03/01/2024

Noua caracteristică AI Song a TikTok este bună?

Recomandări cheie

  • TikTok a lansat o funcție AI Song care generează melodii pe baza solicitărilor utilizatorului.
  • Cântecele rezultate din această funcție sunt în cel mai bun caz amestecate, creațiile generate de AI sună adesea robotizat.
  • În comparație cu alte instrumente de generare de muzică AI, caracteristica TikTok AI Song este mai puțin impresionantă și prea generică pentru a fi recomandată.

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să încerci muzică generată de AI, TikTok a lansat o funcție AI Song care poate genera melodii dintr-un prompt de cuvânt. Deci, cum îl accesați și, mai important, funcția este bună? Să aflăm.

Cum să utilizați noua funcție TikTok AI Song

Funcția TikTok AI Song îți permite să creezi o melodie originală, generată de AI și să o folosești pentru coloana sonoră a videoclipului tău. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți subiectul melodiei, iar TikTok se va ocupa de restul.

La momentul scrierii, TikTok încă lansează această funcție pentru utilizatorii săi ca experiment. Dacă nu vedeți funcția AI Song, poate dura ceva timp până ajunge în aplicația dvs.

Pentru a accesa funcția AI Song, deschideți TikTok și apăsați pictograma Plus din partea de jos a ecranului pentru a crea un nou videoclip.

Când recorderul se deschide, verificați deasupra butonului de captură; ar trebui să spună Fotografii. Pentru a înregistra un videoclip, atingeți fie 10m, 60s, fie 15s. Acest lucru setează TikTok să înregistreze fie un videoclip de 10 minute, un minut sau 15 secunde. Instrumentul AI Song funcționează cu oricare dintre aceste opțiuni, așa că alegeți-o pe cea dorită.

  Cum să utilizați TikTok fără aplicație sau cont

Acum este timpul să faci un videoclip. Începeți prin a apăsa butonul roșu Înregistrare. Dacă doriți doar să testați funcția AI Song, înregistrați un videoclip de aruncat. Dacă doriți să setați melodia AI la o scenă, folosiți acest timp pentru a înregistra la ce doriți să setați melodia generată de AI.

După ce ați înregistrat un videoclip, atingeți pictograma bifă pentru a vedea videoclipul. În partea de sus, veți vedea sunetul pentru videoclipul dvs. TikTok va atribui uneori automat un sunet videoclipului tău. Dacă nu scrie Adăugați sunet în partea de sus, atingeți X din dreapta sunetului. Apoi, atingeți Adăugați sunet.

TikTok va deschide o bibliotecă de sunete pe care să le încercați. În partea de sus a listei, căutați AI Song. Dacă nu îl puteți vedea, nu este disponibil pentru dvs. în acest moment. Dacă o faci, atingeți-l pentru a deschide funcția AI Song.

În fereastra nouă, introduceți ce melodie doriți să genereze TikTok. Funcția poate funcționa cu orice solicitare pe care doriți să o trimiteți, așa că fiți imaginativ. Iată câteva exemple de solicitări care funcționează bine:

  • Faceți un cântec despre pisici.
  • Faceți un cântec despre o pisică portocalie numită Jonesy.
  • Fă un cântec de ziua de naștere pentru cea mai bună prietenă a mea Jennifer.

AI Song este capabil să genereze doar melodii pop, EDM și hip-hop. Ca atare, a-i cere „să creeze un cântec heavy metal” sau „un cântec despre câini folosind trâmbițe” nu va funcționa la fel de bine. Concentrați-vă doar pe a oferi AI Song un prompt pentru a scrie versuri și lăsați-l să facă restul.

Trimiteți solicitarea și așteptați ca TikTok să genereze melodia. După ce ați terminat, puteți comuta între diferitele genuri folosind filele de gen. Fiecare gen de cântec vine cu versuri unice pentru a se potrivi mai bine melodiei, așa că răsfoiți-le pe toate pentru a găsi pe cea care vă place cel mai mult.

  Cum să obțineți monede TikTok gratuite

După ce găsiți melodia care vă place, atingeți Terminat pentru a o adăuga ca sunet la videoclipul dvs.

Funcția cântecului AI de la TikTok este ceva bună?

Am încercat funcția pentru mine și mi-am încărcat rezultatele mai sus. Am ales una dintre solicitările recomandate pe care ți le oferă TikTok, apoi am generat încă trei melodii pe baza solicitărilor personalizate. Din păcate, rezultatele au fost destul de dezamăgitoare.

Când i-am cerut să genereze un cântec despre pisici, rezultatul s-a simțit mai mult ca o supă de cuvinte lirice decât o melodie reală. În melodia inspirată de Eminem, AI părea să se fixeze pe versurile brânzoase „got the game on lock like a locksmith”, așa cum a apărut în două dintre genurile piesei.

În fiecare dintre indicații, cântecul a sunat destul de îngrozitor și robotic. Acest lucru este evident mai ales în prima melodie MakeUseOf în care AI uită cum se pronunță cuvântul „succes”. Și când AI reușește să înțeleagă corect cuvintele, este îngrozitor de detonat și nu este plăcut de ascultat.

În comparație cu melodiile pe care le-am generat când am explorat instrumentul de creație muzicală Copilot, melodiile lui TikTok au sunat mult mai generic, iar versurile nu au mers la fel de bine. Dacă ar fi să aleg între a folosi instrumentul AI Song al TikTok și instrumentul Suno de la Copilot, aș merge cu acesta din urmă de fiecare dată.

În timp ce noul experiment TikTok AI Song facilitează adăugarea conținutului generat la media dvs., personal nu vă recomand să îl utilizați. Există o mulțime de instrumente de generare de muzică AI disponibile care fac o treabă mult mai bună, așa că verificați-le dacă aveți nevoie de muzică pentru videoclipurile dvs.

  Cum îmi schimb poza de profil pe TikTok

x