Cele mai bune 6 aplicații de urmărire a utilizării computerului pentru Windows

Dacă aveți dificultăți cu gestionarea timpului, înregistrarea utilizării computerului vă poate ajuta să înțelegeți mai bine unde trece timpul. În acest articol, vom acoperi cele mai bune aplicații Windows pentru a urmări utilizarea PC-ului, astfel încât să vă puteți construi obiceiuri digitale mai sănătoase.

REALIZAREA VIDEOCLIPULUI ZILEI

Nu pierdeți timpul – obțineți o idee clară despre obiceiurile dvs. de gestionare a timpului pe Windows folosind aceste aplicații.

1. ManicTime

ManicTime este un asistent puternic care vă oferă o idee clară despre obiceiurile de utilizare a computerului. Puteți urmări și măsura aplicații, fișiere și adrese URL de internet într-un interval de timp stabilit.

Vizualizarea Cronologie oferă un grafic cu coduri de culori despre cât timp au fost utilizate diferite aplicații. Puteți mări și micșora cu ușurință sau puteți evidenția o anumită regiune a zilei trăgând cursorul. Deasupra cronologiei, puteți vedea, de asemenea, o înregistrare a utilizării computerului activ și inactiv, care vă poate ajuta să limitați timpul de utilizare.

ManicTime oferă unele dintre cele mai precise instrumente pentru a vă ajuta să înțelegeți modul de utilizare a computerului. Bara laterală din stânga afișează o listă de intrări de timp (înregistrate automat.) Lângă fiecare intrare, veți vedea o oră de început și de sfârșit și o durată. Puteți folosi opțiunea Filtru pentru a evidenția o anumită aplicație și pentru a vedea durata totală a acesteia. Veți găsi, de asemenea, valorile duratei în bara laterală din dreapta, alături de un procent din utilizarea acestuia.

ManicTime face o treabă genială de urmărire a utilizării computerului și puteți accesa toate caracteristicile esențiale în versiunea gratuită.

Descarca: ManicTime (Versiune gratuită, premium disponibilă)

  Cum să utilizați acțiunile text în Instrumentul Snipping pe Windows 11

2. ActivityWatch

ActivityWatch este o aplicație excelentă pentru a vă măsura productivitatea și a analiza modelele de utilizare pe Windows. Aplicația oferă multe moduri vizuale de a vizualiza utilizarea dvs., inclusiv o diagramă cu bare și o diagramă de categorie sunburst.

Pentru a ajuta ActivityWatch să atribuie aplicații la diferite categorii, puteți configura reguli în Generatorul de categorii al aplicației. Există două pagini pentru a vizualiza utilizarea computerului dvs.: fila Cronologie și fila Activitate. Opțiunea cronologie oferă cea mai simplă vizualizare. Puteți ajusta intervalul de timp și puteți redenumi intrările făcând clic pe ele.

Dacă căutați o analiză mai detaliată, accesați fila Activitate. Acesta oferă o serie de statistici, inclusiv o afișare a principalelor aplicații și categorii și un arbore de categorii. Cel mai impresionant, puteți crea o vizualizare personalizată a statisticilor. Din această fereastră, puteți adăuga mai multe grafice și le puteți reordona după bunul plac.

Descărcați: ActivityWatch (gratuit)

3. RescueTime

RescueTime este un instrument automat de urmărire a timpului pentru Windows, care vă ajută să vă înțelegeți mai bine productivitatea online. Începerea este simplă: creați un cont, descărcați instrumentul de asistent gratuit și lăsați RescueTime să ruleze în fundal.

Pentru a vă măsura productivitatea, puteți accesa recenzii săptămânale din fereastra asistentului. Aceasta include timpul total petrecut pentru munca concentrată și instrumente de comunicare. Există, de asemenea, un titlu Distragere a atenției, care afișează cea mai mare distragere a atenției. Puteți folosi acest lucru pentru a evita distracția atunci când lucrați de acasă.

Dacă utilizați RescueTime în scop de lucru, puteți adăuga activități offline, cum ar fi întâlniri sau interviuri. Pentru a lucra de la distanță, puteți începe o sesiune de concentrare pentru a vă ajuta să vă concentrați doar pe ceea ce este necesar.

Din meniul drop-down Obiective, puteți urmări obiectivele în funcție de utilizarea computerului dvs. Aceasta include înregistrarea timpului petrecut pentru distragere a atenției și urmărirea aplicațiilor legate de muncă.

