12/03/2023

Cele mai bune 8 aplicații mobile pentru învățarea și îmbunătățirea limbii engleze

Este necesar să fii abil în limba engleză scris și vorbit pentru a obține succesul în cariera ta profesională. Cu toate acestea, mulți oameni se luptă să învețe limba engleză și vocabularul în mod eficient. S-ar putea să întâmpinați probleme în a obține cuvinte noi, a reaminti cuvintele pe care tocmai le-ați învățat sau, mai rău, uitând să le folosiți des.

Dacă nu vă puteți înscrie la o clasă sau vă este dificil să dedicați timp învățării, aceste aplicații pentru Android și iPhone vă pot ajuta să învățați engleza și să vă întăriți vocabularul. Și chiar dacă vorbești engleză, există ceva pentru tine aici. Multe dintre aceste aplicații îi vor ajuta pe vorbitorii nativi să-și construiască vocabular, iar unele dintre ele vă vor permite să învățați alte limbi.

Cele mai bune aplicații pentru a învăța limba engleză

Există multe modalități de a învăța sau de a vă îmbunătăți abilitățile într-o anumită limbă. Vă puteți înscrie la un curs sau o clasă online. Dar dacă acest lucru nu funcționează, puteți folosi și aplicații mobile pentru a învăța o limbă. Ele fac învățarea distractiv, accesibil și intuitiv.

1. Duolingo

Dacă vrei să înveți o limbă de la început, atunci Duolingo ar trebui să fie prima ta alegere. Este printre cele mai bune aplicații de învățare a limbilor străine. Alegeți limba țintă și nivelul dvs. de înțelegere pentru a începe. Alegeți-vă obiectivul zilnic și alegeți dacă doriți să începeți de la început sau să susțineți un test de plasament pentru a vă evalua abilitățile lingvistice. Fiecare lecție în Duolingo constă din mai multe module.

Modulele complet finalizate devin aurii, iar secțiunile pe care tocmai le-ați început apar colorate cu o bară de progres sub ele. Fiecare modul are diferite tipuri de exerciții. Cele mai multe lecții includ întrebări cu imagini, exerciții de traducere, exerciții de ascultare și scriere și întrebări cu răspunsuri multiple.

În unele lecții, trebuie să asculți o propoziție și să scrii în limba țintă. Alții vă cer să traduceți o propoziție scrisă în limba țintă și invers. Duolingo îți arată și un modul cu cele mai slabe cuvinte ale tale. Puteți să întăriți aceste cuvinte și să le revizuiți oricând.

  Cum să utilizați rețeaua Jio 5G în India

Descărcați: Duolingo pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

2. Salut engleză

Hello English este un pachet all-in-one pentru a învăța limba engleză și pentru a vă îmbunătăți abilitățile. Acesta acoperă toate aspectele învățării limbilor străine, inclusiv gramatica, ortografie, vocabularul, abilitățile vorbite și abilitățile de citire. La început, alegeți limba maternă și selectați nivelul de cunoaștere a limbii engleze. Aplicația vă va recomanda apoi o lecție care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Există sute de lecții interactive cu niveluri de dificultate tot mai mari. Lecțiile pentru începători sunt gratuite. Pe măsură ce progresezi cu fiecare nivel, vei începe să câștigi monede. Folosiți aceste monede pentru a debloca mai multe lecții. În zonele cu o conexiune slabă la internet, puteți descărca lecții pentru utilizare offline.

Fila Practică conține jocuri interactive. Puteți exersa cu știri, articole, audio, videoclipuri și multe altele. Fiecare finalizare cu succes a unui joc te recompensează cu monede. Dacă vă abonați la această aplicație, veți putea să învățați toate lecțiile, să deblocați o hartă de memorie pentru a revizui cuvintele pe care le-ați învățat și să aveți o discuție individuală cu profesorii.

