Cele mai bune 10 aplicații de învățare a limbilor străine care funcționează cu adevărat

Indiferent dacă vă pregătiți să plecați în vacanță în străinătate, să studiați pentru examene sau dacă doriți doar să extindeți limbile pe care le cunoașteți, o aplicație bună este tot ce aveți nevoie pentru a integra procesul de învățare a limbilor în rutina zilnică. Iată cele mai bune aplicații de învățare a limbilor străine din care să alegeți.

REALIZAREA VIDEOCLIPULUI ZILEI

1 Rosetta Stone

Rosetta Stone este lider în predarea limbilor străine de peste 25 de ani. Metodele de practică sunt în mare parte standard: ascultați cuvintele și repetați-le sau potriviți fotografiile cu fraze.

Pe măsură ce avansați, activitățile devin mai provocatoare. Puteți vedea progresul învățării limbii străine și câte răspunsuri corecte și greșite ați dat în fiecare lecție.

Aplicația are câteva alte funcții pentru a vă ajuta să învățați, inclusiv, dar fără a se limita la, cursuri pentru diferite situații sociale, povești pe care le puteți asculta și repeta, manuale de fraze și tutoriale video.

Primești doar o probă de trei zile pentru a testa capacitățile complete ale aplicației. După aceea, puteți continua să utilizați versiunea gratuită cu funcții limitate sau puteți plăti un abonament.

În general, Rosetta Stone este pentru a învăța fraze cheie printr-o serie de activități care evoluează odată cu tine.

Descărcați: Rosetta Stone pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

2 Duolingo

Cu o interfață luminoasă și intuitivă, Duolingo vă permite să progresați în propriul ritm. Începi cu fraze simple și treci treptat la propoziții mai complexe.

Versiunea premium a Duolingo acoperă citirea, scrierea și pronunția și vă provoacă cu o gamă largă de activități distractive. Poți să înțelegi elementele de bază fără să-ți dai seama.

Este ușor să revizuiți lecțiile și să vă lucrați la punctele slabe, care este una dintre cele mai bune moduri de a învăța. Puteți chiar să concurați cu alți utilizatori, să colectați recompense, să creați un avatar și multe altele.

Există mai multe diferențe între Duolingo și Rosetta Stone. De exemplu, Duolingo nu are atât de multă varietate în ceea ce privește metodele practice de predare. Cu toate acestea, designul său asemănător unui joc și gama de limbi și instrumente o fac pe bună dreptate una dintre cele mai bune aplicații de învățare a limbilor străine.

Descărcați: Duolingo pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

3 Busuu

Cu milioane de utilizatori din întreaga lume, cel mai bun aspect al Busuu este interactivitatea sa lină. Având în vedere cât de utilă este rețelele sociale pentru a învăța o nouă limbă, designul ușor de utilizat al acestei aplicații este un avantaj.

  Cum să partajați Apple Maps Live ETA pe iPhone

Cu 14 limbi, cursuri complete care includ antrenament pentru accent și recenzii de exerciții de la o comunitate de vorbitori nativi, obțineți o experiență de învățare a limbilor străine de top cu Busuu.

Un test de plasare vă asigură că începeți la nivelul potrivit. Acest lucru este grozav dacă, de exemplu, nu ești un începător complet, dar vrei să exersezi abilitățile lingvistice pe care le-ai învățat mai devreme.

Aplicația oferă, de asemenea, acces offline, lecții personalizate pentru sfaturi de gramatică și vocabular mai bune, certificate oficiale și multe altele cu upgrade-ul premium.

Dacă rămâneți pe versiunea gratuită a aplicației, trebuie să vă ocupați de reclame și solicitări constante pentru a deveni premium. În ciuda ușoarelor bătăi de cap, Busuu are o mulțime de instrumente pentru a găzdui cursanții serioși de limbi străine.

