09/26/2023

Cloud Native Application Protection Platform (CNAPP) și componentele sale cheie explicate

De când Gartner a inventat platformele de protecție a aplicațiilor native în cloud în 2021, sectorul a crescut puternic.

Conform Raportul de cercetare de piață al lui Zion, până în 2030, dimensiunea pieței este de așteptat să crească de la 5,9 miliarde USD (în 2021) la 23,1 miliarde USD. Aceasta înseamnă că întreprinderile sunt preocupate de securizarea și protejarea aplicațiilor native din cloud de la dezvoltare până la producție.

Indiferent cât de puternic automatizat sau dinamic este mediul dvs. cloud, CNAPP unifică și integrează seturi de securitate și capabilități de conformitate într-un design sigur, fără atacuri cibernetice.

În timp ce companiile adoptă DevOps și DevSecOps, software-ul care reduce complexitatea prin ciclul de viață al aplicației CI/CD ar trebui să asigure dezvoltarea, să ofere vizibilitate îmbunătățită și să cuantifice riscurile. Pentru multe organizații, este o treaptă mai sus de la o stare reactivă la una proactivă.

Tehnologia cloud este un jucător important în multe afaceri, revoluționând fluxul de date în sarcinile de lucru ale aplicațiilor. Ca rezultat, acest lucru necesită o nouă abordare a peisajului amenințărilor (pe măsură ce acesta evoluează) folosind soluții de securitate compatibile cu infrastructura dinamică. Și aici intervine CNAPP.

Vom aprofunda platformele de protecție a aplicațiilor native din cloud, ce sunt acestea, beneficiile lor și de ce ar trebui să le considerați o investiție bună pentru compania dumneavoastră. Deci, să începem.

Ce este CNAPP?

CNAPP descrie o platformă care înconjoară aspectele de securitate și conformitate și modul în care acestea previn, detectează și acționează asupra amenințărilor de securitate din cloud. Mai simplu spus, integrează multe soluții de securitate în cloud, în mod tradițional bunkerate într-o singură interfață de utilizator, pentru a ușura modul în care întreprinderile își protejează întreaga amprentă a aplicațiilor cloud. Pentru a înțelege de ce există CNAPP, haideți să împărțim termenul în cloud-native și protecție a aplicațiilor.

Trecerea la tehnologia cloud dezvăluie o nouă eră de afaceri simplificată. Cu toate acestea, odată cu creșterea mediilor dinamice, există o creștere egală a interacțiunilor imprevizibile. Abordările tradiționale de securitate nu pot ține pasul cu noile tehnologii, cum ar fi mediile containerizate și fără server.

Când vine vorba de securitatea aplicațiilor, instrumentele de securitate în cloud se concentrează pe a ajuta echipele IT să înțeleagă nivelurile de siguranță ale infrastructurii lor. Dar este suficient? Evident nu. În primul rând, există multe modalități de a expune aplicațiile la riscuri în cloud, de la acordarea excesivă a drepturilor de permisiune până la expunerea publică la internet.

În al doilea rând, soluțiile individuale se concentrează pe seturi restrânse de probleme de securitate și este posibil să nu se integreze cu soluțiile dvs. cloud pentru a corela perfect semnalele. În acest caz, blocantul este că mulți acordă prioritate alertelor cu îngrijorare scăzută.

De ce ai nevoie de un CNAPP?

Gartner a publicat informații despre inovația sa, platforma de protecție a aplicațiilor native din cloud, într-un raport. Dar CNAPP-urile nu sunt doar instrumente de securitate populare. Un astfel de software își propune să înlocuiască mai multe instrumente independente cu o singură structură de securitate holistică concepută pentru sarcinile de lucru cloud ale întreprinderilor moderne. Condus de nevoia de a consolida instrumentele și securitatea, un CNAPP tratează conformitatea și securitatea ca pe un continuum; este o evoluție logică a DevOps și a securității „schift-left”.

  Certificare Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300): Cum să o obțineți

În timp ce mai multe soluții disjunse ar putea servi aceluiași scop ca un CNAPP, te vei confrunta adesea cu lacune de vizibilitate sau complexitate de integrare. Ca rezultat, echipele dvs. DevOps vor avea mai multă muncă și o observabilitate mai mică în toate sarcinile de lucru ale organizației.

