03/01/2024

Controlerul wireless Xbox nu se va conecta la computer? Încercați aceste remedieri

Controlerele wireless Xbox sunt un accesoriu de gaming prin excelență, care funcționează la fel de bine pe Xbox ca și pe PC. Dar asta nu înseamnă că nu vei avea probleme cu controlerul tău. Dacă întâmpinați probleme la conectarea controlerului wireless Xbox la un computer, iată câteva sfaturi rapide care vă pot ajuta.

1. Actualizați controlerul wireless Xbox pe computer

Deși vă puteți actualiza frecvent controlerul wireless Xbox pe Xbox One sau Xbox Series X|S, vă puteți actualiza și controlerul prin computer. În cazurile în care controlerul dvs. nu se va conecta la computer, instalarea unei actualizări pentru controlerul wireless Xbox pentru PC poate rezolva problema.

Pentru a vă actualiza controlerul wireless Xbox pe computerul Windows, trebuie să instalați aplicația Accesorii Xbox din Magazin Microsoft. Odată ce aplicația Accesorii Xbox este instalată pe computer, actualizați controlerul urmând acești pași:

 • Asigurați-vă că controlerul wireless Xbox este conectat la computer printr-un cablu USB.
 • Deschideți aplicația Accesorii Xbox pe computer.
 • Selectați Mai multe opțiuni.

 • Dacă este disponibilă o actualizare, selectați Actualizare acum.

Cu toate acestea, chiar dacă o actualizare nu este disponibilă, selectarea Nicio actualizare disponibilă va forța aplicația să verifice firmware-ul controlerului și să instaleze orice modificări neesențiale. Procedând astfel, controlerul wireless Xbox poate să se conecteze la computer sau să rezolve orice firmware defect care cauzează problema.

  Un ghid pentru generarea și utilizarea codurilor de bare utilizând Foi de calcul Google sau Excel [+4 Tools]

2. Asociați din nou controlerul Xbox la computer

În timp ce rularea unei actualizări pentru controlerul PC-ului poate rectifica controlerul wireless Xbox care nu se conectează la computer, metoda nu funcționează dacă aplicația Accesorii Xbox nu reușește să preia controlerul, chiar și printr-un USB. Mai mult, nu este garantat că efectuarea unei actualizări a controlerului pe un computer vă va rezolva problema.

Cu toate acestea, dacă ați mai conectat controlerul wireless Xbox la computer, puteți remedia problemele de conectivitate prin reîmperecherea controlerului. Dar dacă nu v-ați conectat dispozitivele înainte, există o mulțime de metode pentru a conecta orice controler Xbox la computer.

Așadar, pentru a dezasocia și a împerechea din nou controlerul wireless Xbox și pentru a remedia problemele de conectivitate, urmați acești pași:

 • Deschide Setări pe computerul tău Windows.
 • Din ecranul de pornire, selectați Dispozitive.
 • Sub Bluetooth și alte dispozitive, selectați Xbox Wireless Controller.
 • Selectați Eliminați dispozitivul.

De aici, va trebui să împerechezi din nou controlerul wireless Xbox la computer. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 • Țineți apăsat butonul Pair de pe controlerul wireless Xbox timp de trei secunde.
 • Sub Bluetooth și alte dispozitive de pe computer, selectați Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv.
 • Alegeți Bluetooth și selectați Xbox Wireless Controller imediat ce acesta devine disponibil.

Dacă este făcut corect, computerul se va împerechea din nou cu controlerul wireless Xbox prin Bluetooth și ar trebui să rămână conectat în viitorul apropiat.

3. Rulați instrumentul de depanare Windows Bluetooth

Dacă ați încercat să actualizați și să reîmperecheați controlerul cu computerul dvs. și tot nu se va conecta, puteți încerca să depanați caracteristicile Bluetooth de pe computerul cu Windows. În acest fel, dacă erorile Bluetooth vă cauzează probleme de conectivitate, ar trebui să puteți remedia problema.

  Ce camere de securitate Wi-Fi vă permit să înregistrați local?

Din fericire, computerele Windows vin cu o opțiune specifică de depanare Bluetooth care poate detecta orice problemă pentru dvs. Pentru a rula instrumentul de depanare Bluetooth Windows și a remedia problemele Bluetooth cu controlerul wireless Xbox, urmați acești pași:

 • Apăsați butonul Start din Windows pentru a deschide bara de căutare și tastați Bluetooth.
 • Din rezultate, selectați Găsiți și rezolvați problemele cu dispozitivele Bluetooth.
 • Pe ecran va apărea apoi o fereastră pop-up pentru instrumentul de depanare. Selectați Următorul pentru a continua.

 • Instrumentul de depanare Bluetooth va detecta și remedia orice probleme legate de Bluetooth pe care le poate.

Odată finalizat, instrumentul de depanare Bluetooth vă va informa cu privire la orice probleme care au fost detectate și modificate. Dacă au fost găsite și rezolvate probleme, ar trebui să încercați să vă reconectați controlerul wireless Xbox prin Bluetooth pentru a vedea dacă problemele de conectivitate sunt de asemenea rezolvate.

4. Reporniți controlerul wireless Xbox și computerul

Chiar dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a ajutat controlerul wireless Xbox să se conecteze la computer, puteți încerca totuși să reporniți computerul și controlerul. Aceasta poate suna ca o soluție simplă, dar resetarea dispozitivelor poate fi adesea exact ceea ce este necesar pentru a remedia problemele tehnice.

Cu toate acestea, deși poate fi un proces simplu să vă resetați computerul, resetarea controlerului wireless Xbox este mai puțin obișnuită. Deci, pentru a reseta PC-ul Windows și controlerul wireless Xbox, urmați acești pași:

 • Pentru a reporni computerul Windows, apăsați butonul Start pentru a accesa opțiunile de sub Pornire și selectați Restart.
 • Pentru a reporni controlerul wireless Xbox, țineți apăsat butonul Xbox timp de aproximativ 6 secunde. Odată ce controlerul se oprește, așteptați un moment și apăsați din nou butonul Xbox pentru a reporni controlerul.
  8 Cele mai bune platforme de Business Intelligence (BI) și Analytics în 2022

Cu computerul și controlerul wireless Xbox în funcțiune după o repornire, ar trebui să încercați să vă conectați din nou controlerul la computer.

Dacă controlerul wireless Xbox tot nu se conectează la computer, cauza poate fi o defecțiune a hardware-ului. În acest caz, ar trebui să vedeți dacă alte dispozitive se pot conecta la computer. Dacă pot, controlerul dvs. este probabil să dea vina. Din fericire, puteți încă înlocui un controler wireless Xbox defect site-ul oficial Microsoft.

Garantați jocuri pe computer și pe consolă cu un controler wireless Xbox

Chiar și cu o problemă ocazională de conectivitate, controlerele wireless Xbox pot uni senzația pe care o obțineți de la jocuri pe computere și console. Și dacă se întâmplă să întâmpinați probleme de conectivitate, există o mulțime de remedieri rapide care vă pot ajuta să remediați problemele.

x