Descărcați: Busuu pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

4 Pimsleur

Dacă sunteți adesea în mișcare și vă plac podcasturile, Pimsleur este cea mai bună aplicație de învățare a limbilor străine pentru dvs., deoarece caracteristicile sale câștigătoare se concentrează pe ascultare și repetare, oferind chiar și un mod de conducere.

Lecțiile sale de bază sunt de foarte înaltă calitate, descompunând fiecare silabă a conversațiilor practice și explicând detalii lingvistice.

Pe lângă tutorialele podcast, aplicația oferă instrumente precum carduri, jocuri de potrivire, exerciții de vorbire și lecții despre stilul de viață și eticheta unei țări.

Singura problemă cu Pimsleur este că nu este o aplicație gratuită. Puteți încerca o lecție și vă puteți bucura de o probă de șapte zile înainte de a plăti un abonament. Dacă nu vă deranjează costul, totuși, aceasta este o aplicație de învățare a limbilor străine obligatorie.

Descărcați: Pimsleur pentru Android | iOS (Este necesar un abonament)

5 HelloTalk

HelloTalk te conectează cu persoane care vorbesc limba pe care vrei să o înveți. În schimb, îi ajuți să-ți învețe limba. Este o idee de bază, dar valoroasă, care vă permite să vorbiți cu vorbitori nativi și să vă cufundați pe deplin într-o limbă.

Există o listă uriașă de limbi din care puteți alege și vă puteți rafina lista de posibili tutori în funcție de vârstă, locație, sex și multe altele.

HelloTalk este printre cele mai bune aplicații de învățare a limbilor străine, deoarece este concepută ca o rețea socială versatilă. Îndepărtează barierele dintre țări și despre asta înseamnă învățarea unei alte limbi.

Pe lângă vorbirea cu vorbitori nativi din întreaga lume, vă puteți alătura discuțiilor de grup și evenimentelor live, puteți găsi profesori profesioniști și chiar traduce orice cuvânt pe care nu îl înțelegeți cu o singură atingere.

Cel mai mare dezavantaj este că toate aceste caracteristici pot face aplicația copleșitoare. De asemenea, este important, ca și în cazul oricărui site de socializare, să fiți în siguranță și să nu împărtășiți informațiile dvs. personale online.

  Cum să dezactivați sugestiile pe pagina filă nouă Chrome

Descărcați: HelloTalk pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

6 Memrise

Mulți studenți folosesc carduri pentru a-i ajuta să treacă la examene, iar Memrise adoptă o abordare similară, începând încet.

Pentru a învăța limba rusă, de exemplu, ești ghidat prin alfabetul chirilic în timp ce înveți cuvinte noi. Cărțile sunt adesea repetate pentru a ajuta la înțelegerea lor.

Există ceva ciudat și îmbietor în ceea ce privește ajutoarele vizuale simpliste ale aplicației, de parcă ar fi un prieten care vă oferă sfaturi personalizate. Din păcate, instrucțiunile nu sunt întotdeauna clare și nu primești instrumente de vorbire ca în cazul altor aplicații.

Chiar și așa, Memrise are o interfață prietenoasă și încurajatoare, cu funcții suplimentare de învățare a limbilor străine, dincolo de cardurile flash, cum ar fi tutoriale video și conversații bazate pe text. Memrise Pro oferă jocuri, chatbot și un mod offline pentru a învăța din mers.

Descărcați: Memrise pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

7 Babbel

Babbel este o aplicație bazată pe abonament în care puteți încerca prima lecție și alte câteva funcții gratuit.

Alegeți dintre 14 limbi, ascultați și repetați cuvintele, apoi testați ceea ce învățați. Puteți, de asemenea, să dezactivați microfonul și să auziți doar cuvintele rostite cu un scurt test la sfârșit.

Când terminați lecțiile, puteți vizualiza liste de vocabular și puteți alege dintre carduri, exerciții de vorbire sau de scriere pentru a revizui ceea ce ați învățat.

Dacă ești serios să înveți o altă limbă și nu te deranjează prețul abonamentului, Babbel este o alegere evidentă.

