03/01/2024

Cele mai bune 11 aplicații de care are nevoie fiecare student

Smartphone-urile nu sunt doar pentru divertisment; sunt incredibil de versatile și le puteți folosi pentru a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele academice. Datorită acestor aplicații mobile, puteți pune tot ce aveți nevoie ca student la colegiu chiar în buzunar.

1. Microsoft OneNote

Platforma Microsoft de luare de note, OneNote, este cel mai bun notebook digital. Puteți gestiona cu ușurință acele bucăți uriașe de note de la cursuri, le puteți organiza în subsecțiuni și le puteți partaja colegilor. În plus, puteți importa imagini și le puteți adnota cu setul de instrumente încorporat. Dacă aveți un stylus, puteți chiar să dlegeți.

OneNote are, de asemenea, o gamă vastă de alte utilități ideale pentru nevoile unui student, inclusiv sincronizare multiplatformă, intrări audio dacă doriți să importați înregistrări de curs, capacitatea de a adăuga decupaje web și multe altele. OneNote, spre deosebire de alte produse Office, este gratuit și disponibil pe aproape orice platformă.

Descărcați: Microsoft OneNote pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

2. OneDrive

OneDrive face automat copii de siguranță ale documentelor și fișierelor multimedia de pe computer, astfel încât să le puteți accesa de pe smartphone. Desigur, poate, de asemenea, să facă backup pentru fișierele de pe smartphone pe care doriți să le accesați de pe laptop.

Capacitatea de a face fotografii ale notelor tale de clasă și de a le converti în fișiere PDF este unul dintre numeroasele motive pentru a utiliza OneDrive de la Microsoft. Este compatibil cu Windows, iOS, Android, macOS și Xbox, așa că ești acoperit indiferent de platforma ta.

Stocarea gratuită în cloud a OneDrive este limitată la doar 5 GB și, dacă doriți mai mult spațiu, va trebui să plătiți pentru un abonament Microsoft 365 începând de la 1,99 USD pe lună.

Descărcați: OneDrive pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

3. TickTick

Să ai zeci de sarcini de făcut în așteptare este o parte inevitabil a fazei tale de student. Pentru a vă asigura că aveți un program adecvat pentru a le face față, vă recomandăm să încercați TickTick.

TickTick este mai mult decât o aplicație de gestionare a sarcinilor. Este o soluție de productivitate all-in-one cu o serie de instrumente care vă permit să vă planificați toată munca fără probleme. Puteți crea liste pentru scopuri specifice, puteți adăuga note sau subsarcini la intrările individuale și chiar puteți colabora cu alții.

Ceea ce îmi place cu adevărat la aplicația TickTick este că îmi pot clasifica lista de sarcini în funcție de urgență. De asemenea, m-a ajutat să dezvolt un obicei de a configura un memento, astfel încât să nu uit. Acest lucru ar putea fi foarte util dacă vă confruntați cu ADHD.

  Cum să începeți un blog folosind Google Blogger

În plus, vine cu Pomo Timer pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra sarcinilor dvs. Unele funcții avansate, cum ar fi filtrele și statisticile istorice, necesită să faceți upgrade la premium, dar puteți accesa în continuare funcțiile esențiale gratuit.

Descărcați: TickTick pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

4. Pădure

Smartphone-urile pot fi o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, ei vă pot ajuta să vă atingeți rapid obiectivele. Dar pot fi și o distragere semnificativă dacă nu ești atent. Intră în pădure. Este o aplicație gratuită care vă ajută să vă concentrați pe ceea ce este important – aceasta ar putea fi o sesiune de studiu sau o cină cu familia. Forest vă permite să vă lăsați telefonul jos folosind un temporizator gamificat.

Pentru fiecare moment pe care îl petreci departe de telefon, Forest va crește o sămânță. Dacă încalci regulile, planta va muri. Dacă nu o faci, va înflori și vei câștiga câteva puncte.

