03/01/2024

Cele mai bune 6 alternative la aplicația desktop Authy

Legături rapide

Odată cu întreruperea aplicației desktop Authy în ianuarie 2024, mii de utilizatori caută un înlocuitor de desktop 2FA. Din fericire, există o mulțime de aplicații excelente de autentificare și extensii de browser pe care le puteți folosi pentru a înlocui Authy.

Alternative desktop la Authy

Acest tabel ilustrează aplicațiile care urmăresc să umple golul lăsat de Authy pe desktop:

Cost

Disponibil ca

Suporta exportul de date

Suportă biometrie/coduri de acces

1 Parolă

2,99 USD pe lună

Client desktop, extensie browser, aplicație web, aplicație mobilă, interfață de linie de comandă

da

da

Authenticator.cc

Gratuit

Extensie browser

Nu

Nu

KeepPassXC

Gratuit

Client desktop, extensie browser

da

da

2FAS

Gratuit

Extensie browser, aplicație mobilă

da

da

Bitwarden Authenticator

10 USD facturați anual

Client desktop, extensie browser, aplicație web, aplicație mobilă, instrument de interfață de linie de comandă

da

da

Să ne uităm la fiecare pe rând.

1. 1Parolă

1 Parolă este una dintre cele mai bune aplicații pe care le puteți folosi pentru a înlocui Authy. În timp ce 1Password servește în principal ca manager de parole, acceptă TOTP (Parolă unică bazată pe timp) și este disponibil ca client desktop pe Windows, Linux și MacOS.

1Password este cel mai bun atunci când este folosit ca extensie de browser, deoarece puteți scana un cod QR de configurare 2FA și puteți configura autentificarea cu mai mulți factori în doar câteva clicuri. Deoarece codurile de acces unice sunt afișate alături de site-uri web, conectarea cu 1Password este fantastic de simplă.

  Cum să goliți un coș Roomba

La fel ca Authy, 1Password restricționează înregistrările de dispozitive noi pentru a reduce probabilitatea ca un hacker să vă acceseze parolele și 2FA. Authy realizează acest lucru permițând utilizatorilor să activeze sau să dezactiveze accesul pe mai multe dispozitive, în timp ce 1Password vă oferă un cod secret pe care să îl utilizați împreună cu parola pentru a înregistra dispozitive noi.

Singurul dezavantaj real este abonamentul de 2,99 USD pe lună.

2. Autentificator.cc

Dacă preferați o alternativă Authy simplă și gratuită, Authenticator.cc ar putea fi extensia de browser perfectă pentru tine. Este disponibil pentru descărcare pe Google Chrome, Firefox și Microsoft Edge și acceptă sincronizarea pe mai multe dispozitive.

La fel ca Authy, Authenticator.cc acceptă copii de rezervă în formate necriptate și criptate. Authenticator.cc generează copii de rezervă într-un format standardizat, așa că, în ciuda lipsei de suport a extensiei de browser pentru exportarea corectă, vă puteți transfera datele către alternative precum Aegis, FreeOTP+ și Authenticator (GNOME).

Principalul dezavantaj al Authenticator.cc este că este disponibil doar ca extensie de browser. Nu puteți instala un client desktop sau nu puteți accesa Authenticator.cc dintr-o aplicație pentru smartphone. Este mai puțin versatil, dar nu ar trebui să pierdeți accesul la datele dvs. atâta timp cât vă amintiți datele de conectare ale browserului.

De asemenea, Authenticator.cc nu acceptă funcții de protecție sofisticate, cum ar fi biometria, deși partajează o funcție convenabilă a parolei principale cu Authy. Nu este o soluție complexă pentru 2FA, dar dacă căutați ceva simplu și ușor de utilizat, care să facă treaba, Authenticator.cc este ideal.

3. KeepPassXC

Una dintre cele mai bune alternative Authy este KeepPassXC. La fel ca Authy, KeePassXC este disponibil ca client desktop pe Windows, Linux și MacOS, precum și ca extensie de browser. După ce ați adăugat conturi la KeePassXC, puteți adăuga TOTP la intrările individuale.