Descărcați: Hello English for Android | iOS (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

3. Beelinguapp

Beelinguapp folosește cărți audio pentru a vă ajuta să învățați diferite limbi. Aplicația este simplu de utilizat. Selectați un roman în limba pe care doriți să o învățați și citiți textul în limba dvs. unul lângă altul. Pentru a ajuta la învățarea limbilor, puteți adăuga cuvinte în glosar, puteți citi știri în limba maternă, le puteți traduce în limba țintă și multe altele.

Puteți chiar să învățați limba urmărind naratorul cărții audio cu o animație în stil karaoke pentru a ști exact ce spun. Versiunea premium a aplicației deblochează toate limbile, melodii nelimitate, mai multe povești și o experiență fără anunțuri și poate traduce cuvinte individuale din glosar.

Descărcați: Beelinguapp pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

4. EWA: Învață engleză și spaniolă

EWA oferă o varietate de limbi, inclusiv engleză, spaniolă, germană, franceză și italiană. Aplicația folosește tehnica de imersiune pentru a vă ajuta să învățați o limbă. Învață limba prin lecții de dimensiuni mici, videoclipuri din filme și emisiuni TV populare, cărți audio și jocuri interactive.

După ce ați selectat limba maternă și țintă, vă selectați nivelul de competență. După aceea, EWA vă oferă opțiunea de a alege modul în care doriți să vă începeți călătoria de învățare.

Când citiți o carte, atingeți butonul de traducere din partea dreaptă a textului pentru a traduce textul afișat în limba maternă selectată. De asemenea, puteți atinge cuvinte individuale pentru a vedea traducerea în limba maternă.

  Cum să-ți creezi propriul avatar PNGTuber

Descărcați: EWA pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

Cele mai bune aplicații pentru extinderea vocabularului în limba engleză

Îmbunătățirea vocabularului în limba engleză este crucială pentru absolvirea examenelor precum GRE, GMAT, TOEFL și IELTS, plus pentru dezvoltarea academică generală. Dicționarul și aplicațiile de vocabular oferă diverse abordări ale învățării limbilor străine cu materiale de studiu, vă controlează progresul învățării și vă permit să revizuiți ceea ce ați învățat. Să explorăm câteva dintre ele pentru platformele mobile.

5. Îmbunătățiți limba engleză de Knudge

Aplicația Improve English de la Knudge.me vă ajută să învățați și să vă îmbunătățiți vocabularul în limba engleză într-un mod eficient și științific. Aplicația folosește inteligența artificială și gamification pentru a simplifica procesul de învățare. Oferă diferite cursuri, ajutoare multimedia și jocuri de cuvinte pentru a vă ajuta să excelați în vocabular. Există cursuri precum verbele frazale obișnuite în engleză, diferența dintre cuvintele confuze și un constructor de vocabular de diferite niveluri.

Pe baza selecției dvs., conținutul de dimensiuni mici este deblocat prin notificări la fiecare câteva ore. Prin intermediul unui flashcard, te învață semnificația cuvintelor cu imagini și exemple specifice. Aplicația va amesteca cuvintele pe care le-ați învățat cu altele noi, astfel încât să nu vă plictisiți.

Întrebările se repetă pentru a verifica dacă ai învățat cuvintele sau nu. Pentru fiecare întrebare la care s-a răspuns corect, câștigați un credit. Aplicația oferă, de asemenea, 12 jocuri de cuvinte diferite axate pe îmbunătățirea vocabularului, a vitezei de citire și de scriere. Puteți chiar să creați o provocare pentru a juca acele jocuri cu prietenii tăi.

Ca bonus, aplicația are și lecții de matematică. De asemenea, vă recomandăm să consultați aceste site-uri web pentru a învăța matematica.

Descărcați: Îmbunătățiți limba engleză pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

6. Constructor de vocabular

Creatorul de vocabular de la Magoosh vă ajută să învățați cuvinte la nivel de examen pentru diferite examene competitive. Aplicația constă din trei secțiuni: cuvinte generale pentru GRE și GMAT, cuvinte de liceu pentru ACT și SAT și cuvinte pentru cursanții de engleză pentru TOEFL și IELTS.

