08/08/2022

Ce este modul de testare în Windows 10?

De fiecare dată când instalăm o aplicație care nu este din Microsoft Store, suntem întâmpinați de un mesaj pop-up care ne avertizează despre același lucru. Acest lucru este pentru a ne asigura că niciun software extern nu provoacă daune sistemului fără să știm. În mod similar, Microsoft verifică toate tipurile de drivere și aplicații pentru orice cod rău intenționat și apoi le semnează digital ca fiind sigure de utilizat. Orice bucată de software care nu este verificată sau nu are un certificat de autentificare poate și va fi cel mai probabil blocată de sistemul de operare Windows. În timp ce aceste măsuri de securitate ajută la menținerea computerelor noastre în siguranță, ele se dovedesc a fi o enervare pentru dezvoltatorii care încearcă să-și testeze aplicațiile care nu au fost încă lansate pe Windows 10. Aceste aplicații sunt de obicei în faza lor alfa sau beta și au nevoie de destul de mult. de testare înainte de a fi lansat pe internet. Aici intervine modul de testare Windows. În acest articol, vom afla despre modul de testare, cum să intrați și să ieșiți din modul de testare pe Windows 10.

Ce este modul de testare în Windows 10?

Modul de testare este temporar Windows stare care permite instalarea de drivere și aplicații neverificate. Utilizatorii trebuie să intre manual (și să iasă) din modul de testare. Instalând aplicații încă în faza de dezvoltare în modul de testare, dezvoltatorii pot evalua performanța în timp real/lumea reală și, de asemenea, pot verifica modul în care codul rezistă în utilizarea de zi cu zi. Un filigran în modul de testare în colțul din dreapta jos al desktop-ului împreună cu versiunea Windows și numărul versiunii indică faptul că Windows funcționează în modul de testare.

  Cum să faci o captură de ecran în Windows 11

Deoarece modul de testare este ca o invitație deschisă pentru tot felul de aplicații nesemnate, utilizatorilor obișnuiți li se recomandă să stea departe de acest mod, iar alții ar trebui să-l părăsească/dezactivează imediat ce testarea este finalizată. De asemenea, trebuie să evitați descărcarea oricăror fișiere de pe internet, deoarece Windows nu efectuează verificarea obișnuită de securitate în modul de testare.

Cum să intrați și să ieșiți din modul de testare

Intrarea și ieșirea din modul de testare este o sarcină foarte simplă și necesită executarea unei singure comenzi. Comanda poate fi executată fie în PowerShell, fie în aplicația Command Prompt lansată cu privilegii administrative. Vom folosi promptul de comandă pentru acest ghid, dar nu ezitați să utilizați PowerShell dacă vă simțiți mai confortabil cu el.

1. Apăsați tasta Windows, tastați promptul de comandă și faceți clic pe Executare ca administrator.

2. Introduceți următoarea comandă pentru a intra în modul Test și apăsați tasta Enter.

bcdedit -set TESTSIGNING ON

3. Acum, tastați comanda dată pentru a părăsi Modul Test și apăsați tasta Enter.

bcdedit -set TESTSIGNING OFF

Veți primi un mesaj de confirmare care arată Operația finalizată cu succes la executarea oricăreia dintre cele două comenzi.

4. Continuați și închideți fereastra Prompt de comandă și reporniți computerul. În funcție de comanda executată, sistemul dumneavoastră fie va intra în modul de testare, fie va ieși din acesta după ce repornește.

5. Dacă ați primit un mesaj de eroare în timp ce încercați să dezactivați modul de testare, mai întâi executați comanda dată. Acest lucru va acorda Windows permisiunea suplimentară de care are nevoie pentru a dezactiva modul de testare.

bcdedit.exe -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS

6. În cele din urmă, executați comanda bcdedit -set TESTSIGNING OFF pentru a ieși din modul de testare.

  3 lucruri pe care le poți face cu Cortana în Windows 10

Unii utilizatori pot primi un mesaj de eroare care spune „Protected by Secure Boot policy”; aceasta înseamnă pur și simplu că Secure Boot este activată și, pentru a ieși din modul de testare, va trebui mai întâi să dezactivați Secure Boot din meniul BIOS.

Dacă doriți doar să eliminați filigranul modului de testare de pe ecran, descărcați Dezactivator universal de filigran. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala instrumentul și a scăpa de filigranul.

***

Deci, acesta a fost ghidul nostru despre cum să intrați și să ieșiți din modul de testare în Windows 10. Nu ezitați să ne contactați prin secțiunea de comentarii de mai jos dacă vă confruntați cu orice problemă cu modul de testare.