  Cum să dezinstalați o aplicație UWP în Windows 10

Descarca: RescueTime (Versiune gratuită, premium disponibilă)

4. Comutare

Toggl oferă o abordare versatilă și detaliată a urmăririi timpului petrecut în diferite activități. Puteți crea proiecte, puteți adăuga sarcini și puteți stabili estimări de timp. Toggl oferă o soluție rapidă pentru a vă urmări timpul pe Windows datorită comenzilor rapide de la tastatură și a unui instrument de căutare rapidă.

În timp ce majoritatea funcțiilor sunt axate pe muncă, nimic nu vă împiedică să urmăriți timpul liber. Pentru a vă ajuta să vă clasificați activitățile online, puteți utiliza etichete pe lângă proiecte. Acest lucru vă poate ajuta să creați un echilibru sănătos între viața profesională și viața privată.

Toggl oferă una dintre cele mai clare modalități de a vizualiza utilizarea PC-ului cu vizualizarea adaptabilă a calendarului săptămânal. De asemenea, puteți invita alți membri (până la cinci în versiunea gratuită) să înregistreze utilizarea computerului în mod colectiv. Fila Rapoarte oferă unele dintre cele mai bune instrumente de urmărire a muncii, permițându-vă să gestionați clienții și să generați facturi.

Descarca: Comutare (gratuit, abonament disponibil)

5. Pendule

Pendulums este o aplicație gratuită cu sursă deschisă care vă ajută să urmăriți utilizarea computerului și să vizualizați statistici pe termen lung. Aplicația oferă o serie de funcții de personalizare pentru a vă ajuta să vă gestionați timpul și să vă separați timpul la serviciu de timpul liber.

A începe este simplu. Apăsați butonul plus (+) de pe pagina principală pentru a adăuga un nou proiect. De aici, puteți edita culoarea și aloca o pictogramă de proiect. Pentru a începe urmărirea, faceți clic pe proiectul din lista verticală și apăsați butonul de redare pentru a începe înregistrarea unei sesiuni.

Puteți organiza proiecte folosind opțiunea Sortare după. Toate intrările de timp sunt afișate în fiecare fereastră de proiect pentru a ajuta la separarea diferitelor tipuri de utilizare. Vizualizarea statisticilor de utilizare este ușoară – apăsați butonul grafic de lângă un proiect pentru a vedea o listă de activități. Pentru un plus de confort, puteți exporta grafice de utilizare ca fișiere CSV.

  Cum să vă folosiți calendarul din bara de activități din Windows 10

Descarca: Pendule (Gratuit)

6. În timp util

Timely este o aplicație de productivitate bazată pe inteligență artificială, care oferă o soluție eficientă pentru înregistrarea utilizării computerului. Secțiunea sa de istorie detaliată listează activitățile atât din filele browserului, cât și din aplicațiile Windows.

În timpul fazei de configurare, veți instala Memory: extensia automată de urmărire a timpului de la Timely pentru a înregistra utilizarea computerului. După o zi de utilizare a computerului, mergeți înapoi la Timely pentru a vă vedea statisticile. Puteți vizualiza utilizarea în două formate: o listă sau o vizualizare cronologică. De asemenea, puteți adăuga manual intrări de timp. Pentru o analiză foarte detaliată, puteți vedea timpul petrecut pe file individuale, ceea ce este mult mai util decât să vedeți o intrare etichetată „Internet”.

Dacă utilizați Timely numai pentru serviciu, puteți antrena AI lui Timely să recunoască ce tipuri de activități să ignore. De asemenea, poate genera foi de pontaj și poate oferi sugestii de gestionare a timpului. Timely oferă, de asemenea, o mulțime de alte instrumente de gestionare a timpului, cum ar fi un cronometru și un instrument de programare.

Descarca: Memorie pentru timp (este necesar un abonament, este disponibilă o încercare gratuită)

Construiți o mai bună înțelegere a utilizării computerului dvs. cu aceste aplicații

Dacă nu știți unde vă petrece timpul, încercați aceste aplicații pentru a înregistra utilizarea computerului fără efort. Urmărirea timpului este benefică pentru oricine, indiferent dacă limitați timpul petrecut pentru distragerile atenției sau aveți nevoie de o modalitate clară de înregistrare a orelor de lucru. Aflați unde vă duce timpul și construiți obiceiuri mai bune de productivitate cu aceste aplicații.