Ce este Friend.Tech și ar trebui să crezi hype?

Imaginează-ți asta: o platformă de socializare în care datele tale nu sunt o marfă, algoritmii nu țin frâiele feedului tău și tu ai ultimul cuvânt în ceea ce vezi și distribuie. Prieten.tehn este o platformă de social media descentralizată (DeSo) cu o întorsătură de criptomonedă. Îți înțelege frustrarea față de algoritmii care decid ce ar trebui să împodobească feedul tău, înecând vocile care contează pentru tine.

Cu Friend.tech, ai din nou controlul. Tu stabilești ale cui postări îți dorește feedul și ce conținut merită atenția ta cu control asupra autenticității și confidențialității. Spune-i la revedere camerei de eco și salută înapoi diverse perspective și conversații care îți lărgesc orizonturile.

Ce este Friend.tech?

Friend.tech este o platformă de rețea socială în lanț construită pe blockchain-ul Coinbase Layer 2, Base. Platforma le dă utilizatorilor puterea de a-și identifica identitatea vânzând și cumpărând chei (cunoscute anterior sub numele de acțiuni) pentru adepții lor.

Drept urmare, adepții devin și acționari. Acest lucru le oferă beneficiul de a comunica direct cu utilizatorul și de a accesa o nouă funcție personalizată de implicare în platformele lor online preferate, cum ar fi X (cunoscut anterior ca Twitter) și Telegram.

Cum funcționează Friend.tech?

Conceptul de Friend.tech este similar cu principiul proprietății bursei, în care a avea acțiuni înseamnă a deține o participație într-o anumită companie. Când te uiți pentru prima dată la Friend.tech, poate părea similar cu alte platforme de mesagerie, cum ar fi WeChat sau Telegram. Cu toate acestea, aspectul unic al aplicației descentralizate de socializare este procesul de aderare și de părăsire a chaturilor de grup, care este caracteristica de bază a acestei platforme.

  Cum se calculează valoarea viitoare cu funcția FV din Excel

În calitate de utilizator, vă alăturați anumitor grupuri plătind o taxă de participare (în Ethereum), care vă oferă o cotă din acel grup. Ulterior, dacă părăsești grupul, îți poți vinde acțiunile pentru a-ți lichida investiția. Atunci când membrii grupului experimentează o creștere a valorii acțiunilor, aceștia au opțiunea de a-și vinde acțiunile și de a părăsi grupul. Aceasta înseamnă că aderarea la un grup are beneficii sociale și potențiale câștiguri financiare.

Acest factor adaugă un strat dinamic, alimentând angajamentul social cu o oportunitate de a investi. Cu toate acestea, este esențial să menționăm că Protocolul Friend.tech impune un comision de tranzacție de 5%, iar proprietarul câștigă profit din spread-ul comercial.

Pentru a începe să utilizați aplicația, trebuie să obțineți un cod de invitație și să vă conectați contul X (fostul Twitter). Odată finalizați acești pași, trebuie să depuneți cel puțin 0,01 Ethereum (ETH) în rețeaua de bază. Acest depozit vă oferă acces la toate funcțiile aplicației Friend.tech.

Cât de mult a strâns Friend.tech? Câți utilizatori are Friend.tech?

Protocolul Friend.tech a asistat la activități semnificative de la lansarea versiunii sale beta (doar pe invitație) pe 11 august 2023. Opt zile mai târziu, pe 19 august 2023, Friend.tech a anunțat că a obținut finanțare de start de la firma de capital de risc cripto. Paradigmă. Această știre a stârnit speculații cu privire la posibilitatea unui airdrop și a unei potențiale lansări de token în viitor.

Pe lângă aceasta, conform date de la Defi LlamaFriend.tech a generat taxe de 6,64 milioane USD de la lansarea sa beta.

Credit imagine: DeFiLlama

Între timp, proiectul a generat peste 3,32 milioane de dolari prin intermediul platformei sale sociale și, potrivit a Tabloul de bord Dune, procesând peste un milion de tranzacții și peste 110.000 de comercianți unici (ceea ce se traduce efectiv în utilizatori unici Friend.tech) în același interval de timp. Momentul publicitar din jurul protocolului cripto de social media a ajutat, de asemenea, rețeaua de bază (pe care este construit Friend.tech) să atragă atenția rapid.

  Megabit vs Megabyte

Este Friend.tech sigur? Este Friend.tech o înșelătorie?

Având în vedere hypeul din jurul Friend.tech, oamenii sunt precauți, dar doresc să se implice, iar liderii industriei cripto au lăudat progresele rețelei Friend.tech.

David Phelps, care a co-fondat Jokerace și EcoDAO, l-a lăudat pe Friend. experiența utilizatorului tehnologiei ca fiind cea mai bună din industria cripto. El a identificat trei factori cheie care fac din aplicație o descoperire semnificativă pentru criptomoneda.

În primul rând, utilizatorilor nu li se cere să descarce aplicația printr-un cont de magazin de aplicații, ceea ce pune accent pe descentralizare. În al doilea rând, aplicația conectează automat fondurile, simplificând tranzacțiile. În cele din urmă, aplicația permite utilizatorilor să-și depună ETH o dată și să cumpere și să vândă acțiuni fără a semna tranzacții în mod repetat. Multe aplicații descentralizate din spațiul cripto au fost criticate pentru că necesită verificarea constantă a tranzacțiilor prin semnăturile MetaMask.

În schimb, câțiva critici au ridicat semnale roșii împotriva rețelei de social media descentralizate. Potrivit lui Ignas, un cercetător în finanțe descentralizate (DeFi), Friend.tech obține venituri doar prin comisioane de tranzacționare și nu având mai mulți acționari. Aceasta înseamnă că „personalitățile controversate ar putea câștiga mai mult sau chiar crearea de FUD va fi folosită ca strategie pentru a câștiga taxe”.

În plus, Legendarun agent de marketing Web3 pseudonim, a împărtășit o predicție ursoasă despre longevitatea Friend.tech, făcând paralele cu BitClout, o aplicație DeSo din 2021.

Cred că platforma se va prăbuși așa cum a făcut BitClout. Suntem într-o piață ursară și nu avem nimic de făcut. Toată lumea profită de o oportunitate de a câștiga bani, dar cred că platforma va fi finalizată în următoarele săptămâni sau luni.

  Cum să activați corecția live pe Ubuntu 18.04

Este timpul să vă îmbarcați în trenul Friend.tech Hype?

Indiferent dacă hype-ul este sustenabil sau nu, descentralizarea, confidențialitatea, accentul pus pe autenticitate și diversele opțiuni de conținut Friend.tech îl fac un jucător unic și promițător în lumea social media. Rețelele sociale descentralizate au un rol cheie în Web3 și pe internetul mai larg, dar se pare că majoritatea oportunităților și ideilor rămân limitate la cele care se află deja în lumea cripto.

În ciuda faptului că oferă confidențialitate și control puternic asupra conținutului, există întotdeauna o problemă majoră cu care se confruntă orice rețea de socializare: utilizatorii. Dacă utilizatorii nu sunt acolo, oamenii nu vor veni. E la fel de simplu.