Cele mai bune gadgeturi pentru casă inteligentă și prietenoase cu bugetul din 2024

Tehnologia Smart Home ne permite să adăugăm în casele noastre confortul automatizării și caracteristicile pe care le vedem în filmele futuriste SF. Deși roboții nu au cucerit încă lumea, avem acces la o multitudine de gadgeturi și dispozitive care ne fac viața mult mai ușor de gestionat.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Aveți nevoie de un hub inteligent pentru a vă oferi control asupra tuturor dispozitivelor dvs. inteligente de acasă. Cu Amazon Echo Dot, aveți un difuzor inteligent cu Alexa care servește ca asistent personal pentru a controla aproape fiecare gadget inteligent pe care îl aveți acasă. De asemenea, puteți efectua apeluri, vă puteți distra cu podcasturi sau muzică și puteți accesa orice informație de care aveți nevoie pe web.

A 5-a generație are un nou afișaj cu ceas cu LED care oferă informații precum vremea și melodia redată în prezent (precum și ora). Cu toate acestea, puteți achiziționa și un Echo Dot (a 5-a generație) fără afișaj pentru mai multe economii sau o versiune pentru copii cu control parental avansat.

Amazon Echo Dot (generația a 5-a)

Cel mai bun în general

Amazon Echo Dot poate fi centrul dvs. central pentru casa inteligentă. Cu Alexa ca asistent, vă oferă control asupra dispozitivelor dvs. inteligente de acasă, vă puteți reda melodiile preferate și puteți răspunde la orice întrebare care vă trece prin cap. Echo Dot (a 5-a generație) are un panou LED care afișează informații precum ora, vremea sau melodiile redate recent.

Pro

 • 1.000 de metri pătrați de acoperire Wi-Fi Eero suplimentară
 • Audio îmbunătățit
 • Senzori de temperatura si miscare
 • Configurare ușoară
 • Gesturi simple de atingere

Kasa

Becurile inteligente care își schimbă luminozitatea și emit milioane de culori diferite sunt o modalitate fantastică de a obține cea mai bună configurație de iluminare acasă. A avea nuanța și temperatura de culoare potrivite în dormitorul tău poate contribui în mare măsură spre crearea atmosferei potrivite.

Cu becurile inteligente Kasa, puteți programa totul, astfel încât să aveți o rutină zilnică de culori naturale de la răsărit până la apus. De asemenea, oferă un plus de securitate; poți seta luminile să se aprindă și să se stingă la intervale de timp, creând iluzia că cineva este acasă.

Aceste becuri au o putere maximă de 800 de lumeni, dar dacă aveți nevoie de mai multă lumină, există și un pachet de 4 de 1.000 de lumeni disponibil.

Becuri inteligente Kasa, pachet de 4

Cea mai bună iluminare

32 USD 40 USD Economisiți 8 USD

Becurile inteligente sunt o idee excelentă pentru controlul complet asupra iluminatului casei tale. Puteți programa becurile inteligente Kasa pentru a vă aduce pe dvs. și familia dvs. într-o rutină sau puteți selecta culori pentru a se potrivi cu ora din zi sau cu energia dorită. Le puteți controla din aplicația însoțitoare sau control vocal cu Alexa, care poate suprascrie orice program programat.

  Cum să activați panoul Chrome Emoji

Pro

 • Compatibil cu Alexa sau Google Assistant
 • Nu este necesar un hub
 • Monitorizarea energiei în aplicație
 • Controlul smartphone-ului de oriunde
 • Interval de temperatură de culoare 2.500 – 6.500K

Anker

Eufy Clean by Anker RoboVac G30 Hybrid SES poate să nu fie cel mai ieftin robovac pe care îl puteți găsi. Dar încă se încadrează în intervalul bugetar și oferă un raport excelent raportat la performanță. Este compatibil cu Alexa și Google Assistant și dispune de Navigare dinamică pentru cartografiere avansată.

Nu numai că este un aspirator 2 în 1 și un mop, dar vine și cu o stație de golire automată cu triplă filtrare a prafului. Această stație are un sac de praf de 3,2 L pe care nu ar trebui să-l goliți timp de aproximativ opt săptămâni.