  9 alternative Google Maps de utilizat în 2022

Puteți începe prin a citi Ghidul de configurare TOTP al KeePassXC. După ce v-ați configurat 2FA folosind coduri QR securizate sau șiruri secrete, vă puteți conecta la orice cont folosind codurile generate în clientul desktop KeePassXC. Și la fel ca Authy, KeePassXC este complet gratuit de utilizat.

Principalul dezavantaj al KeePassXC este că vă stochează parolele și informațiile 2FA în același loc, ceea ce uneori este considerat nesigur. În ciuda acestui fapt, nu trebuie de fapt să vă stocați numele de utilizator și parola în KeePassXC – puteți crea intrări pentru codurile TOTP fără a include alte informații sensibile.

4. 2FAS

2FAS este o alternativă bazată pe browser la Authy, care vă permite să vă accesați în siguranță conturile acasă sau în deplasare. 2FAS se sincronizează pe toate dispozitivele dvs., făcând autentificarea o procedură simplă cu un singur clic.

Sincronizarea 2FAS îi oferă câteva avantaje clare față de alternative precum Authenticator.cc, deoarece nu trebuie să utilizați browserul desktop pentru autentificare. La fel ca Authy, puteți vizualiza și gestiona toate dispozitivele conectate la contul dvs. 2FAS, astfel încât este ușor să monitorizați și să rezolvați orice probleme de acces neautorizat.

Unul dintre principalele dezavantaje ale 2FAS este că nu puteți utiliza extensia de browser fără a o asocia cu aplicația mobilă 2FAS. De asemenea, este oarecum greu de manevrat în comparație cu alte extensii de browser, deoarece comunică prin notificări de pe desktop și nu oferă o interfață.

Puteți adăuga jetoane de autentificare numai prin aplicația pentru smartphone. După ce ați adăugat câteva conturi la 2FAS, puteți introduce rapid coduri de autentificare selectând câmpul de text și făcând clic pe pictograma 2FAS din bara de instrumente a browserului.

  Un ghid pentru diferitele tipuri

5. Bitwarden Authenticator

Nu în ultimul rând dintre alternativele Authy este Bitwarden Authenticator, un puternic manager de parole cu o funcție TOTP încorporată. Va trebui să achiziționați planul anual de 10 USD pentru a accesa Bitwarden Authenticator, dar calitatea și comoditatea convingătoare ale Bitwarden îl fac să merite.

Dincolo de clientul desktop Bitwarden Windows, MacOS și Linux, puteți utiliza Bitwarden ca extensie de browser pe aproape orice browser popular. Dincolo de Safari, Microsoft Edge, Chrome și Firefox, favoritele de nișă precum DuckDuckGo și Vivaldi sunt ușor acceptate. Puteți chiar să vă autogăzduiți Bitwarden. Și indiferent de modul în care utilizați Bitwarden, abonamentul anual va plăti pentru accesul la asistența pentru clienți prioritară.

Securitatea completă a Bitwarden este imediat impresionantă. Baza de date a parolelor este securizată cu o parolă principală și, în timp ce Bitwarden a făcut obiectul unor rapoarte de cercetare ocazionale care detaliază vulnerabilități, devotamentul demonstrat al personalului de a gestiona potențialele vulnerabilități arată imediat pentru mulți utilizatori că datele lor sunt în mâinile potrivite.

(* Este necesar un abonament de 10 USD pentru Bitwarden Authenticator)

6. Aplicația Authy Smartphone

Dacă nu sunteți mulțumit de niciuna dintre alternativele desktop Authy, merită remarcat faptul că Authy în sine nu va dispărea definitiv. Puteți să vă protejați în continuare conturile și să vă autentificați datele de conectare folosind aplicația Authy, disponibilă pentru Android și iOS. Din păcate, deoarece Authy nu are funcții de sincronizare și export, va trebui să reactivați 2FA și să adăugați manual token-urile în aplicația Authy pentru a face tranziția.

x