Ce este Pinterest și cum îl folosești?

Pinterest există de ceva vreme, dar nu toată lumea l-a folosit. Mai mult decât atât, nu toată lumea știe ce este cu adevărat.

Pinterest vă permite să faceți mai mult decât să vă uitați la imagini. Puteți găsi rețete pe care familia voastră le va plăcea. Puteți căuta imagini pentru a vă inspira următorul tatuaj. Puteți chiar să încărcați propriile voastre pinuri de idee pentru a le împărtăși lumii.

Acest lucru ridică întrebarea: ce este exact Pinterest și cum îl folosiți? În acest articol, veți învăța elementele de bază ale Pinterest și cum să vă creați propriile panouri și pini.

Ce este Pinterest?

În cele din urmă, Pinterest este un site web de fixare a imaginilor. Capacitățile sale de colectare a imaginilor sunt concepute pentru a păstra și a împărtăși idei vizuale, conectând, de asemenea, oameni cu gânduri similare. De la lansarea sa pentru public în 2012, site-ul web a crescut pentru a fi folosit pentru atât de multe lucruri diferite.

Puteți folosi Pinterest ca instrument de rețea socială, deși nu toată lumea o face. Îl poți folosi chiar și ca o modalitate de a-ți promova postările de pe alte site-uri de socializare. De exemplu, adăugarea unui pin video YouTube la Pinterest cu un link către videoclipul însuși.

Cu toate acestea, este mai obișnuit să îl folosiți ca sursă de inspirație pentru a colecta idei despre toate tipurile de lucruri precum modă, proiecte de bricolaj, artă și chiar tendințe populare. Și mai bine, multe dintre imagini au link-uri care sunt atașate la articole, așa că vei avea mai mult material dacă găsești ceva care te interesează.

  Cum să faci un panou privat în Pinterest

Pinterest vă ajută să găsiți rapid resursele vizuale de care aveți nevoie, oricare ar fi proiectul dvs. Ușurința acestuia, împreună cu interfața sa ușor de utilizat, este motivul pentru care rămâne popular. Puteți petrece literalmente ore întregi doar derulând.

Cum funcționează Pinterest?

Pinterest constă din mai multe elemente diferite de care ar trebui să fii conștient pentru a-l folosi la întregul său potențial.

1. Feedul dvs. de acasă

Când vă conectați pentru prima dată, fie ca utilizator nou, fie ca utilizator care revine, veți vedea un perete nesfârșit, care se derulează, cu imagini legate de interesele dvs.

Acest perete fără sfârșit de fotografii se numește Home Feed, iar Home Feed – la fel ca alte site-uri de rețele sociale – este locul în care sunt agregate postările de la persoanele pe care le urmăriți.

Marea diferență aici este că este în mare parte vizuală, cu doar titluri pentru cuvinte. Este conceput pentru a vă permite să defilați continuu, în timp ce puteți prelua cât mai mulți pini posibil.

Este important să rețineți că subiectul din Feedul dvs. de acasă se va schimba pe măsură ce algoritmul învață ce fel de subiecte vă interesează în prezent.

De exemplu, dacă doriți să faceți un tort, ați tasta „tort de ciocolată” în bara de căutare pentru a găsi imagini cu ele. Pe lângă afișarea diferitelor imagini cu prăjitura de ciocolată, algoritmul Pinterest va decide să vă arate și alte forme de tort în Feedul dvs. de acasă, cum ar fi cupcakes sau tutoriale pentru proiectarea unui tort.

În partea de sus a ecranului, veți vedea bara de căutare. Introducând un cuvânt cheie în această bară, puteți căuta anumite etichete sau subiecte care ar putea să nu apară în feedul dvs.

  Cum să eliminați Pinterest din rezultatele căutării Google

Înainte de a tasta un cuvânt, Pinterest îți oferă cele mai recente căutări, împreună cu câteva sugestii „Idei pentru tine” și „Populare pe Pinterest”.

