03/01/2024

Cele 7 cele mai bune aplicații pentru a crea batai de încercat astăzi

Indiferent dacă sunteți un producător muzical aspirant sau pur și simplu vă place să experimentați cu sunete, nu aveți nevoie de un DAW scump pentru a începe să faceți muzică. Există multe instrumente gratuite de creare a bătăilor care oferă o gamă largă de mostre și bucle. Iată alegerile noastre de top.

1. Groovepad

Groovepad este o aplicație de creare de ritmuri care vă permite să creați ritmuri captivante într-o gamă largă de genuri. Din pagina principală, puteți accesa genuri precum house, drum and bass și dubstep, iar fiecare categorie de gen oferă o gamă de instrumente legate de acel stil.

Groovepad folosește codificarea culorilor pentru instrumente în funcție de rolul lor, cum ar fi lead, backing și percuție, ceea ce simplifică procesul. Puteți adăuga instrumente la mixul dvs. atingând pătratele din fiecare categorie.

Există instrumente suplimentare pentru a vă rafina muzica în fila Efecte. Aici, puteți accesa efecte precum reverb și delay și le puteți aplica la grupuri de instrumente sau la întregul mix. Există, de asemenea, un instrument de filtrare EQ de bază, astfel încât să vă puteți îmbunătăți sunetul folosind egalizatoare.

Groovepad oferă o experiență de creare a muzicii pentru începători, astfel încât să puteți începe să faceți ritmuri captivante în cel mai scurt timp.

Descărcați: Groovepad pentru Android | iOS (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

2. Tampoane pentru tobe 24

Aplicația Drum Pads 24 oferă pachete de muzică pe care le puteți explora căutând anumite genuri. Puteți salva pachete de muzică în fila Preferințe sau chiar să le descărcați pentru acces offline. Fiecare pachet de sunet are o descriere și o previzualizare a pachetului de mostre, astfel încât să puteți înțelege sunetul său înainte de a face beat-uri.

Drum Pads 24 vă permite să compuneți în două stiluri; în timp real sau folosind bucle. Opțiunea Live Time este excelentă pentru a experimenta și a găsi care sunete funcționează cel mai bine pentru tine. Dacă aveți un ritm preferat, creați o buclă ținând lung orice pad.

  Cum se instalează Cinnamon și Nemo pe Ubuntu

Editorul de bucle este extrem de personalizabil, simplificând crearea ritmului. Puteți modifica BPM-ul și atingeți săgețile pentru o selecție de presetări de ritm. Pentru a crea muzică de la zero, puteți atinge pătratele pentru a adăuga efecte sonore și a crea ritmuri sofisticate.

Descărcați: Drum Pads 24 pentru Android | iOS (gratuit, abonament disponibil)

Creator este un instrument online de creare a ritmurilor realizat de LANDR, o platformă de creație muzicală care se mândrește cu o bibliotecă extinsă de mostre muzicale. Există mii de mostre gratuite în biblioteca de mostre a LANDR, răspândite în mai multe categorii, inclusiv voce, bas și FX – și puteți încărca până la opt mostre simultan în editor.

Găsiți cu ușurință sunete specifice căutând o buclă în funcție de instrument, gen, BPM sau cheie. De asemenea, aveți opțiunea de a căuta mostre similare pe baza melodiilor dvs. actuale, care vă pot aduce ideile la viață mai precis.

Instrumentele de personalizare ale creatorului sunt în vârful jocului său. Puteți schimba cheia și tempo-ul în orice moment, iar mostrele se vor ajusta automat, oferindu-vă mai puțină muncă manuală. De asemenea, vă puteți organiza cu ușurință ideile muzicale în colecții și vă puteți partaja piesele.

Introducerea ritmurilor în DAW-ul dvs. este fără efort – vă puteți descărca muzica ca un singur fișier sau puteți descărca fiecare eșantion individual.

4. Remixlive

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe mobile de creare a muzicii care să semene cu un DAW, Remixlive este o opțiune perfectă. Aplicația oferă o gamă largă de pachete gratuite, inclusiv Massive Bass, Latin Trap și Funky Pop, fiecare cu o gamă de sunete impresionante. Fiecare categorie de sunet este codificată în culori și organizată într-o structură de grilă simplă.

