Ce înseamnă plierea Funimation în Crunchyroll pentru abonați

Recomandări cheie

  • Sony închide Funimation și își integrează conținutul în Crunchyroll, după ce l-a achiziționat pe acesta din urmă pentru 1,2 miliarde de dolari în 2021.
  • Abonații Crunchyroll nu vor vedea multe modificări, dar utilizatorii Funimation își vor transfera abonamentele la Crunchyroll.
  • Utilizatorii Funimation pot pierde accesul la copiile digitale ale suporturilor fizice și ar putea fi nevoiți să plătească taxe de abonament mai mari la Crunchyroll.

Sfârșitul Funimation este aproape, cu apusul Sony site-ul Funimation și aplicație în favoarea Crunchyroll. Dar ce înseamnă această „colaborare” pentru utilizatori?

Sony ucide Funimation în favoarea Crunchyroll

În 2021, Sony a achiziționat Crunchyroll pentru aproximativ 1,2 miliarde de dolari. Sony deținea și conducea deja Funimation, așa că această afacere a reprezentat o reuniune a celor mai mari două servicii de streaming anime.

În 2022, Sony a anunțat că Funimation și Crunchyroll vor fi unificate, iar acel proces are loc de atunci. Abonații au putut accesa ambele servicii, iar conținutul Funimation a fost rotit în și din Crunchyroll.

Acum, în 2024, Funimation este închis definitiv, serviciul ajungând la sfârșit pe 2 aprilie. Ceea ce înseamnă că abonații Funimation vor fi forțați să migreze la Crunchyroll, deoarece aplicația și site-ul Funimation vor dispărea în eter.

Ce înseamnă asta pentru abonații Funimation?

Abonații existenți la Crunchyroll nu vor observa prea multe schimbări, dacă nu se vor schimba. Majoritatea catalogului Funimation a fost deja migrat la Crunchyroll, așa că, cel mult, ei pot vedea mai multe anime care apar pe serviciu.

  Ce este LinkedIn Premium și merită?

Cu toate acestea, oricine este abonat în prezent la Funimation va fi afectat în moduri mai profunde. Și probabil ar trebui să exploreze cum să începeți să utilizați Crunchyroll înainte ca comutarea să fie finalizată.

În primul rând, cu excepția unor excepții, utilizatorii Funimation își vor transfera automat abonamentele la Crunchyroll. Și prețul pe care îl plătesc se va schimba în consecință.

În al doilea rând, utilizatorii Funimation pot pierde accesul la versiunile digitale ale suporturilor fizice (DVD/Blu-Ray) pe care le-au achiziționat anterior. Acest lucru se datorează faptului că Crunchyroll nu acceptă copiile digitale care vin cu media Funimation.

Pe Pagina de ajutor Funimation End of Servicescompania spune:

Vă rugăm să rețineți că Crunchyroll nu acceptă în prezent copii Funimation Digital, ceea ce înseamnă că accesul la copiile digitale disponibile anterior nu va fi acceptat. Cu toate acestea, lucrăm continuu pentru a îmbunătăți ofertele noastre de conținut și pentru a vă oferi o experiență excepțională de streaming anime. Apreciem înțelegerea dvs. și vă încurajăm să explorați biblioteca extinsă de anime disponibilă pe Crunchyroll.

Vestea bună este că, indiferent dacă aveți un cont Crunchyroll activ sau vă mutați recent de la Funimation, veți putea să vă duceți lista de urmărire și istoricul cu dvs.

Vor plăti abonații Funimation mai mult pentru Crunchyroll?

A existat multă confuzie online cu privire la ceea ce înseamnă acest lucru pentru ratele de abonament de acum înainte. Parțial din cauza prețului celor două servicii care diferă masiv între țări și parțial din cauza unor utilizatori Funimation care se bucură de tarife vechi.

  Ce este și care sunt capabilitățile sale?

Adevărul este că, în continuare, taxele de abonament vor urma prețurile Crunchyroll. Așadar, abonamentul dvs. Funimation va fi transferat automat către Crunchyroll și veți plăti prețurile Crunchyroll din următorul ciclu de facturare după finalizarea transferului.

Dacă sunteți deja un abonat Funimation existent, pentru a afla exact cum vă va afecta acest lucru în departamentul financiar, va trebui să vă uitați la diferența dintre ceea ce plătiți în prezent pentru Funimation și prețul unui abonament Crunchyroll în regiunea dvs. .

Este adevărat, totuși, că pentru unii utilizatori Funimation, prețul unui abonament este setat să se dubleze aproape de la 55 USD/an la 100 USD/an. Și fără nimic nou care să explice creșterea dincolo de asigurarea parității pentru toți abonații.

Funimation avea să dispară mereu la un moment dat, soarta sa fiind pecetluită de îndată ce Sony a achiziționat Crunchyroll pentru 1,2 miliarde de dolari în 2021. Cu toate acestea, acum că se întâmplă cu adevărat, fanii anime-ului realizează întregul impact al acestei oferte.