Beneficiile utilizării unui CNAPP includ:

  • Securitate nativă în cloud – Abordările tradiționale de securitate se potrivesc parametrilor de rețea bine definiți și nu vor funcționa cel mai bine pentru aplicațiile native în cloud. CNAPP-urile sunt construite înconjurând containere și securitate fără server prin integrarea protecției conductelor CI/CD, indiferent dacă volumul de lucru este on-premise, privat sau public.
  • Vizibilitate mai bună – După cum am menționat, există multe instrumente de scanare și observabilitate de securitate. Un CNAPP iese în evidență deoarece poate contextualiza informațiile, oferind în același timp vizibilitate de la capăt la capăt la întreaga infrastructură cloud. Un caz bun de utilizare este atunci când trebuie să vizualizați un sistem cloud la niveluri granulare sau identități și să adunați informații despre stivele de tehnologie; o CNAPP va acorda prioritate celor mai presante riscuri din întreprinderea dumneavoastră.
  • Control ferm – Dacă configurați greșit secrete, fluxuri de lucru în cloud, clustere Kubernetes sau containere, reprezentați un risc pentru aplicațiile dvs. de companie. Cu ajutorul unui CNAPP, puteți să scanați, să detectați și să luați rapid măsuri corective în ceea ce privește configurațiile de securitate și conformitate.

În plus, un CNAPP automatizează sarcinile de securitate pentru a elimina erorile umane, îmbunătățind fiabilitatea. Există, de asemenea, eficiență și productivitate îmbunătățite în DevOps. În primul rând, există identificarea automată a configurațiilor greșite. Și în al doilea rând, nu este nevoie să mențineți mai multe instrumente de securitate cu o complexitate ridicată.

Componentele cheie ale CNAPP

În timp ce piața este inundată de CNAPP-uri, fiecare cu caracteristicile sale unice și distinctive, există mai multe caracteristici de bază care se întind pe toate CNAPP-urile pentru ca acestea să ofere protecție robustă pentru infrastructura și aplicațiile dvs. cloud. Indiferent de soluția pentru care optați, ar trebui să integreze următoarele caracteristici:

Cloud Security Posture Management (CSPM)

CSPM se referă la vizualizare și evaluarea securității. Este o poartă de acces către configurarea resurselor cloud și monitorizarea continuă a acestora. Prin certificarea că mediile cloud și hibride se potrivesc cu regulile de configurare, localizează instanțe de configurare greșită și alertează echipele de securitate despre acestea. Sistemul se conformează prin standarde și cadre personalizate încorporate, reparând aspectele neconforme.

Pe lângă analiza riscurilor de securitate, un CSPM este potrivit pentru răspunsul la incident în cazurile în care există amenințări de succes. Mai mult, un CSPM vă ajută să clasificați activele de inventar în arhitectura infrastructură-as-a-service (IaaS), software-as-a-service (SaaS) și platform-as-a-service (PaaS).

Aceasta, la rândul său, automatizează detectarea și remedierea amenințărilor de securitate care ar putea duce la încălcări ale datelor. Pe scurt, CSPM confirmă că configurațiile greșite nu trec din modul de dezvoltare la producție.

Cloud Workload Protection Platform (CWPP)

CWPP protejează sarcinile de lucru implementate în cloud-urile private, publice și hibride. Prin CWPP, echipele DevOps pot folosi abordarea securității de schimbare la stânga. Ca rezultat, echipele integrează soluțiile de securitate și cele mai bune practici devreme și continuu pe tot parcursul ciclului de viață al dezvoltării aplicațiilor.

Soluțiile din acest domeniu vă ajută să vedeți și să atenuați riscurile pe mașinile virtuale (VM), containere, Kubernetes, baze de date (SQL și NoSQL), interfețe de program de aplicație (API) și infrastructură fără server, fără a depinde de agenți.

În plus, CWPP scanează sarcinile de lucru, detectează securitatea și vă indică cum să abordați vulnerabilitățile. În acest fel, echipele pot efectua investigații rapide în funcțiile de rulare, segmentarea rețelei, pot detecta malware în fluxurile de lucru (în conducta CI/CD) și pot îmbogăți datele prin vizibilitate fără agent.

  Copiați automat textul selectat în clipboard [Firefox]

Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM)

CIEM gestionează privilegiile de permisiuni în mediile cloud și optimizează accesul și drepturile. Scopul ideal aici este acela de a preveni folosirea greșită rău intenționată sau accidentală a permisiunilor.

Utilizând principiul celor mai puține privilegii și scanând configurația infrastructurii dvs., CIEM verifică accesul inutil la resurse și le raportează. Sistemul analizează principiile permisiunii pentru a detecta potențiale scurgeri de acreditări și chei secrete care compromit activele dvs. cloud.