Puteți modifica volumul fiecărui sunet și puteți adăuga efecte precum EQ și reverb. De asemenea, puteți modifica tempo-ul și semnătura cheii buclelor dvs. din bannerul meniului de sus, precum și să atingeți tempo-ul dorit.

  The Forest este pe Xbox One?

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe mai avansate de creare de beat-uri, vă puteți organiza melodia într-o vizualizare cronologică cu modul Song, plătind abonamentul. Dar dacă doriți să creați ritmuri simple și eficiente folosind sunete de înaltă calitate, versiunea gratuită a Remixlive face o treabă grozavă.

Descărcați: Remixlive pentru Android | iOS (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

5. Beat Machine

Beat Machine oferă o abordare simplă a creării de ritmuri, făcându-l o platformă accesibilă pentru pasionații de muzică începători. Puteți explora o varietate de efecte vocale, bătăi de tobe prefabricate, leaduri, sintetizatoare și multe altele.

Pentru a începe, selectați un pachet de sunet și atingeți un instrument pentru a-l adăuga la mixaj. Puteți salva până la patru presetări pentru fiecare instrument, astfel încât să puteți schimba cu ușurință ritmul oricând doriți. Datorită tutorialelor Beat Machine, puteți învăța elementele de bază și puteți începe să faceți muzică instantaneu.

Există, de asemenea, instrumente pentru ajustări mai fine, inclusiv o funcție BPM și un contor de volum pentru fiecare instrument. Când ești mulțumit de mixul tău, poți să-ți înregistrezi muzica și să o distribui.

Descărcați: Beat Machine pentru Android (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

PatternSketch este o mașină de tobe și un secvențior online cu diverse instrumente și efecte impresionante. Există mai multe presetări din care puteți alege în mai multe genuri sau vă puteți crea propriile modele. Cel mai bun dintre toate, puteți exporta beat-urile preferate pentru a le utiliza direct în DAW-ul dorit.

Interfața aproape reproduce un secvențior fizic, cu 16 canale audio pentru a te juca. Fiecare canal oferă controale de volum, precum și un buton de mute și solo, ceea ce face din Patternsketch unul dintre cele mai bune instrumente virtuale pe care le puteți juca online. Există, de asemenea, un egalizator cu 3 benzi, astfel încât să puteți scoate cu ușurință diferite frecvențe în mixaj.

  Care este cel mai bun software de contabilitate?

Comenzile PatternSketch sunt foarte intuitive – adăugarea de sunete în buclă este la fel de ușor ca să dai clic pe o celulă sau să folosești comenzile rapide de la tastatură încorporate. În partea de jos a interfeței, puteți accesa setări globale, cum ar fi tempo-ul piesei și numărul de pași.

PatternSketch este un instrument experimental genial pentru a produce sunete în primele etape ale compoziției tale.

BandLab este una dintre cele mai bune alternative GarageBand pentru producătorii de muzică aspiranți. Dispune de sute de instrumente și efecte virtuale pe care le veți găsi în DAW-urile premium. Spre deosebire de GarageBand, care este specific pentru Mac, BandLab funcționează impecabil pe orice dispozitiv, cu un editor web puternic și aplicații mobile actualizate frecvent.

BandLab oferă o experiență care se potrivește tuturor muzicienilor. Puteți înregistra sunet, vă puteți conecta la o tastatură MIDI sau puteți conecta chitara pentru a utiliza BandLab ca amplificator. De asemenea, puteți utiliza tastatura computerului pentru a introduce note MIDI.

Dacă doriți să creați sunete clare, BandLab oferă instrumente de mixare de top. Puteți aplica zeci de efecte și presetări, inclusiv tremolo de bază, refren luminos și mai multe presetări de reverb. Există, de asemenea, un instrument de automatizare, astfel încât să puteți modifica cu ușurință volumul și alți parametri în muzica dvs.

Dacă sunteți în căutarea unui instrument de beat-making care nu este departe de un DAW profesional, BandLab merită cu siguranță încercat.

Descărcați: BandLab pentru Android | iOS (Achiziții gratuite în aplicație disponibile)

Dacă doriți să creați muzică fără a fi copleșit de complexitatea unui DAW, aceste aplicații oferă o abordare prietenoasă pentru începători pentru a crea beat-uri captivante. Așadar, de ce să nu sări peste încărcarea unui DAW atunci când vine inspirația și să încerci aceste aplicații.

x