Un dezavantaj de reținut este că unele dintre cursurile aplicației pentru începători nu sunt ușoare și nu doar pentru că limba în cauză este dificilă. Dar acest lucru face ca Babbel să fie perfect pentru studenții cărora le place o provocare.

Descărcați: Babbel pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

8 picături

Drops este un mod extrem de ușor de utilizat și distractiv de a învăța rapid o nouă limbă. În loc să vă învețe despre gramatică sau cunoștințe culturale, Drops se concentrează pe cuvinte și expresii utilizate în mod obișnuit pentru a vă ajuta în comunicarea generală de zi cu zi.

Această aplicație nu este cea mai bună dacă v-ați mutat recent într-o țară nouă și aveți nevoie de abilități practice de comunicare. Cu toate acestea, aspectul său conversațional îl face un ghid excelent atunci când călătorești dintr-un loc în altul.

Va trebui să dedici doar cinci minute pe zi lecțiilor Drops, iar înțelegerea ta rapidă a unei noi limbi te va șoca. Aveți 51 de limbi și dialecte din care să alegeți.

  Cum să găsești primul tău Tweet

Principalul dezavantaj este că planul gratuit vă permite să faceți doar o sesiune la fiecare 10 ore. Pentru a progresa mai repede, trebuie să faceți upgrade la versiunea premium.

Descărcare: Picături pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

9 Tandem

În timp ce majoritatea aplicațiilor pe care le-am enumerat se concentrează pe păstrarea limbii, Tandem seamănă mai mult cu HelloTalk, concentrându-se în mare măsură pe schimbul de limbi. Selectați un partener cu limba maternă pe care doriți să o învățați, începeți o conversație și dezvoltați rapid abilitățile de limbaj natural.

Această aplicație este fantastică, deoarece dă putere vorbitorilor nativi și încurajează conexiunea umană. Împărtășirea culturilor este cea mai bună modalitate de a înțelege o nouă limbă, în loc să memorezi și să reciți aceleași cuvinte cheie din nou și din nou.

Un mare dezavantaj este că versiunea gratuită te pune pe o listă de așteptare pentru accesul la aplicație. Cu toate acestea, odată ce ești aprobat și îți faci un prieten, poți începe rapid să conversați prin mesaj text sau video. Există și cluburi și petreceri live la care să vă alăturați.

Un upgrade premium vă permite să săriți peste lista de așteptare și să deblocați cele mai bune părți ale acestei aplicații de învățare a limbilor străine, inclusiv traduceri nelimitate și acces la o gamă mai largă de membri.

Descărcați: Tandem pentru Android | iOS (Versiune gratuită, premium disponibilă)

10 lunar

Mondly se mândrește cu tehnici clasice de învățare a limbilor străine, cum ar fi memorarea cardurilor și exersarea conversațiilor, dar găzduiește alte funcții grozave care ajută la creșterea reținerii limbii.

Cu Mondly, vă puteți conecta învățarea limbilor străine cu prietenii și familia pentru a transforma experiența într-un joc sau o competiție amicală. Dacă nu e nimeni în preajmă, nu-ți face griji. Chatbot-ul lui Mondly te poate ajuta oricând să exersezi.

Mondly are chiar și un instrument de învățare a limbilor AR pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine lumea din jurul vostru din perspectiva unei alte culturi. Puteți accesa astfel de funcții speciale doar cu un pachet premium, dar dacă vă place un antrenament simplu și perspicace, versiunea de bază a lui Mondly poate fi suficientă.

Descărcați: lunar pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

A vorbi mai mult de o limbă îți îmbunătățește memoria, îți îmbunătățește percepția asupra lumii și îți oferă o mai bună stăpânire a limbii materne. Poate chiar să vă ajute afacerea să se extindă și să vă prezinte noi prieteni.

Pur și simplu, este o modalitate minunată de a deveni poliglot. Având la dispoziție cele mai bune aplicații de învățare a limbilor străine, ușor de utilizat, nu există nici un motiv să nu te apuci de spaniolă, franceză, gaelică sau chiar mongolă.