Un caz de utilizare bun al CIEM este atunci când trebuie să identificați un utilizator cu tot acces la acțiunile de resurse, în timp ce permisiunea dorită este doar pentru citire. Pentru utilizare practică, luați în considerare un caz în care trebuie să operați cu acces Just-in-Time pentru a revoca privilegiile temporare după utilizare. Și așa puteți atenua riscurile potențialelor încălcări ale datelor în fluxurile de lucru din cloud public, prin monitorizarea continuă a permisiunilor de identitate și a activității utilizatorilor.

Managementul posturii securității datelor (DSPM)

DSPM protejează datele sensibile din mediile dvs. cloud. Acesta caută date sensibile și beneficiază de vizibilitate în directorul său, indiferent dacă vă aflați în volume de date, găleți, medii de sisteme de operare, medii care nu sunt sisteme de operare sau baze de date găzduite și gestionate.

Prin interacțiunea cu datele dvs. sensibile și cu arhitectura cloud subiacentă, DSPM supraveghează cine are acces la acestea, cum sunt utilizate și factorii de risc. Aceasta implică evaluarea stării de securitate a datelor, identificarea vulnerabilităților sistemului, lansarea controalelor de securitate pentru a contracara riscurile și monitorizarea regulată pentru a actualiza postura generală, asigurându-se că este eficientă.

Când este integrat în soluțiile dvs. cloud, un DSPM dezvăluie căi potențiale de atac, permițându-vă să prioritizați prevenirea încălcărilor.

Cloud Detection and Response (CDR)

Detectarea și răspunsul în cloud (CDR) într-un CNAPP detectează amenințările avansate, investighează și oferă răspuns la incident prin monitorizarea continuă a mediilor dvs. cloud. Utilizând alte tehnici, cum ar fi platformele de protecție a sarcinii de lucru în cloud și instrumentele de gestionare a posturii securității în cloud, obține o privire de ansamblu asupra activelor, configurațiilor și activităților dvs. din cloud.

Monitorizează și analizează jurnalele din cloud, traficul de rețea și comportamentul utilizatorilor pentru a prezenta indicatorii de compromis (IoC), activități suspecte și anomalii pentru a identifica încălcările.

În cazul unei încălcări a datelor sau al unui atac, CDR inițiază un răspuns rapid la incident printr-o abordare automată sau pas cu pas pentru a răspunde incidentului. Conducerea izolării, remedierea și investigarea amenințărilor de securitate ajută întreprinderile să minimizeze riscurile.

Atunci când este integrat în CNAPP, CDR cuprinde gestionarea vulnerabilităților, controale proactive de securitate în cloud, cele mai bune practici de codificare, monitorizare constantă și capabilități de răspuns. În acest fel, se asigură că aplicațiile cloud au protecție pe tot parcursul ciclului de viață, de la modul de dezvoltare până la producție, menținând o poziție de securitate solidă.

Cloud Service Network Security (CSNS)

O soluție CSNS mărește CWPP oferind protecție în timp real a infrastructurii cloud. Deși nu este identificat cu precizie ca parte a CNAPP, acesta vizează parametrii dinamici pentru sarcinile de lucru native din cloud.

Prin activarea segmentării granulare, un CSNS cuprinde multe instrumente, inclusiv echilibratori de încărcare, firewall de generație următoare (NGFW), protecție DDOS, aplicații web și protecție API (WAAP) și inspecție SSL/TLS.

Bonus: Multipipeline DevOps Security și Infrastructure-as-Code Scanning

Ecosistemul de aplicații nativ din cloud automatizează tot ceea ce are nevoie pentru a rula o aplicație: Kubernetes, fișiere docker, șabloane pentru CloudFormation sau planuri Terraform. Trebuie să protejați aceste resurse deoarece funcționează în comun pentru a menține aplicația dvs. în funcțiune.

Gestionarea securității DevOps permite dezvoltatorilor și echipelor de tehnologie a informației să gestioneze operațiunile de securitate din conductele CI/CD dintr-o consolă centrală. Acest lucru oferă o fortăreață prin reducerea la minimum a configurațiilor greșite și prin scanarea noilor baze de coduri pe măsură ce acestea sunt livrate la producție.

  7 cele mai bune cărți pentru a stăpâni arta hackingului etic

Când infrastructura-as-code (IaC) este implementată în DevOps, vă puteți construi arhitectura cloud folosind codul real și fișierele de configurare. Cu scanarea IaC, ideea este să remediați defectele de securitate din fluxul dvs. de lucru în cloud înainte ca acestea să ajungă în producție.

