Cum să transferați o licență Windows 10 pe un alt computer

Dacă ați construit vreodată un computer și ați achiziționat o licență Windows, probabil că nu doriți să cumpărați o altă licență pentru următoarea dvs. Cu comanda slmgr, este posibil să vă dezactivați vechiul computer și apoi să activați unul nou.

Dezactivați un computer vechi în loc să cumpărați o licență nouă

Licențele Windows sunt scumpe. De la 100 la 200 USD, o cheie oficială de produs de la Microsoft costă aproximativ la fel ca o unitate SSD de 1 TB, 16 GB RAM sau o placă de bază. Și nu este o idee bună să cumpărați chei ieftine de pe site-uri web incomplete. Deci, să plătiți pentru o altă licență atunci când doriți să scoateți din funcțiune un computer vechi în favoarea unuia nou, nu este o opțiune grozavă. Vestea bună este că este posibil să dezactivați un computer pe care nu intenționați să îl utilizați, apoi să transferați acea licență pe un computer nou.

Comanda slmgr face acest lucru destul de simplu, dar veți dori să aveți în vedere câteva limitări. Acest lucru nu va funcționa pentru cheile OEM, care sunt chei care au venit cu un computer pe care l-ați cumpărat dintr-un magazin. Producătorii încorporează aceste chei în hardware-ul de pe care au provenit, iar transferul lor pe dispozitive noi nu va funcționa. Și în timp ce slmgr poate dezactiva orice cheie de vânzare cu amănuntul (o cheie pe care ați achiziționat-o separat), va activa doar o cheie care se potrivește cu sistemul de operare instalat.

  Cum să reporniți capturile de ecran de numerotare în Windows 10

Tastele Windows 7 și 8 vor activa în continuare Windows 10, dar numai prin procesul de activare standard și nu prin slmgr . Dacă introduceți o cheie „Pro” la o instalare „Acasă”, și aceasta va eșua cu slmgr . Pentru a menține lucrurile cât mai simple posibil, transferați o cheie Windows 10 Home pe un dispozitiv Windows 10 Home și o cheie Windows 10 Pro pe un dispozitiv Windows 10 Pro. În caz contrar, va trebui să faci câțiva pași suplimentari.

Cum să vă dezactivați vechiul computer

Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți cheia Windows salvată undeva. Dacă aveți o cutie de produs sau o chitanță digitală, luați-o de acolo. În caz contrar, există câteva modalități în care puteți recupera cheia de produs de pe vechiul computer, inclusiv utilizarea Produkey de la Nirsoft.

Pentru a vă dezactiva vechiul computer, va trebui să deschideți un prompt de comandă ridicat. Nu este suficient să ai un cont de administrator. Va trebui să faceți clic pe butonul de pornire și să tastați „cmd” (fără ghilimele) în caseta de căutare. Apoi faceți clic pe opțiunea „Run as administrator” din dreapta.

În promptul de comandă care apare, rulați următoarea comandă și apoi reporniți computerul:

slmgr.vbs /upk

Dacă intenționați să vindeți mașina sau să o dați, poate doriți să ștergeți și cheia din registry. Nu este strict necesar să dezactivați, dar este o idee bună să vă protejați cheia.

Introduceți următoarele în linia de comandă:

slmgr.vbs /cpky

Dacă comenzile reușesc, vechiul computer va fi dezactivat. Puteți utiliza în continuare Windows, dar nu va fi tratat ca o copie autentică a Windows și anumite funcții nu vor funcționa, cum ar fi personalizarea desktopului. Veți fi în aceeași stare în care instalați Windows fără o cheie de produs. Dacă doriți să activați Windows, puteți cumpăra o cheie nouă și o introduceți sau puteți cumpăra una din Magazinul Windows.

  Cum să eliminați avertismentul de securitate Windows Defender din Chrome și Safari

Cum să activați un computer nou

Pentru a activa folosind slmgr , deschideți un prompt de comandă ridicat și rulați următoarea comandă:

slmgr.vbs /ipk #####-#####-#####-#####-#####

Doar înlocuiți #####-#####-#####-####-##### cu cheia dvs.

Dacă încercați să utilizați o cheie care nu a fost încă dezactivată de pe un computer anterior, poate părea inițial să funcționeze. Dar, în cele din urmă, activarea va eșua și veți primi notificări „nu sunt autentice” și „reînnoiți computerul”.

Din nou, acest lucru va funcționa numai dacă cheia se potrivește exact cu sistemul de operare pe care îl utilizați. Dacă aveți o cheie Windows 10 Pro, dar Windows 10 Home este instalat, veți întâlni o eroare despre Windows non-core.

Și dacă încercați să utilizați o cheie de versiune anterioară, cum ar fi Windows 7 sau 10, veți primi o eroare de cheie nevalidă.

Cel mai bun lucru de făcut în aceste cazuri este să deschideți setările, să faceți clic pe opțiunea „Activați Windows” și apoi să introduceți manual cheia.

Rețineți că, dacă utilizați o cheie Pro și pentru a activa o copie instalată a Windows 10 Home, utilizarea acestei metode va trece automat la Pro.

Rețineți că puteți utiliza cheile Windows numai cu o singură instalare la un moment dat și planificați din timp. Dacă doriți să vă păstrați mașina veche pe măsură ce construiți noua, veți avea nevoie de o a doua licență Windows. Dar dacă planul este dezafectarea, atunci economisiți niște bani și transferați-vă licența existentă.