Odată ce alegeți o secțiune, aplicația are mai multe niveluri. La fiecare nivel, aplicația vă pune întrebări cu variante multiple. Tot ce trebuie să faci este să alegi sensul corect. Nu vă faceți griji dacă răspundeți incorect la orice întrebare – face parte din procesul de învățare.

Aplicația folosește tehnica de repetare distanțată, ceea ce înseamnă că îți va pune aceleași întrebări periodic până când le stăpânești.

  3 funcții noi pe care ar trebui să le încercați în Logic Pro 10.8

Descărcați: Vocabulary Builder pentru Android | iOS (Gratuit)

7. Johnny Grammar Word Challenge

Johnny Grammar Word Challenge este o aplicație simplă care vă permite să vă exersați gramatica, să vă îmbunătățiți ortografia și să învățați cuvinte noi. Când deschideți aplicația, trebuie să selectați ceea ce doriți să exersați. Sub fiecare categorie, aveți opțiunea de a alege diferite subiecte.

Aplicația folosește gamification pentru a vă ajuta să învățați. Trebuie să răspunzi la cât mai multe întrebări poți în 60 de secunde. Fiecare răspuns corect îți aduce patru puncte, iar fiecare răspuns greșit scade două puncte din scorul tău total. La sfârșit, aplicația afișează scorul final.

Există trei niveluri de dificultate diferite din care puteți selecta: Ușor, Mediu și Greu. Aplicația are, de asemenea, un clasament și puteți câștiga insigne. Dacă ești competitiv, vei iubi aplicația. În general, aplicația este o opțiune solidă dacă doriți să vă îmbunătățiți abilitățile de scris.

Descărcați: Johnny Grammar Word Challenge pentru Android | iOS (Gratuit)

8. AnkiDroid Flashcards

Anki este o aplicație excelentă pentru a vă ușura amintirea. Descărcați aplicațiile Anki pentru fiecare dispozitiv pe care îl utilizați și conectați-vă la contul dvs. AnkiWeb. Faceți clic pe butonul Import File pentru a importa propriul set de cuvinte. De asemenea, puteți alege din biblioteca vastă de pachete de carduri flash partajate.

AnkiDroid este o aplicație Android însoțitoare pentru Anki. Atingeți butonul Plus (+), selectați Creare pachet pentru a crea carduri noi sau alegeți Obțineți pachete partajate pentru a descărca cele prefabricate. Utilizați a doua opțiune pentru a descărca diverse pachete de limbi pentru a începe.

Lista de deck este ecranul pe care îl veți vedea când lansați aplicația. Afișează o listă a pachetelor dvs., care conține toate cardurile dvs. flash. Pe măsură ce învățați și revizuiți materialul, aplicația vă va sincroniza progresul cu desktopul.

După ce vă familiarizați cu cardurile Anki, încercați să vă creați o listă personalizată de vocabular. Sistemul de revizuire a cardurilor Anki este superior altor metode de învățare. Anki acceptă atât tehnicile de reamintire activă, cât și de repetare distanțată, pentru a se asigura că tot ceea ce înveți va intra în memoria ta pe termen lung.

Descărcați: AnkiDroid Flashcards pentru Android (gratuit) | AnkiMobile Flashcards pentru iOS (25 USD)

Secretul învățării limbilor străine

Există multe avantaje în a învăța o nouă limbă. Vă extinde opțiunile profesionale, vă îmbunătățește percepția și vă întărește dezvoltarea academică completă. Cu atât de multe aplicații ușor de utilizat, nu există niciun motiv să săriți peste vocabular și învățarea limbii engleze.

Cu toate acestea, nu există reguli stricte și rapide pentru a învăța o nouă limbă. Cu cât te înconjori mai mult cu limba pe care o înveți, cu atât vei păstra mai mult din ea.

x