Cu puterea sa puternică de aspirare de 2.000 Pa, G30 Hybrid poate continua să abordeze toate camerele din casă, lăsându-vă liber să faceți orice doriți.

eufy Clean by Anker RoboVac G30 Hybrid SES

Cel mai bun gadget pentru curățare

Eufy Clean by Anker RoboVac G30 Hybrid SES este un robot de curățat 2 în 1 cu aspirator și mop. De asemenea, se golește automat și vine cu propria sa stație de golire pentru confort. Are aspirație puternică și navigație avansată, lăsându-vă să vă descurcați cu orice altceva trebuie să faceți.

Pro

 • BoostIQ pentru trecerea de la podea tare la covor
 • Curățare liniștită
 • Corpul subțire de 2,8 inchi se potrivește sub majoritatea mobilierului cu spațiu liber
 • Revenire automată când bateria este descărcată
 • Senzori anti-coliziune si anti-cadere

Contra

 • Fără suport pentru frecvența de 5 GHz

SimpliSafe

Cu sistemul de securitate pentru locuință fără fir din 9 piese SimpliSafe, aveți o rețea care acoperă un apartament sau o casă unifamilială și lasă ușa deschisă pentru adăugarea mai multor gadget-uri de protecție.

În cutie se află stația de bază extrem de importantă și o tastatură wireless pentru armare și dezarmare. De asemenea, aveți patru senzori de intrare, doi senzori de mișcare care acceptă animalele de companie, o cameră de securitate interioară cu fir și un buton de panică. Apăsarea acestuia din urmă declanșează o alarmă care trimite automat o mașină de echipă la adresa dvs. în caz de urgență.

Cu toate acestea, va trebui să vă înscrieți pentru un abonament lunar pentru a beneficia de toate beneficiile. Și, dacă doriți să vă fortificați și mai mult casa, puteți alege și un sistem de 10, 11 sau 12 piese.

Sistem de securitate pentru locuință fără fir SimpliSafe din 9 piese

Cea mai bună securitate la domiciliu

  Faceți din Mac Mini un computer desktop aproape perfect

245 USD 300 USD Economisiți 55 USD

Sistemul SimpliSafe Home Security vă protejează casa inteligentă și vă oferă liniște sufletească. Poate că nu este cel mai ieftin sistem de securitate pe care îl puteți găsi, dar nu puteți pune preț pe siguranță. Cu toate acestea, este încă ferm în gama de prețuri accesibile și puteți extinde sistemul cu mai multe dispozitive pentru a vă fortifica și mai mult casa.

Pro

 • O lună gratuită de monitorizare profesională 24/7
 • Configurare simplă
 • Serviciu excelent pentru clienți
 • Se integrează bine cu Alexa și Google Assistant (cu abonament)
 • Semn de curte cu țăruș de 3 picioare inclus

Contra

 • De utilizare limitată fără abonament lunar
 • Incompatibil cu Apple HomeKit

Cel mai bun gadget pentru casă inteligentă și prietenoasă cu bugetul pentru eficiență energetică: Amazon Smart Thermostat

Amazon

Un produs certificat Energy Star vă va economisi întotdeauna bani. Cu toate acestea, economiile nu sunt singurul lucru pe care vi-l oferă Amazon Smart Thermostat, eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, beneficiați de confortul de a avea control complet asupra temperaturii casei dvs. direct de pe smartphone. Acest lucru asigură o casă caldă și confortabilă la întoarcerea de la serviciu.

Dispune de un afișaj LED luminos care arată temperatura și are, de asemenea, comenzi manuale pentru efectuarea ajustărilor. Instalarea este ușoară folosind instrucțiunile pas cu pas din aplicația Alexa, iar asistența excelentă pentru clienți Amazon 24/7 este la îndemână dacă aveți nevoie de el.

În plus, dacă aveți un sistem de încălzire mai vechi fără firul C necesar, puteți cumpăra un termostat cu adaptor pentru fir C la un preț puțin mai mare.

Termostat inteligent Amazon

Cel mai bun gadget pentru eficiența energetică

Un alt produs excelent și accesibil pentru casă inteligentă de la Amazon este Amazon Smart Thermostat. Nu numai că este un dispozitiv prietenos cu bugetul, dar eficiența sa energetică vă va economisi și mai mulți bani pe termen lung. Îl poți controla prin difuzorul Echo Dot sau direct de pe smartphone-ul tău și te vei bucura să te întorci acasă la temperatura perfectă.

