Ce este post-producția sau post-procesarea în fotografie și video?

Probabil ați auzit termenii „post-producție”, „post-procesare” sau pur și simplu „postare” despre filme, dar ei se aplică și fotografiei și sunt la fel de importanți. Să dezvăluim ce înseamnă ele.

Cei trei termeni – post-producție, post-procesare și post – sunt, mai puțin de filmele de la Hollywood, practic interschimbabili. „Producția” este ceea ce se întâmplă pe platou sau locație; este ceea ce faci atunci când rătăciți cu camera în mână pentru a face fotografii sau videoclipuri. „Post-producție”, atunci, este tot ceea ce se întâmplă după ce ați terminat de filmat, „post-procesare” este toată procesarea care se face după ce ați terminat filmarea, iar „post” este o abreviere pentru cele două.

Ce este Postul?

Deci, am stabilit mai sus că postarea este tot ce se întâmplă după o filmare, dar ce presupune asta? În cele mai multe cazuri, implică unele (sau toate) dintre următoarele:

Importul întregului material pe care l-ați filmat și backupul acestuia.
Parcurgeți tot materialul pe care l-ați filmat și selectați lucrurile bune.
Pentru videoclipuri, editați împreună toate clipurile diferite într-un singur film.
Pentru videoclipuri, adăugarea muzicii și remedierea oricăror probleme de sunet.
Corectarea culorii, luminozității, contrastului și a altor setări de bază de expunere.
Remedierea oricăror probleme cum ar fi orizonturi strâmbe, distorsiuni, pete de praf sau pete.
Aplicarea oricăror tonuri de culoare sau ajustări stilistice similare.
Pregătirea fotografiilor sau videoclipurilor pentru export și imprimare, partajare sau postare pe web.

  Cum să redimensionați șabloanele PowerPoint

Cât de multă post-procesare este implicată și cât timp durează depinde în totalitate de proiect. Un scurtmetraj filmat profesional va petrece luni în post-producție, fiecare pas fiind făcut de mai multe ori, pe de altă parte, pot procesa câteva zeci de fotografii într-o oră – atâta timp cât nu fac nicio retușare majoră.

Iată un exemplu de imagine pe care am făcut-o prin pașii de mai sus în aproximativ 20 de minute. Iată cum arăta direct din cameră (am avut și alte câteva fotografii similare pe care le-am respins în postare).

Și iată cum arată după.

Rețineți că lista de mai sus este departe de a fi o listă completă de pași pentru post-producție. Există, în esență, infinite lucruri pe care le poți face unei fotografii sau unui film în postare – depinde doar ce încerci să obții.

De ce este importantă post-procesarea

Post-producția este cel puțin la fel de importantă ca și producția efectivă. Este o parte importantă a lucrărilor grozave din câteva motive.

Postarea este o oportunitate de a remedia micile probleme pe care le-ați trecut cu vederea la locație, de a corecta culoarea și expunerea și, în general, să vă asigurați că munca dvs. arată bine și profesionistă. Camerele digitale nu sunt perfecte și fac o mulțime de presupuneri despre lume, așa că este oportunitatea ta să te adaptezi la ele.

În poștă, îți poți pune ștampila pe munca ta. Este șansa ta de a-ți face fotografia aceluiași loc turistic pe care toată lumea îl vizitează puțin diferit. Puteți dezvolta un aspect consistent, fie pentru această lucrare, fie pentru toată munca dvs. De exemplu, iată două dintre fotografiile mele cu schiurile. Deși sunt fotografiate la mai mult de un an, acestea sunt editate pentru a arăta parte din aceeași colecție.

  Remediați Consola de administrare WSUS Nu se poate conecta serverul WSUS prin Remote API

Iată primul.

Și iată-l pe al doilea.

Post-producția vă permite, de asemenea, să vă pregătiți munca pentru diferite medii. Facebook măcelează orice imagini pe care le încărcați, dar există pași pe care îi puteți lua pentru a minimiza pierderea calității. Pe de altă parte, dacă intenționați să vă imprimați lucrarea, trebuie să faceți lucruri complet diferite.

Deși post-procesarea primește cu siguranță mult mai multă atenție acum decât înainte, merită remarcat faptul că nu este nouă. Toți marii fotografi de film – și fiecare regizor de film – au petrecut cel puțin la fel de mult timp în post-producție cât au făcut filmări.

Nu poți să „remediezi în postare”

Cu toate acestea spuse, post-producția nu este un glonț magic. Nu veți putea niciodată să remediați defecte majore cu lucruri precum compoziția în postare. Încă trebuie să munciți din greu la locație pentru a vă asigura că obțineți fotografiile dorite.