Acesta este punctul de referință pentru un telefon AI

Recomandări cheie

  • Galaxy S24 Ultra oferă un design lustruit, cu îmbunătățiri subtile, inclusiv o estetică mai plată și un cadru din titan care aderență.
  • Ecranul este unul dintre cele mai bune din toate timpurile, cu un panou de 6,8 inchi luminos și cu efect redus de strălucire, perfect pentru consumul media și jocuri.
  • Sistemul de camere arată potențial, dar îi lipsește consecvența în situațiile de iluminare provocatoare, evidențiind nevoia de actualizări viitoare de software.

Linia de telefoane emblematice Samsung Galaxy S a fost întotdeauna prezentată ca fiind telefoanele Android care se potrivesc, stabilind un punct de referință pentru a compara alte telefoane care se lansează mai târziu în cursul anului. Cu seria Galaxy S24 de anul acesta, Samsung și-a concentrat energia pe furnizarea de îmbunătățiri software bazate pe inteligență artificială.

Galaxy S24 Ultra, care este noul telefon de top al companiei pentru 2024, păstrează indiciile hardware de bază de la telefoanele S23 și S22 Ultra anterioare, dar introduce îmbunătățiri subtile cu un afișaj plat mai luminos, un procesor îmbunătățit și un sistem de cameră îmbunătățit – făcând din acest telefon o alegere sigură pentru utilizatorii care trebuie să facă upgrade.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Telefonul de batut in 2024

Samsung Galaxy S24 Ultra este o iterație șlefuită care îmbunătățește subtil caracterele puternice ale predecesorilor săi. Are un design mai industrial, plat, cu un cadru din titan și un afișaj remarcabil de 6,8 inchi, mai luminos și redus de strălucire, oferind o experiență de vizionare de top. Sistemul de camere, deși arată promițător, se luptă cu consistența, dar în ceea ce privește performanța, este o putere puternică cu Snapdragon 8 Gen 3 și o durată solidă a bateriei de două zile.

Marca Samsung

SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy

Afișaj Dynamic LTPO AMOLED de 6,8 inchi, 120 Hz, HDR10+, 2600 nits

RAM 12GB

Stocare 256, 512, 1TB

Baterie 5.000 mAh

Porturi USB-C

Sistem de operare Android 14 cu OneUI 6.1

Cameră (spate, față) 200MP lățime, 50MP 5x teleobiectiv, 10MP 3x teleobiectiv, 12MP ultrawide, 12MP selfie

Conectivitate Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3

Viteza de încărcare 45 W cu fir, 15 W wireless

Evaluare IP IP68

Greutate 232 g (8,2 oz)

Pro

  • Afișaj plat nou excelent
  • Performanță constantă
  • Îmbunătățiri AI cu adevărat utile

Contra

  • Camera nu are consistență și detalii pe distanțe focale
  • Încă scump

Design: Îmbunătățiri subtile

În ceea ce privește designul, Galaxy S24 Ultra arată aproape identic cu S23 Ultra, care era deja similar cu S22 Ultra înainte de asta. Cu toate acestea, designul din acest an beneficiază de câteva modificări subtile care îmbunătățesc treptat acest design recurent.

Zarif Ali / MakeUseOf

În primul rând, telefonul este mult mai plat; cadrul, ecranul și panoul din spate își pierd toate curbura de la S23 Ultra și, deși aceasta a fost o consecvență a designului în întreaga serie S24, este remarcabilă în special cu noul Galaxy S24 Ultra, cu designul său Galaxy Note deja cutuși. În ceea ce privește simțirea în mână, marginile laterale păstrează în continuare o curbă subtilă, făcând telefonul relativ ușor de ținut, dar colțurile dispozitivului se simt mult mai ascuțite și pot fi iritabile dacă vă lovesc. mâna în timp ce ții telefonul.

Acestea fiind spuse, chiar și fără o reproiectare majoră, noua estetică mai plată a lui Galaxy S24 Ultra face ca telefonul să arate și să se simtă foarte industrial, mai ales în noul său finisaj Titanium Grey care oglindește iPhone-urile profesioniste.

Zarif Ali / MakeUseOf

Următoarea diferență majoră în designul acestui telefon este alegerea materialului. Samsung a diferențiat în cele din urmă telefonul Ultra cu un nou cadru de titan, spre deosebire de aluminiul de armătură găsit pe Galaxy S24 și S24+ obișnuit. Face titanul atât de mult o diferență sau oferă beneficii imediate? Nu, dar înseamnă în sfârșit că banda metalică din jurul telefonului are un finisaj mat în loc de oglindă, ceea ce face ca dispozitivul să se simtă mult mai aderență în mână. Finisajul din titan al lui S24 Ultra preia mai puține amprente în comparație cu seria iPhone 15 Pro, așa că acesta este un alt bonus.

