Ce se întâmplă cu casa ta inteligentă când se întrerupe curentul?

Gadgeturile Smarthome sunt convenabile, dar ce se întâmplă când se întrerupe curentul? Poți debloca o încuietoare inteligentă electrică? Se vor aprinde toate luminile tale inteligente la 3 dimineața când revine curentul? Și ce zici de ușa ta de garaj.

Întreruperile de curent nu sunt cu mult mai grave pentru casele inteligente

Se întâmplă întreruperi de curent și sunt enervante pentru toată lumea. Fiecare casă depinde de electricitate pentru a alimenta climatizarea, iluminatul, internetul, electrocasnicele și multe alte facilități moderne. O întrerupere a curentului este o problemă într-o casă inteligentă, desigur, dar este o problemă în fiecare casă.

Să fim sinceri: pierderea puterii într-o casă inteligentă nu este diferită de pierderea acesteia în orice altă casă în zilele noastre. Cele mai multe dispozitive inteligente vor înceta să funcționeze la fel ca majoritatea dispozitivelor „proști”, dar există câteva lucruri de reținut, în special pentru încuietori inteligente și unele lumini inteligente.

Încuietorile inteligente funcționează cu baterie și pot avea o rezervă

Doar pentru că ai pierdut puterea nu înseamnă că o încuietoare inteligentă a încetat complet să funcționeze. Încuietorile inteligente sunt alimentate de la baterie, astfel încât mecanismul de blocare poate continua să funcționeze chiar și atunci când restul casei tale pierde energie. Cu toate acestea, orice capabilități de la distanță care se bazează pe internet sau pe un hub conectat nu vor funcționa. Și acestea includ notificări ale bateriei, așa că, dacă se preconizează că întreruperea curentului va dura, este posibil să doriți să vă înlocuiți bateriile ca măsură de precauție.

  8 Furnizori/Piețe cu parolă unică (OTP) pentru a valida utilizatorul prin SMS

Bateriile consumate nu vor fi o problemă dacă încuietoarea inteligentă include o gaură a cheii. În acest caz, asigurați-vă că aveți cheia, dar dacă încuietoarea inteligentă are doar o tastatură sau o conexiune Bluetooth, atunci înlocuiți bateriile sau cel puțin testați-le încărcarea. Unele încuietori inteligente au terminale pentru a primi o încărcare și de la o baterie de 9V; dacă acest lucru este valabil pentru dvs., atunci ar putea fi util să depozitați unul în mașină în torpedo. De exemplu, atât Schlage Z-Wave connect si Kwikset Kevo au găuri cheilor, în timp ce Yale Assure Lock are o opțiune de rezervă pentru baterie de 9 volți.

Luminile inteligente ar putea să te trezească

În timp ce alimentarea este întreruptă, luminile inteligente sunt la fel ca orice altă lumină – stins. Nu vor face mare lucru până când nu veți recupera puterea, ceea ce nu este o surpriză. Întrebarea cea mai mare este ce se întâmplă când revine curentul. Multe lumini inteligente vor rămâne stinse până când le repornești în mod explicit. Dar unele lumini, cum ar fi becurile Philips Hue, pot acționa diferit. În funcție de setarea curentă, aceste becuri se pot aprinde imediat ce vă revine puterea.

Dacă camerele dvs., în special dormitoarele dvs., sunt populate cu becuri Philips Hue, este posibil să doriți să verificați setarea curentă și să o schimbați la „Recuperare pierdere de energie”, care comută becul la ultima stare utilizată în care se afla înainte de a pierde puterea. . Acest lucru va împiedica becurile să vă orbească la ora 3 dimineața când compania dvs. de energie remediază problema de alimentare.

  Top 18 cele mai bune aplicații gratuite de apelare WiFi pentru iPhone

Aceasta este o setare la care veți dori să vă gândiți; opțiunea implicită „comportament la pornire” este utilă pentru a porni rapid becurile Philips Hue. Dacă aveți mai multe corpuri de iluminat controlate de un singur întrerupător, comportamentul implicit vă permite să opriți și să porniți din nou întrerupătorul de lumină pentru a porni rapid toate becurile inteligente conectate.

Fără putere, multe lucruri se comportă la fel

Multe dintre celelalte dispozitive ale tale nu sunt mai proaste decât echivalentul lor prost. Termostatul dvs. inteligent are o baterie de rezervă, dar aceasta este în principal pentru a păstra memoria de lucru a programelor dvs. Oricum, nu poate face mare lucru fără alimentarea sistemului dvs. HVAC, așa că dacă nu aveți o rezervă pentru asta, atunci întrebarea ce va face termostatul este discutabilă.

Același lucru este valabil și pentru un dispozitiv inteligent de deschidere a ușii de garaj – cele mai multe dintre acestea au o baterie de rezervă pentru a ridica și a coborî ușa de câteva ori. Dar dacă bateria se epuizează în timp ce încă nu aveți energie, deschizătorul ușii de garaj nu va mai funcționa (la fel ca orice alt deschizător). Totuși, ar trebui să îl puteți deschide manual – sperăm că arcurile dvs. de torsiune sunt în stare bună.

Dacă nu ești sigur de arc, aruncă o privire la arborele metalic care trece chiar deasupra ușii de garaj închise. Ar trebui să vedeți unul sau două arcuri bine înfășurate cu un cerc metalic la capăt. Dacă arcul este separat în mai multe părți, este rupt și ar trebui să îl înlocuiți. Un alt test rapid este să deconectați deschiderea ușii garajului (de obicei există un șnur de tragere) și să încercați să ridicați singur ușa. Dacă este extrem de greu și nu va sta treaz. ar trebui să chemați un reparator să se uite la arcurile dvs. de torsiune.

  5 aplicații gratuite pentru a găsi oportunități de voluntariat de pe smartphone

Este puțin probabil ca orice cameră inteligentă să funcționeze corect. Dacă au o baterie de rezervă care poate permite înregistrarea locală, dar fără internet, veți pierde orice capacitate de la distanță sau de vizualizare. De exemplu, Nest Cams au nevoie de alimentare constantă și acces la internet, în timp ce a Camera Sense8 are atât înregistrare locală, cât și o baterie de rezervă de 2 ore. Acest lucru nu vă va duce la întreruperi de curent de o zi, dar dacă alimentarea este întreruptă doar pentru o perioadă scurtă de timp, vă va ajuta.

Și fără putere, asistenții tăi vocali nu vor exista. Va trebui să vă mulțumiți să vorbiți cu oameni adevărați, să spargeți lanternele și să spuneți povești cu fantome.

Cele mai multe dintre aceste dispozitive vor fi funcționale la scurt timp după ce vă recăpătați puterea, dar unele ar putea avea nevoie de o repornire pentru o măsură bună. Doar verificați fiecare dispozitiv inteligent pentru starea de funcționare, mai ales dacă există vreo teamă de supratensiuni care vă vor distruge electronicele. În cea mai mare parte, casele inteligente nu sunt mai proaste decât orice altă casă care pierde energie. Doar fii conștient de puținele diferențe care există și pregătește-te pentru ele și ar trebui să fii bine.