Funcționând în mod similar cu revizuirile de cod, asigură o calitate consistentă a codului prin scanarea programelor în faza conductei CI/CD, verificând securitatea noilor baze de cod. Puteți utiliza scanări IaC pentru a afirma că fișierele dvs. de configurare (de exemplu, fișierele Terraform HCL) nu prezintă vulnerabilități.

În plus, puteți utiliza instrumentele pentru a detecta încălcările susceptibile a conformității la expunerea la rețea și pentru a ratifica principiul celui mai mic privilegiu atunci când gestionați accesoriile de resurse.

Cum funcționează un CNAPP?

O CNAPP operează în patru roluri cheie. Iată o prezentare generală:

#1. Vizibilitate completă în mediile cloud

Un CNAPP oferă vizibilitate asupra sarcinilor dvs. de lucru în cloud, fie pe Azure, AWS, Google Cloud sau orice altă soluție. În contextul resurselor, un CNAPP oferă supraveghere în toate mediile dumneavoastră, inclusiv containere, baze de date, mașini virtuale, funcții fără server, servicii gestionate și orice alte servicii cloud.

La evaluarea factorilor de risc, un CNAPP folosește o vizibilitate coerentă asupra programelor malware, identităților și vulnerabilităților pentru a oferi o stare de securitate clară. În cele din urmă, un CNAPP elimină punctele moarte prin scanarea resurselor, a sarcinilor de lucru și a API-urilor furnizorului de servicii cloud pentru întreținere și configurare fără probleme.

#2. Soluție de securitate unificatoare, independentă

O CNAPP folosește o singură platformă pentru a unifica procesele și a oferi un control consecvent în toate mediile. Aceasta înseamnă că toate sunt complet integrate, spre deosebire de utilizarea modulelor independente cuplate. Toate componentele cheie ale CNAPP (cele acoperite în secțiunea precedentă) sunt unificate în motorul de evaluare a riscurilor.

Pentru strategia de apărare, un CNAPP cuprinzător acoperă măsuri de prevenire, servicii de monitorizare și soluții de detectare pentru a oferi o abordare eficientă a securității generale.

În plus, o soluție CNAPP are o singură consolă frontală care rulează pe un backend unificat, eliminând nevoia de comutare între mai multe console.

#3. Prioritizarea riscurilor contextualizate

Când CNAPP identifică o amenințare în arhitectura dvs., vă oferă contextul din jurul acesteia. Aceasta înseamnă găsirea căilor de atac și subestimarea criticității legate de risc.

Folosind un grafic de securitate, un CNAPP vă permite să înțelegeți relațiile dintre elementele din mediul dumneavoastră cloud. La evaluarea criticității amenințărilor, un CNAPP prioritizează riscurile, permițându-vă să vă concentrați pe remedierea amenințărilor în loc să pierdeți timpul cu distragerile atenției.

#4. Crearea de legături între echipele de dezvoltare și securitate

Un CNAPP oferă verificări de securitate pe tot parcursul ciclului de viață al dezvoltării software atunci când este integrat în dezvoltare. Dezvoltatorii folosesc informațiile CNAPP pentru a prioritiza și a aborda lacunele de securitate în funcție de context, fără a fi nevoie de îndrumări suplimentare sau ajutor din partea auditurilor externe. Acest lucru, la rândul său, dă putere dezvoltatorilor să livreze mai rapid produse digitale securizate.

Viitorul este luminos

În ciuda complexității securității în cloud, platformele de protecție a aplicațiilor native în cloud o simplifică și o abordează cu noi abordări care simplifică fluxul de lucru pentru echipele DevOps. Echipele de dezvoltare pot livra produse securizate prin descoperirea riscurilor de securitate și a potențialelor amenințări în mediile dvs. dinamice de cloud.

Deoarece domeniul este în continuă creștere și evoluție și este posibil să căutați soluții de încredere, luați în considerare utilizarea unor platforme cuprinzătoare care combină toate componentele de securitate evidențiate.

Serviciul pe care îl alegeți ar trebui să fie dinamic, extrem de scalabil și să ofere securitate de la capăt la capăt, acoperind toate sarcinile de lucru din serviciile cloud populare, cum ar fi Google Cloud, Amazon Web Services și Azure Cloud.

Asigurați-vă că alegerea dvs. se bazează pe perspective globale de vârf în industrie atunci când identificați amenințările emergente pe măsură ce noile tehnologii cresc și evoluează pe mai multe fronturi.

Apoi, verificați cele mai bune platforme CNAPP pentru o mai bună securitate în cloud.

x