Odată ce începeți să scrieți, Pinterest vă va sugera alte subiecte care ar putea avea legătură cu acesta și, de asemenea, persoane pe care le urmăriți, al căror nume este similar cu cuvântul tastat.

3. Pinurile dvs

Următoarea parte cea mai importantă a Pinterest este capacitatea ta de a „fix” sau de a salva elemente fixate. Fixarea înseamnă practic că stocați o colecție de imagini împreună în ceea ce Pinterest numește Boards.

Când vedeți o imagine pe care doriți să o salvați pe un panou, fie din Feedul dvs. de acasă, fie din rezultatele căutării, tot ce trebuie să faceți este pur și simplu să o fixați.

Pentru a salva un indicator, poți fie să treci cu mouse-ul peste imagine, fie să dai clic pe ea pentru a vedea mai multe detalii. Mai întâi, alegeți placa în care doriți să fie plasat pinul, apoi faceți clic pe butonul Salvare.

Pentru a crea un pin, faceți clic pe Creare în bara de instrumente de sus. Aveți opțiunea de a crea un pin de idee sau un pin. Selectați Pin.

Adăugați toate informațiile necesare, inclusiv titlul, imaginea, descrierea și linkul, dacă există. Selectați placa în care doriți să plasați pinul și faceți clic pe Salvare.

4. Consiliile dumneavoastră

Plăcile sunt locul în care stocați pini individuale, fie pentru uz privat, fie pentru public, pentru a vedea ceea ce ați adunat. De obicei, fiecare placă va avea o temă cu care pinii din interior îi corespund.

Pentru a crea un panou, dați clic pe fotografia de profil din colțul din dreapta sus. Pe pagina următoare, veți vedea pagina de profil cu toate panourile și tot ce ați fixat vreodată. Faceți clic pe semnul +. Selectați Board.

  Cum să faci marketing afiliat pe Pinterest: Fixarea pentru profit –

De acolo, puteți crea un panou cu o anumită temă sau scop și îl puteți seta la privat sau public.

5. Profilul dvs

Profilul dvs. este locul în care oricine face clic pe numele dvs. poate vedea panourile dvs. publice, avatarul și linkurile dvs. Ei pot vedea, de asemenea, numărul total de urmăritori și numărul de persoane pe care le urmăriți.

Rețineți că adepții față de următoarea relație pot varia de la utilizator la utilizator, deoarece oamenii fie folosesc Pinterest pentru interes personal, fie pentru rețelele sociale. Puteți găsi companii întregi care creează un ecosistem de panouri organizate pe paginile lor de profil – așa că, firește, ar avea mai mulți adepți.

Există, de asemenea, o opțiune de a face upgrade la un cont profesional de afaceri, care vă oferă acces la instrumente de analiză și abilitatea de a prezenta reclame prin intermediul rețelei.

Fiți atenți când utilizați imagini de pe Pinterest!

Pinterest este un mod incredibil de distractiv, ușor și fără stres de a căuta inspirație pe internet. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Pinterest nu este o modalitate bună de a găsi imagini de stoc pe care să le utilizați pe blogul sau site-ul dvs. web.

Multe dintre imagini au încă drepturile de autor atașate. Dacă salvați aceste imagini pe computer și apoi le reîncărcați pentru uzul dvs. fără a solicita permisiunea de a face acest lucru, vă puteți găsi în multe probleme.

În schimb, cel mai bine este să utilizați unul dintre numeroasele site-uri web de fotografii fără drepturi de autor disponibile.

Începeți să utilizați Pinterest pentru toate nevoile dvs. de inspirație

Pinterest poate fi folosit în atât de multe moduri diferite, dar totul se rezumă la inspirarea utilizatorilor săi. Fie că ești în căutarea următorului tău proiect de renovare sau pur și simplu admiri arta sub formă de plăci, Pinterest te poate motiva să fii creativ.

Încercați să vă conectați la Pinterest pentru a vedea ce vă rezervă algoritmul.