De asemenea, Samsung folosește noul Gorilla Glass Armor pentru seria sa S24 anul acesta și se spune că este cel mai dur Gorilla Glass Corning dezvoltat vreodată – de patru ori mai rezistent la zgârieturi decât concurența! Dar, pe lângă marketing, ar trebui să însemne că obțineți un dispozitiv mai durabil în general.

Zarif Ali / MakeUseOf

În afară de aceste diferențe cheie, Galaxy S24 Ultra rămâne identic cu designul lui S23 Ultra, ceea ce nu este un lucru rău. Încă păstrați rezistența la praf și apă IP68, un slot pentru un S-Pen și aceeași amprentă gestionabilă a unui telefon care are un ecran masiv, dar nu se simte neapărat greu de manevrat.

  Cum să blocați Red Shell pe computer sau Mac

Afișaj: mai luminos, mai plat, mare și frumos

Trecând la cea mai notabilă schimbare hardware vizuală, afișajul Galaxy S24 Ultra este de departe unul dintre cele mai bune livrate de Samsung sau de orice companie vreodată. Acest panou masiv de 6,8 inchi este acum complet plat și are rame uniforme pe toate cele patru laturi. Opțiunea pentru a nu curba panoul în acest an, în special pentru modelul Ultra echipat cu S-Pen, are foarte mult sens – obțineți înapoi o zonă de scriere activă pe afișaj și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reflexiile nedorite pe ecran. margini.

Zarif Ali / MakeUseOf

Samsung folosește și pentru acest an o nouă peliculă antireflex și, deși reduce considerabil multă strălucire în aer liber, face ca afișajul să pară puțin mai întunecat și mai puțin saturat. Acestea fiind spuse, acest nou panou ajunge la o nouă luminozitate maximă de 2.600 nits și arată grozav în scenariile cu lumina directă a soarelui.

Zarif Ali / MakeUseOf

Desigur, la fel ca precedentul S23 Ultra, veți găsi toate celelalte clopote și fluiere, inclusiv HDR10+, rată de reîmprospătare variabilă LTPO 120Hz, suport S-Pen și o rezoluție de 1440 x 3120, făcând S24 Ultra perfect pentru conținut consum și jocuri.

În general, afișajul Galaxy S24 Ultra oferă o experiență de vizionare premium, indiferent dacă consumați conținut media, jucați sau utilizați aplicații de productivitate.

Camere: inconsistente, mai ales în lumină slabă

Când vine vorba de camere, Galaxy S24 Ultra oferă o experiență oarecum inconsecventă. Este echipat cu o lățime principală de 200 MP, un teleobiectiv 3x 10 MP, un teleobiectiv 5x 50 MP și un obiectiv ultrawide de 12 MP. Principala diferență față de Galaxy S23 Ultra este că camera telefoto a fost mărită de la 10MP la 50MP, dar cu o rază optică mai scurtă de 5x comparativ cu 10x.

Zarif Ali / MakeUseOf

În utilizare practică, performanța sistemului de camere variază. În condiții optime, S24 Ultra captează imagini detaliate, de înaltă calitate, cu o reproducere bogată a culorilor. Cu toate acestea, consistența se clătește în situații de iluminare provocatoare, mai ales dacă nu utilizați senzorul primar, ceea ce duce la imagini supraprocesate, lipsite de claritate și detalii. Acest lucru este cel mai vizibil în modul în care detaliile și culorile se schimbă pe măsură ce comutați între diferitele distanțe focale, dar, în general, se simte ca un pas înapoi față de performanța mai consistentă observată în S23 Ultra de anul trecut.

Cred că lipsa de consistență se datorează în mare parte software-ului și nu hardware-ului și cu siguranță poate fi rezolvată în continuare. Totuși, în momentul testării, aceste supărări tind să îndepărteze ceea ce de altfel era un sistem de camere emblematic competent.

În majoritatea condițiilor, Galaxy S24 Ultra realizează fotografii care au o reprezentare mai precisă a nuanțelor din lumea reală. Nou în acest an este modul HDR, care tinde să împingă totul la contraste mai mari, dar gama dinamică este îmbunătățită, iar telefonul face o treabă bună echilibrând iluminarea unei scene și a cerului.

Modul de noapte arată, de asemenea, unele îmbunătățiri cu o captare mai bună a luminii și o reducere a zgomotului. Cu toate acestea, încă se luptă cu menținerea detaliilor în condiții de lumină extrem de scăzută, mai ales dacă nu utilizați senzorul principal de 200MP.