Odată ce ați câștigat suficiente puncte, le puteți investi în Forest, iar echipa din spatele aplicației va planta un puieț în viața reală. Este o situație de câștig-câștig. Forest are, de asemenea, o filă de informații în care puteți vizualiza toate statisticile și istoricul distribuției timpului.

Descarcă: Pădure pentru Android | iOS (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

5. Noțiune

Dacă doriți o singură aplicație pe care să o puteți utiliza pentru a vă lua și a organiza notele de clasă în timp ce vă urmăriți temele la pachet, aplicația Notion se potrivește. Alte modalități de a folosi Notion ca student includ urmărirea bugetului, crearea unei liste de activități și colaborarea cu colegii tăi în temele de grup.

În plus, puteți folosi Notion AI pentru a vă îmbunătăți productivitatea rezumând notele de clasă, reparând erorile de ortografie și solicitând explicații suplimentare atunci când nu înțelegeți contextul notelor.

Descărcați: Noțiune pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

6. Coursera

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a obține certificate pentru cursuri scurte care să vă completeze gradul sau diploma, puteți încerca Coursera. Este o platformă de învățare online cu peste 7.000 de cursuri pe care le poți învăța online.

Dar ceea ce face Coursera una dintre cele mai bune aplicații pentru studenți este că cursurile sunt predate de lectori calificați și acreditați. De fapt, vă puteți înscrie chiar și pentru o diplomă de licență sau master în unele dintre cele mai bune universități din lume prin Coursera.

Cu toate acestea, Coursera poate să nu fie practic dacă urmați un curs care necesită expertiză tehnică practică. De asemenea, nu oferă toate unitățile care sunt relevante pentru curriculum-ul dvs.

Apoi, din nou, Coursera este mai potrivit dacă doriți să urmați un curs scurt de certificare care v-ar extinde cunoștințele într-un domeniu specific pe care nu ați fost predat la facultate. De exemplu, dacă ești specializat în Informatică, poți folosi Coursera pentru a-ți extinde cunoștințele despre inteligența artificială.

  Cum să comutați dispozitivele de ieșire a sunetului pe un Mac

Descărcați: Coursera pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

7. În mod creier

Cu ceva timp în urmă, Brainly era aplicația de bază dacă doreai să le pui întrebări străinilor pentru a te ajuta să-ți faci temele și proiectul. Dar, odată cu apariția AI, Brainly a integrat funcții bazate pe inteligență artificială pentru a vă ajuta să vă finalizați temele mult mai repede.

Cu toate acestea, ca cineva care folosește AI pentru cercetare, nu cred că a avansat la un nivel în care să mă pot baza complet pe ea pentru a-mi face temele. Pentru a fi mai specific, una dintre cele mai mari probleme cu AI este că halucinează și, de cele mai multe ori, ratează detalii importante care m-ar ajuta să obțin un scor mai mare.

Dar știi ce e mai bine? Un AI și un expert uman în domeniul dvs. care vă ajută să cercetați și să răspundă la întrebări. Exact asta oferă Brainly. În plus, puteți accesa mii de cărți despre Brainly pentru a vă ajuta să faceți referire la proiectele dvs. de cercetare, ceea ce o face una dintre cele mai bune aplicații pentru studenți.

Descărcați: Brainly pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

8. Adobe Scan

Adobe Scan este un scaner de documente simplu, care vă permite să capturați o gamă largă de documente, cum ar fi cărți de vizită și mâzgăliri pe tablă albă. În plus, este echipat cu o serie de utilități inteligente pentru a face procesul mai puțin greoi.

Adobe Scan poate recunoaște automat majoritatea documentelor pe care încercați să faceți clic. Asta înseamnă că tot ce trebuie să faceți este să îndreptați telefonul în direcția corectă, iar Scan va prelua documentul fără să apăsați sau să ajustați nimic. După ce ați făcut fotografia, puteți edita rezultatul cu mai multe instrumente de decupare, precum și cu filtre pentru a îmbunătăți claritatea acesteia.