Pro

 • Suport de instalare util
 • Reglaje automate ale temperaturii
 • Alexa presupune automatizare suplimentară
 • Certificat Energy Star

Contra

 • Necesita un cablu C sau un adaptor
 • Controlul inteligent este limitat la aplicația Alexa sau la un difuzor Echo Dot
  De ce folosesc încă o tastatură IBM Model M veche de 34 de ani

FAQ

Î: Care sunt unele ecosisteme de casă inteligentă?

Amazon Alexa și Apple HomeKit sunt două dintre cele mai bune. În ciuda faptului că ecosistemul Amazon Alexa este cel mai popular, există avantaje în a alege Apple HomeKit. Cu toate acestea, ambele au avantaje și dezavantaje semnificative.

În ciuda confuziei cu privire la faptul dacă ecosistemul său de casă inteligentă se numește Google Nest, Google Home sau Google Assistant (este Google Nest!), gigantul tehnologic multinațional a făcut, de asemenea, progrese semnificative în lumea platformelor de casă conectată.

Introduceți Samsung SmartThings și o mulțime de pretendenți mai puțin cunoscuți la tron ​​și puteți vedea că există mulți dintre care puteți alege.

Î: Poate orice dispozitiv de acasă inteligent să funcționeze cu orice alt dispozitiv?

Din păcate, nu toate dispozitivele inteligente de acasă se integrează între ele. Există probleme de compatibilitate din cauza dispozitivelor care utilizează standarde de comunicare diferite, cum ar fi Wi-Fi, Bluetooth sau Zigbee. Cu toate acestea, o punte de acasă inteligentă vă poate conecta dispozitivele între ele, atâta timp cât este compatibil cu dispozitivele pe care le utilizați.

Î: Pot transforma un produs de casă „prost” într-unul inteligent? Cum?

Puteți face dispozitive „proști” „inteligente” cu diverse accesorii inteligente. Un dispozitiv la îndemână este o priză inteligentă sau o bandă inteligentă. Pur și simplu conectați-l la o priză de perete, apoi conectați-vă dispozitivul. După conectare, vă puteți controla dispozitivul folosind controlul vocal sau aplicația.

De asemenea, puteți înlocui întrerupătoarele tradiționale de lumină cu întrerupătoare inteligente pentru a vă controla luminile de pe smartphone dacă nu doriți să înlocuiți becurile. De asemenea, vă puteți actualiza sistemul tradițional de încălzire cu un termostat inteligent, economisind bani pe termen lung cu programe programabile și controlul temperaturii de la distanță.

De asemenea, puteți adăuga un dispozitiv inteligent de deschidere a ușii de garaj la ușa de garaj existentă și ați putea comanda deschiderea din confortul mașinii dvs.

Î: Cum pot economisi bani folosind gadgeturi inteligente pentru casă?

În primul rând, ar trebui să înlocuiți orice bec incandescent pe care îl mai aveți cu becuri LED inteligente. Apoi, ar trebui să instalați prize inteligente și prize de alimentare pe aparatele și dispozitivele dvs., în special pe cele care consumă cea mai mare energie electrică. De acolo, puteți programa gadgeturile pentru casă inteligentă pentru a optimiza consumul de energie.

Î: Care sunt beneficiile gadgeturilor inteligente pentru casă?

Puteți centraliza controlul asupra tuturor lucrurilor din casă pe smartphone-ul dvs. Nu numai asta, dar majoritatea gadgeturilor inteligente pentru casă vă vor trimite notificări pentru a vă ajuta să vă mențineți la curent cu toate.

Eficiența energetică este, de asemenea, esențială în aceste zile de costuri în creștere rapidă. Gadgeturile inteligente pentru casă vă permit să programați consumul de energie al aparatelor dvs. Pe termen lung, puteți economisi sute de dolari sau chiar mai mult.

Comoditatea și siguranța sunt, de asemenea, câteva beneficii vitale care vă vin în minte atunci când utilizați gadgeturi inteligente pentru casă.