Modul Portret continuă să fie cea mai puternică implementare de fotografie computațională de la Samsung, Galaxy S24 Ultra făcând o treabă grozavă de a gestiona separarea dificilă a subiectelor de fundal – și acum chiar și a prim-planului.

În general, în timp ce sistemul de cameră al lui Galaxy S24 Ultra arată potențial și versatilitate, este afectat de inconsecvență. Cu viitoarele actualizări de software, Samsung ar putea rezolva aceste probleme relativ minore și ar putea debloca cu adevărat potențialul hardware-ului, dar așa cum este, este un sistem de cameră capabil, care ar putea folosi puțină reglare fină.

Hardware și durata de viață a bateriei: deloc surprinzător de excelent

S24 Ultra este echipat cu noul chipset Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy, asociat cu 256 GB de memorie UFS 4.0 pentru nivelul de bază de stocare (până la 1 TB), cu 12 GB de memorie RAM pe toate planurile. Nou în acest an este includerea Wi-Fi 7, care teoretic poate ajunge până la 46 Gbps. Până când vom obține furnizori și alt hardware care acceptă aceste viteze, nu este de mare folos nimănui (dar este plăcut să avem pentru a fi sigure pentru viitor).

Zarif Ali / MakeUseOf

În benchmark-uri, Galaxy S24 Ultra are 2.186 pe Single-Core și 6.659 pe Multi-Core când este conectat la curent pentru GeekBench 6. În comparație, A17 Pro al iPhone 15 Pro obține 2.920 pe Singe-Core și 7.186 pe Multi-Score.

Cu aceste scoruri, cele două telefoane au, în esență, același nivel de performanță, dar ceea ce ați putea obține cu Galaxy S24 Ultra este o performanță mai susținută datorită camerei de vapori mult mai mari, ceea ce ar trebui să însemne un procesor mai bine gestionat termic în timpul performanței de vârf.

Când vine vorba de testarea în lumea reală, Galaxy S24 Ultra funcționează excepțional de bine; puteți efectua mai multe sarcini cu ușurință, păstrați mai multe aplicații în memorie și nu trebuie să vă faceți niciodată griji că atingeți un plafon de performanță; funcționează așa cum ar trebui și este un lucru minunat.

  Cele mai bune tablete Samsung de buget din 2024

Zarif Ali / MakeUseOf

Această performanță excelentă se extinde și asupra bateriei, deoarece acest dispozitiv continuă să aibă o celulă de 5.000 mAh, care, împreună cu sistemul de operare și procesorul destul de optimizate, înseamnă că obțineți un telefon care vă va dura în mod constant până la două zile de utilizare. .

La 120 Hz, rezoluție de 1440p și luminozitate adaptivă activată, am avut în jur de 11-13 ore de funcționare a ecranului pentru utilizarea obișnuită, care includea YouTube, serviciile de streaming și rețelele sociale. Cu o utilizare mai intensă, inclusiv testarea camerei, streaming HDR la luminozitate maximă și jocuri, vă puteți aștepta la aproximativ 7-8 ore. În orice caz, este extrem de puțin probabil să omorâți acest telefon într-o singură zi și, dacă extrapolați această performanță a bateriei în următorii doi ani, pe măsură ce bateria se degradează, ar trebui să vă așteptați să treceți cel puțin o zi întreagă de utilizare. în viitor, ceea ce este excelent.

Zarif Ali / MakeUseOf

Când vine vorba de încărcare, telefonul acceptă încă doar încărcare rapidă cu fir PD de 45 W și încărcare fără fir de 15 W, dar pe măsură ce începeți să utilizați dispozitivul pentru câteva zile și vă obișnuiți cu durata de viață a bateriei, veți observa că un 30- reîncărcarea pe minut dimineața ar trebui să fie suficientă pentru a vă dura toată ziua. Această diferență în comportamentul de încărcare vorbește despre încrederea pe care o evocă acest telefon cu cât de bine optimizată este bateria sa, deoarece dacă încheiați în mod regulat ziua de la 100% la 50 sau 40%, atunci încărcarea telefonului la 65% va fi mai mult decât suficientă. să te țină o altă zi. Toate acestea de spus, sunt foarte impresionat de cât de bine își descurcă acest telefon bateria.

În general, Samsung s-a îmbunătățit treptat, păstrând ceea ce era deja grozav. Obțineți încă o dată un telefon foarte capabil cu Galaxy S24 Ultra.