Mai mult decât atât, Adobe Scan vă permite să cusați mai multe fișiere și să formați noi PDF-uri din ele. Înainte de a termina, aveți opțiunea de a semna și documentele. Pur și simplu puteți continua să faceți fotografii și să le atașați la proiectul temporar.

Are chiar și capacitatea de a analiza cărți de vizită, pe care apoi le puteți salva cu ușurință în contactele telefonului. Recunoașterea optică a caracterelor (OCR) este disponibilă dacă doriți să extrageți textul în loc de imagine.

Descărcați: Adobe Scan pentru Android | iOS (Abonament gratuit, premium disponibil)

9. Alarmă

Desigur, pentru a folosi restul aplicațiilor din această listă, va trebui mai întâi să vă treziți dimineața. După cum știți deja, aceasta nu este întotdeauna cea mai ușoară activitate a zilei dumneavoastră. Așa că, pentru a vă asigura că vă treziți la timp, încercați Alarmy.

  Cum să utilizați „Creați un GPT” pentru a crea o versiune personalizată a ChatGPT

Alarmy vă prezintă o provocare înainte de a opri o alarmă. V-ar putea cere să vă scuturați telefonul de zece ori, să faceți o fotografie sau să rezolvați o problemă de matematică. Și de aceea este una dintre cele mai bune aplicații pentru studenți.

Alegerea vă aparține, deși Alarmy are un proces de configurare care sugerează provocări în funcție de tipul de dormitor. În plus, puteți folosi Alarmy pentru a vă înregistra când dormiți și pentru a detecta dacă sforăiți sau vă treziți prea des. Desigur, aveți și opțiunea de a vă accesa raportul de somn.

Descărcați: alarmă pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

10. Manager de bani

Banii sunt cea mai critică resursă cu care se luptă de obicei studenții. Cu o bugetare precisă, totuși, puteți reduce cu ușurință și puteți urmări unde cheltuiți. Aplicația pe care o recomandăm pentru aceasta este Money Manager by Realbyte.

Vine cu o mulțime de funcții și vă permite să adăugați cheltuieli oricum doriți. Puteți să vă clasificați datele în funcție de sursă și să configurați, de asemenea, mai multe conturi. Există un tablou de bord cuprinzător unde vă puteți vedea soldul și puteți accesa detalii specifice prin filtre.

Aplicația are, de asemenea, opțiuni pentru atașarea chitanțelor și a cheltuielilor mai mari, cum ar fi imobiliare. Dacă doriți să vizualizați totul pe ecranul mare, puteți încărca și Money Manager într-un browser web, mergând la Mai multe (…) > PC Manager în aplicație.

Descărcați: Money Manager pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

11. HelloFresh

Dacă ești prea ocupat în perioada de examen pentru a găti o masă decentă, dar nu vrei să mănânci prea des în oraș, poți folosi o aplicație pentru trusa de masă precum HelloFresh. Economisește timp pentru studenți, trimițând ingredientele de mâncare ambalate la ușă, astfel încât să nu fie nevoie să mergi la magazin.

În plus, trusa de masă include rețete și puteți comanda suficiente porții pentru o săptămână. Desigur, ai putea comanda și mâncare gata de mâncare pe care le poți pregăti cu un cuptor cu microunde dacă ești prea preocupat de studii pentru a găti. O altă opțiune ar fi să comanzi rețete rapide și ușoare de la HelloFresh pe care le poți găti cu o oală instant sau o friteuză cu aer.

Descărcați: HelloFresh pentru Android eu iOS (Este necesar un abonament)

Supraviețuiește vieții de student cu o planificare mai bună

Este normal să te simți copleșit ca student care încearcă să țină pasul cu cursurile, temele, discuțiile în grup de studiu, activitățile extracurriculare și se pregătește pentru examene. Cu toate acestea, gestionarea timpului, a notelor și a sarcinilor ar putea fi mult mai ușoară dacă utilizați unele dintre aplicațiile pe care le-am menționat aici.

x