09/26/2023

Ce știm despre chipul M3 Apple Silicon?

Recomandări cheie

  • Se zvonește că chipul Apple M3 va debuta la sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024, după lansarea iPhone 15 în septembrie. Probabil că se va baza pe un proces complet nou de 3 nm.
  • Cipul M3 este de așteptat să ofere un salt semnificativ în performanță și durata de viață a bateriei în comparație cu generațiile anterioare, experții prezicând până la 40 de nuclee de calcul și progrese în eficiența energetică.
  • Practic, fiecare Mac ar putea prezenta cipul M3, cu trei variante planificate. Mac-urile entry-level precum Mac mini și MacBook Air ar putea avea cip M3 de bază, în timp ce modelele superioare precum MacBook Pro și Mac Pro pot primi variante mai sofisticate.

Cipurile de siliciu Apple au făcut o impresie destul de mare de la debutul său în 2020. Cipul M1 a schimbat jocul, redefinind complet performanța și eficiența energetică a laptopurilor într-un mod semnificativ. Era cu kilometri înaintea competiției.

Cu cipurile M2, am asistat la îmbunătățiri progresive ale performanței, dar totuși, fără îndoială, impresionante. Cu toate acestea, având în vedere zvonurile că cipul M3 este în producție, la ce ne putem aștepta în continuare? Ei bine, iată tot ce știm despre cipul de siliciu M3 de la Apple.

Când va lansa Apple Cipul M3?

Mark Gurman, un reputat jurnalist de tehnologie ale cărui predicții Apple sunt adesea corecte, spune că cipurile M3 se pot lansa „la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor” într-un Raportul Bloomberg. Și suntem de acord.

  Cum să preveniți primele 11 amenințări din cloud computing?

În 2020, când Apple a anunțat trecerea de la procesoarele Intel la cipuri personalizate de siliciu Apple, a stabilit un termen de doi ani pentru tranziție. Cipul M1 a fost lansat în noiembrie 2020, iar un an și jumătate mai târziu, în iunie 2022, Apple a lansat cipul M2.

Apple are o istorie de a face furori în industria tehnologiei, iar cipul M3 nu va fi o excepție. În timp ce previziunile anterioare pentru o lansare în iunie 2023 au fost lăsate deoparte, rapoartele actuale indică faptul că este posibil să vedem noile cipuri M3 încă din octombrie 2023.

Această lansare este de așteptat să urmeze anunțul Apple iPhone 15 în septembrie. Diverse surse, inclusiv Bloombergindiciu la un eveniment din octombrie axat pe noile Mac-uri cu cipuri M3.

La ce vă puteți aștepta de la chipul M3 de la Apple?

Apple a trimis un mesaj clar cu cipurile sale interne de siliciu Apple: Mac-ul poate fi puternic și foarte eficient din punct de vedere energetic. Construite pe un design de 5 nm, Mac-urile M1 au oferit performanțe incredibile pe watt, ducând la bun sfârșit sarcini grele, cu multă durată de viață a bateriei, chiar și pentru utilizatorii cu putere.

Iar cipul M2, construit pe un design de a doua generație de 5 nm, oferă și mai multă performanță. Puteți consulta ghidul nostru despre cum se compară cipul M2 cu variantele M1.

Cu toate acestea, experții din industrie cred că cipurile M3 s-ar baza pe un proces complet nou de 3nm. Conform Pretențiile TSMCdesignul de cip mai mic ar oferi un salt semnificativ în performanță (aproximativ 15 la sută), în timp ce consumă mai puțină energie (aproximativ 30 la sută) în comparație cu generația actuală.

  Cele mai bune 10 instrumente de informații despre vânzări pentru companii în 2023

Analistii Apple precum Ming-Chi Kuo sunt optimisti ca cipul ar putea fi cel mai avansat procesor de 3nm din lume. Experții din industrie cred că cipul M3 ar putea avea până la patru matrițe, permițându-i să suporte până la 40 de nuclee de calcul. În acest ritm, va exista cu siguranță un salt extraordinar în performanță și durata de viață a bateriei, cu mult peste orice ați experimentat vreodată cu cipurile M1 și M2.

Ce Mac-uri vor include cipul M3?

Practic, fiecare Mac ar putea obține cipul M3. Și conform Buletinul informativ Gurman’s Power On, Apple plănuiește să lanseze trei variante de cipuri M3. Dacă aceste variante sunt paralele cu variantele M1 și M2, Mac-urile entry-level ar trebui să primească cipul de bază M3. Acestea includ Mac mini, MacBook Air, MacBook Pro de 13 inchi și un iMac.

Desigur, variantele de cip mai sofisticate ar fi limitate la modelele de ultimă generație. De exemplu, modelele de 14 inchi și 16 inchi ale MacBook Pro ar putea primi cipurile M3 Pro și M3 Max, în timp ce M3 Ultra poate fi exclusiv pentru Mac Studio și Mac Pro.

Cu toate acestea, în timp ce Apple ar putea lansa cipul de bază M3 cândva în ultimul trimestru al anului 2023, ar putea fi necesar să așteptăm până la începutul anului 2024 pentru variantele superioare. Pe lângă Mac-uri, iPad Pro și iPad Air ar putea beneficia și de cipul M3.

Zvonuri versus realitate

Apple nu a lansat încă nicio informație oficială despre cipul M3. Cu toate acestea, indiferent dacă sunteți un pasionat de tehnologie sau pur și simplu sunteți interesat de cele mai recente oferte Apple, aveți grijă la octombrie, deoarece este posibil să vedem lansarea următoarei generații de Mac-uri Apple silicon.

  9 cele mai bune alternative Raspberry Pi pe care să le încercați în 2023

În timp ce așteptăm lansarea acestor produse pentru a ne forma o opinie, puteți lua în considerare gama actuală de Mac-uri M1 și M2 care sunt suficient de echipate pentru a vă satisface nevoile.

x