Ce este Protecția dispozitivului furat pentru iPhone? Cum se activează

Recomandări cheie

 • Activați Protecția dispozitivului furat pe iPhone pentru a vă securiza datele, informațiile de plată și parolele dacă cineva vă fură dispozitivul.
 • Protecția dispozitivelor furate necesită autentificare biometrică pentru anumite acțiuni, cum ar fi accesarea parolelor și a cardurilor de credit.
 • Protecția dispozitivului furat introduce, de asemenea, o întârziere de securitate de o oră pentru anumite acțiuni, cum ar fi schimbarea codului de acces sau dezactivarea Găsește-mi.

Protecția dispozitivului furat este o caracteristică de securitate importantă în iOS, care vă permite să vă protejați datele, informațiile de plată și parolele salvate dacă iPhone-ul dvs. este furat vreodată. Aflați cum să activați Protecția dispozitivului furat pe iPhone pentru a-l proteja în cele mai nefavorabile situații.

Ce este Protecția dispozitivului furat în iOS?

Oamenii stochează o mulțime de informații sensibile pe smartphone-urile lor, de la parole și cărți de credit până la informații despre sănătate și amintiri prețioase. Prin urmare, este riscant dacă cineva vă fură codul de acces al iPhone-ului dvs., deoarece ar putea modifica setări importante de securitate, ar putea vedea parolele, ar putea folosi cărți de credit și multe altele.

Stolen Device Protection, disponibilă în iOS 17.3 și versiuni ulterioare, protejează împotriva acestui lucru. Când Protecția dispozitivului furat este activată, anumite acțiuni necesită una dintre cele două măsuri de securitate suplimentare cheie: autentificare biometrică și întârziere de securitate.

  I-ați infecta pe alții pentru a vă scăpa de ransomware?

Autentificare biometrică

Poza de la sol/Shutterstock

Cu Protecția dispozitivului furat activată, acțiuni precum accesarea parolelor salvate pe brelocul iCloud și vizualizarea cardurilor de credit stocate necesită autentificare Face ID sau Touch ID. Asta înseamnă că un hoț nu poate folosi parola iPhone-ului tău pentru a accesa aceste funcții.

Acțiunile care necesită o verificare biometrică includ:

 • Accesarea parolelor și cheilor de acces sincronizate iCloud Keychain
 • Completare automată a cardurilor de debit și de credit
 • Aplicarea pentru un Apple Card sau vizualizarea numărului Apple Card
 • Dezactivarea modului pierdut pe iPhone
 • Ștergerea întregului conținut și setările
 • Transferarea soldului dvs. Apple Cash

Întârziere de securitate

Pe lângă utilizarea Face ID sau Touch ID, Stolen Device Protection impune și o întârziere de o oră pentru efectuarea anumitor acțiuni, inclusiv următoarele:

 • Schimbarea parolei ID-ului Apple sau deconectarea
 • Schimbarea parolei iPhone
 • Activarea sau dezactivarea Face ID sau Touch ID
 • Dezactivarea protecției Găsește dispozitivul meu sau a dispozitivului furat
 • Schimbarea dispozitivelor de încredere, a persoanelor de contact de recuperare sau a cheii de recuperare pentru contul dvs. Apple ID

După întârzierea de o oră, va trebui să vă autentificați din nou folosind Face ID sau Touch ID. Conform Asistență Apple, Protecția dispozitivului furat intră în vigoare atunci când dispozitivul este departe de locații familiare, pe care iPhone-ul dvs. le recunoaște automat ca fiind locuri în care îl utilizați frecvent. Prin urmare, întârzierea suplimentară de securitate se va aplica numai atunci când sunteți departe de aceste zone.

Cum să activați sau să dezactivați protecția dispozitivului furat pe iPhone

Pentru a activa Protecția dispozitivului furat pe iPhone, asigurați-vă că rulează iOS 17.3 sau o versiune ulterioară. După actualizare, este posibil să vedeți o solicitare care vă întreabă dacă doriți să activați funcția. Dacă nu vedeți solicitarea, puteți activa manual Protecția dispozitivului furat pe iPhone.

  Shader vă oferă o pagină de bază nouă cu un fundal 3D [Chrome]

Trebuie să aveți Face ID sau Touch ID activat pentru a utiliza Protecția dispozitivului furat. Urmați ghidul nostru pentru a configura Face ID pe iPhone, dacă nu ați făcut-o deja.

Odată ce dispozitivul este actualizat și Face ID sau Touch ID este configurat, activați Protecția dispozitivului furat urmând acești pași:

 • Accesați Setări > Face ID și cod de acces (sau Touch ID și cod de acces). Vi se va solicita să introduceți parola pentru a accesa meniul.
 • Apoi, derulați în jos pentru a găsi Protecția dispozitivului furat și atingeți Activați protecția de mai jos.
 • Autentificați-vă folosind Face ID sau Touch ID atunci când vi se solicită să activați funcția.
 • Puteți dezactiva funcția în orice moment, repetând aceiași pași. Cu toate acestea, dacă nu vă aflați într-o locație familiară, vi se va solicita să începeți o întârziere de securitate de o oră și să așteptați ca aceasta să se termine înainte de a putea modifica setarea pentru Protecția dispozitivului furat.

  Puteți continua să utilizați iPhone-ul în timp ce cronometrul numără invers. Și când timpul expiră, veți primi o notificare pentru a reveni la Setări pentru încă o verificare biometrică.

  Dacă vă întoarceți într-o locație familiară în timp ce Întârzierea de securitate este numărătoarea inversă, iPhone-ul dvs. ar putea pune capăt întârzierii mai devreme.

  Merită folosită protecția dispozitivului furat?

  Mâna ta te rog/Shutterstock

  Protecția dispozitivului furat este o funcție importantă de securitate pentru iPhone și ar trebui să o activați pentru a vă proteja cele mai importante date, informații financiare și setări de securitate în cazul în care iPhone-ul dvs. este furat vreodată.

  Dacă nu activați Protecția dispozitivului furat, un hoț trebuie doar să vă „surfă” introducând codul de acces al iPhone-ului pentru a fura mult mai mult decât dispozitivul dumneavoastră. Aceștia vă pot bloca accesul la ID-ul dvs. Apple și iCloud, vă pot opri accesul la fotografii, conturi de e-mail și informații de contact, vă pot fura parolele celor mai importante conturi și vă pot folosi informațiile cardului de credit.

    Cum să aliniați tabelele și imaginile în Microsoft Word

  Activarea Protecției dispozitivului furat vă asigură că aceste acțiuni sunt posibile numai atunci când fața sau amprenta dvs. vă deblochează iPhone-ul. Întârzierea de o oră de securitate adaugă un strat suplimentar de protecție, oferindu-vă o fereastră crucială pentru a activa Modul pierdut înainte ca un hoț să poată schimba informațiile contului Apple ID sau setările de securitate.

  Cea mai bună parte este că trebuie să activați Protecția dispozitivului furat pe iPhone o singură dată (în mod ideal chiar acum!), și apoi puteți uita de asta. Rareori vei fi chiar deranjat de controalele suplimentare de securitate. Dar dacă îți pierzi vreodată iPhone-ul, vei fi recunoscător că toate datele tale sunt protejate.