentru extensiile neutilizate. Aici, Google Meet Grid View este luată ca exemplu.

Notă: Dacă extensia web nu este esențială, le puteți șterge făcând clic pe butonul Eliminare.

Odată terminați pașii, reporniți browserul și rulați Steam pentru a verifica dacă eroarea a fost rezolvată.

Metoda 9: Dezactivați temporar software-ul antivirus (dacă este cazul)

Următoarea metodă pentru a rezolva Codul 130 este dezactivarea software-ului antivirus de pe computer. Este posibil ca programele de securitate de pe sistemul dumneavoastră să interfereze cu aplicațiile instalate. În acest caz, ar trebui să dezactivați sau să dezinstalați programul antivirus. Pentru a face acest lucru, consultați ghidul nostru despre Cum să dezactivați temporar antivirusul pe Windows 10.

Metoda 10: Reparați aburul

Dacă metodele de mai sus nu v-au oferit rezultate pozitive în rezolvarea erorii, atunci încercați să reparați clientul Steam. Steam este o platformă excelentă pentru a accesa jocuri pe computer, dar există câteva probleme, cum ar fi eroarea 130, care pot fi remediate doar cu procesul de reparare. Deci, puteți verifica 5 moduri de a repara clientul Steam pe computer pentru a trece peste eroare.

Metoda 11: Reinstalați Steam

Ultima metodă care vă poate ajuta cu eroarea 130 este reinstalarea clientului Steam. Chiar dacă reinstalarea aplicației ajută la sortarea acestei probleme de eroare necunoscută a paginii web cu codul de eroare 130, este important să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor pe care le-ați salvat în aplicație, deoarece efectuarea acestei metode le poate șterge.

1. Deschideți Steam și faceți clic pe Steam în colțul din stânga sus. Aici, selectați opțiunea Setări din meniu.

2. În fila Descărcări, faceți clic pe STEAM LIBRARY FOLDERS pentru a deschide managerul de stocare.

3. Alegeți unitatea locală pe care sunt instalate jocurile. Aici, am ales Local drive (d).

Notă: Locația implicită de instalare pentru jocurile Steam este Unitatea locală (c).

4. Faceți clic pe cele trei puncte și selectați Browse Folder pentru a deschide folderul steamapps.

5. Faceți clic pe SteamLibrary, așa cum se arată mai jos, pentru a reveni.

Notă: Dacă nu ați putut găsi SteamLibrary în bara de adrese, mergeți la folderul anterior și căutați folderul SteamLibrary.

6. Copiați folderul steamapps apăsând simultan tastele Ctrl + C.

7. Lipiți folderul steamapps într-o altă locație pentru backup apăsând împreună tastele Ctrl + V.

8. Apăsați împreună tastele Windows + I pentru a deschide Setări.

9. Faceți clic pe Setare aplicații.

10. Selectați aplicația Steam.

11. Faceți clic pe Dezinstalare.

12. Din nou, faceți clic pe Dezinstalare pentru a confirma fereastra pop-up.

13. Faceți clic pe Da în solicitare.

14. Faceți clic pe Uninstall pentru a confirma dezinstalarea.

  9 Cele mai bune instrumente alternative de gestionare a corecțiilor Microsoft WSUS pentru IMM-uri

15. Faceți clic pe Închidere odată ce aplicația este complet dezinstalată din sistem.

16. Faceți clic pe Start, tastați %localappdata% și apăsați tasta Enter.

17. Acum, faceți clic dreapta pe folderul Steam și ștergeți-l.

18. Din nou, apăsați tasta Windows. Tastați %appdata% și faceți clic pe Deschidere.

19. Ștergeți folderul Steam așa cum ați făcut anterior.

20. Apoi, reporniți computerul și reinstalați Steam pentru a remedia codul de eroare 130 nu a reușit să încărcați problema de eroare necunoscută a paginii web.

21. Vizitează Site oficial Steam și faceți clic pe INSTALARE STEAM pentru a obține executabilul de instalare Steam.

22. Faceți clic pe fișierul executabil instalat pentru a instala aplicația și remediați eroarea Imposibil de inițializare Steam API.

23. Faceți clic pe Da în solicitare.

24. În asistentul de instalare, faceți clic pe Următorul.

25. Selectați limba dorită și faceți clic pe Următorul.

26. Apoi, faceți clic pe Instalare.

Notă: Dacă nu doriți ca aplicația să fie instalată în folderul implicit menționat, alegeți folderul de destinație dorit făcând clic pe opțiunea Browse.

27. Așteptați ca clientul Steam să fie instalat și faceți clic pe Finish.

28. Odată ce instalarea este finalizată, conectați-vă cu acreditările dvs. Steam.

29. Lipiți folderul steamapps în calea implicită a locației.

C:Program Files (x86)SteamSteamLibrary

Notă: locația se poate schimba în funcție de locul în care descărcați jocurile.

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. Ce să faci când nu te poți conecta la serverele Steam?

Ans. În cazul în care nu vă puteți conecta la serverele Steam, verificați dacă software-ul antivirus de pe sistemul dvs. blochează aplicația. Dacă da, atunci dezactivați temporar software-ul de pe computer.

Q2. Ce să faci când Steam nu funcționează?

Ans. Dacă Steam nu mai funcționează pe sistemul dvs., atunci închideți aplicația și încercați să reporniți computerul. Relansați Steam și apoi verificați dacă problema este rezolvată printr-o simplă repornire.

Q3. Ce va face reinstalarea Steam?

Ans. Reinstalarea Steam elimină fiecare joc instalat din aplicație și alte date stocate. Prin urmare, înainte de a reinstala aplicația, asigurați-vă că toate datele sunt copiate de rezervă.

Î4. Pot rula Steam pe Windows 11?

Ans. Da, Steam poate rula și pe Windows 11 și alte sisteme de operare Windows, atâta timp cât sunt îndeplinite cerințele de sistem pentru a rula Steam.

Î5. Ce se întâmplă la repornirea Steam?

Ans. Repornirea Steam înseamnă reîmprospătarea aplicației în cazul în care fișierele par să lipsească sau să fie corupte pe platformă.

***

Sperăm că ghidul nostru a fost util în rezolvarea erorii codului de eroare 130, care nu a reușit să încarce eroarea necunoscută a paginii web și una dintre multiplele metode menționate mai sus v-a ajutat complet în realizarea acestui lucru. Spuneți-ne care dintre remedieri a funcționat pentru dvs. Lăsați sugestiile și întrebările dumneavoastră valoroase despre eroarea 130 în secțiunea de comentarii de mai jos.

x