Software și Galaxy AI: în sfârșit, ceva cu adevărat util

Fără îndoială, experiența software de pe Samsung Galaxy S24 Ultra este cea mai definitorie schimbare în comparație cu anul trecut. Sincer, este prima dată când pare că Samsung nu aruncă doar noroi în perete cu trucuri, ci, în schimb, lansează câteva funcții cu adevărat utile.

Zarif Ali / MakeUseOf

În primul rând, să vorbim despre OneUI. OneUI 6.1, care este livrat cu dispozitivul, este în mare parte grozav, deși veți găsi în continuare bloatware-ul obișnuit al aplicațiilor Meta și Microsoft pe care nu le utilizați, precum și suita Samsung de propriile aplicații. Dar, în afară de asta, este relativ curat în modul în care se prezintă și puteți alege și alege ce caracteristici doriți să aveți în preajmă și de care nu aveți nevoie.

Anunțul major al software-ului din acest an pentru seria Galaxy S24 nu este OneUI 6 în sine, ci faptul că seria S24 va primi șapte ani de actualizări de software, care se potrivesc cu seria Google Pixel 8. Aceasta înseamnă că puteți ține pasul cu noul software și (mai important) cu actualizările de securitate pentru mult mai mult timp, făcând acest lucru un câștig incredibil pentru oricine intenționează să-și folosească dispozitivele în afara contractelor de transport.

Zarif Ali / MakeUseOf

Suita principală de adăugări de software din acest an este Galaxy AI și există șapte noi funcții AI distincte incluse pe dispozitiv care pot fi clasificate în trei categorii: traducere, rezumare și formatare și manipulare a fotografiilor. Toate acestea pot fi activate sau dezactivate individual în Setări dacă alegeți să nu le utilizați, iar Samsung vă permite chiar să optați pentru procesarea pe dispozitiv – un bonus uriaș pentru confidențialitate.

Cu funcțiile de traducere, le puteți utiliza în trei moduri diferite. Primele două sunt o clonă Google Translate care face traducerea printr-un mod de interpret, iar a doua este traducerea textului în aplicațiile de mesagerie. Acestea sunt lucruri pe care le-am văzut deja cu Google, dar avantajul Samsung este că procesarea AI se face complet pe dispozitiv. Nu trebuie să fii conectat la internet sau la date pentru a-l accesa, iar traducerile în sine sunt considerabil mai rapide din acest motiv.

Zarif Ali / MakeUseof

Am încercat Interpretul cu un prieten de-al meu care vorbește hindi și funcționează relativ bine, cu puțină latență. Funcția de traducere îmbunătățită prin inteligență artificială mai impresionantă este ceea ce se întâmplă în aplicația pentru telefon, unde dispozitivul poate traduce ceea ce îi spui persoanei de la celălalt capăt și invers. Desigur, există o mică întârziere între procesare, dar este încă destul de impresionant și, dacă doriți, puteți primi doar traducerea directă vorbită fără ca dispozitivul să o arate.

În timpul testării mele, funcțiile de traducere pentru interpret și telefon funcționează relativ bine, dar, la fel ca majoritatea experiențelor activate cu AI, există anumite cazuri marginale în care veți observa că nu a preluat corect sunetul și oferă o traducere incorectă sau, mai mult în mod obișnuit, greșește anumite pronunții și dialecte pentru a avea un sens atunci când are altul. Puteți renunța la orice șansă de a înțelege argou sau înjurături. Acestea fiind spuse, pentru turiștii și călătorii care vizitează diferite țări în care este posibil să nu aveți acces constant la date sau la internet, conversația și înțelegerea limbii locului pe care îl vizitați va fi extrem de valoroasă.

  Cum să ștergeți contul de șofer Uber

Următoarea suită de funcții este rezumatul, în Samsung Notes și Voice Recorder. Acest lucru vă oferă în mod inteligent un rezumat al ceea ce este scris sau înregistrat. Pe reportofon, din nou, cazurile marginale de a avea un mediu mai puțin decât ideal tind să încurce cu transcrierea și rezumatul. Mai enervant, trebuie să așteptați un pic de timp pentru ca rezumatul să se termine după înregistrare. Dintre toate caracteristicile AI anunțate, aceasta se pare cea mai trucată.

Zarif Ali / MakeUseOf

Trecând la funcțiile mai interesante de modificare a fotografiilor, în esență obțineți versiunea Samsung a Magic Editor găsită pe telefoanele Pixel. Pe vremea când îl testez pentru a elimina și a modifica oameni și obiecte, funcționează șocant de bine și cred că își are locul în anumite scenarii în care filmezi în condiții imperfecte.

Caracteristica mea preferată a suitei foto nu este atât manipularea fotografiei în sine, ci ajustările de bază ale expunerii și contrastului pe care Samsung le aplică atunci când apăsați butonul AI. De obicei, a rezolvat orice probleme de procesare pe care le-am găsit cu fotografia originală.

În cele din urmă, cea mai practică caracteristică software a Galaxy S24 Ultra trebuie să fie caracteristica Cerc to Search și, fără a fi surprinzător, este făcută de Google. Cercul pentru a căuta vă permite să apăsați lung butonul de pornire sau bara de navigare de pe orice ecran și să încercuiți ceea ce doriți să căutați. Credeți-mă: acest lucru schimbă complet modul în care veți căuta, cumpăra sau micro-învăța lucruri din contextul din telefonul dvs. și din lumea din jurul vostru.

Zarif Ali / MakeUseOf

Circle to Search este atât de rapid și constant în găsirea a ceea ce caută, încât întoarcerea la orice altă formă de căutare pare învechită. Este Google Lens pe steroizi și cred că este prima dată când vei găsi o nouă funcție software pe telefonul tău pe care o vei găsi utilă zilnic. Pot îndrepta camera telefonului către o pereche de pantofi și pot obține aceeași culoare și stil de la magazinul oficial al mărcii. Pot chiar să încercuiesc pentru a căuta fotografii din galeria mea de locuri în care am fost, fără indicii evidente pentru locul în sine.

Ar trebui să cumpărați Samsung Galaxy S24 Ultra?

Samsung a devenit treptat foarte sigur cu modul în care se ocupă de telefoanele sale emblematice – nu mai schimbă designul telefonului în fiecare an și nici nu adaugă cu îndrăzneală fiecare caracteristică pe care și-o pot imagina. La prima vedere, contrastarea trecutului Samsung cu cel care a făcut seria Galaxy S24 poate face ca aceste telefoane să pară lipsite de inspirație și plictisitoare – dar asta nu este neapărat un lucru rău.

Zarif Ali / MakeUseOf

Galaxy S24 Ultra se simte ca un Galaxy S23 Ultra imbunatatit cu AI. Pentru un telefon care costă la fel de mult, este unul dintre cele mai bune complimente pe care le puteți oferi, având în vedere că Galaxy S23 Ultra a fost un dispozitiv incredibil de bine executat.

Galaxy S24 Ultra reprezintă mai degrabă o iterație decât o revoluție în gama emblematică a Samsung. Păstrează punctele forte ale predecesorilor săi, integrând în același timp îmbunătățiri bazate pe inteligență artificială, care sunt cu adevărat utile, asociate cu rafinamente hardware subtile. Designul mai plat, materialele îmbunătățite și afișajul mai strălucitor sunt upgrade-uri care îmbunătățesc experiența utilizatorului.

Zarif Ali / MakeUseOf

Cea mai mare abatere de pe S24 Ultra este în consistența camerei (sau lipsa acesteia). Totuși, pentru că probabil se datorează software-ului și nu hardware-ului, acesta este ceva ce Samsung ar putea remedia într-o actualizare viitoare. Având în vedere noul angajament al Samsung de a menține aceste telefoane actualizate pentru o lungă perioadă de timp, sper că va fi.

În general, Samsung oferă încă o dată un upgrade sigur cu Galaxy S24 Ultra. Deși nu trebuie să faceți upgrade dacă veniți de la seria Galaxy S23 sau S22, dacă sunteți în căutarea unui telefon mare înarmat cu cel mai bun hardware și suport software robust, Galaxy S24 Ultra este o alegere convingătoare .

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra este o iterație șlefuită care îmbunătățește subtil caracterele puternice ale predecesorilor săi. Are un design mai industrial, plat, cu un cadru din titan și un afișaj remarcabil de 6,8 inchi, mai luminos și redus de strălucire, oferind o experiență de vizionare de top. Sistemul de camere, deși arată promițător, se luptă cu consecvența, dar în ceea ce privește performanța, este o centrală puternică cu Snapdragon 8 Gen 3 și o durată de viață solidă a bateriei de două zile.

Marca Samsung

SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy

Afișaj Dynamic LTPO AMOLED de 6,8 inchi, 120 Hz, HDR10+, 2600 nits

RAM 12GB

Stocare 256, 512, 1TB

Baterie 5.000 mAh

Porturi USB-C

Sistem de operare Android 14 cu OneUI 6.1

Cameră (spate, față) 200MP lățime, 50MP 5x teleobiectiv, 10MP 3x teleobiectiv, 12MP ultrawide, 12MP selfie

Conectivitate Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3

Greutate 232 g (8,2 oz)

Viteza de încărcare 45 W cu fir, 15 W wireless

Evaluare IP IP68