Ce este compoziția în fotografie?

Fotografia nu este doar o distracție tehnică; este o arta. Deși este important să înțelegeți cum să vă controlați camera, aceasta ar trebui să fie astfel încât să puteți captura tipul de fotografii dorite, mai degrabă decât astfel încât să puteți face fotografii plictisitoare, dacă sunt corecte din punct de vedere tehnic.

Iată o fotografie groaznică, perfectă din punct de vedere tehnic. Este bine expus, există detalii bune de umbră și evidențiere, culorile sunt precise și este complet și complet plictisitor.

Și iată una dintre fotografiile mele preferate pe care le-am făcut anul acesta. A fost filmat cu o cameră de film veche, deci calitatea nu este perfectă. Există câteva artefacte de dezvoltare și este puțin moale. Dar este o imagine mult mai interesantă decât fotografia întrerupătorului meu de lumină.

Acum, acesta este un exemplu extrem, dar este un punct care se aplică în toate domeniile fotografiei. Există ceva mai mult în fotografie decât perfecțiunea tehnică. Este mai mult decât fotografierea unor locuri sau oameni drăguți și este ceea ce separă arta de instantanee și fotografiile bune de cele rele. Cuvântul pentru acel ceva mai mult este compoziție.

Compoziția este modul în care plasați lucrurile

Compoziția, cel mai elementar, este modul în care vă plasați subiectul (și orice altceva) în imaginea dvs. Deși este rar că veți putea poziționa fizic clădirile și copacii acolo unde doriți să fie, alegerea dvs. de distanță focală, diafragmă și locul în care vă aflați schimbă drastic modul în care lucrurile diferite vor apărea în cadru.

  Alertă de înșelătorie: Nu, Netflix nu îți suspendă contul

Compoziția este limbajul fotografiei. Cum apar subiecții unul față de celălalt, orice obiecte suplimentare și fundalul comunică foarte mult privitorului. În fotografia de mai jos, puteți vedea cum m-am petrecut ceva timp jucându-mă cu diferite compoziții care implică formarea mică de roci.

În cele din urmă, m-am hotărât pe aceasta ca fiind cea mai puternică compoziție pentru că mi-a plăcut cum echilibrează stâncile, marea și cerul. Celelalte compoziții au pus prea mult accent pe un lucru față de celelalte două.

În această fotografie, întrucât modelul este singurul subiect real, nu am vrut ca oamenii din fundal să fie o distragere a atenției. Pentru a mă asigura că nu sunt, am folosit o deschidere mare pentru a obține o adâncime mică de câmp pentru a le estompa.

Pe de altă parte, în această fotografie, care este despre relația dintre cei trei lucrători ai restaurantului într-o pauză, am folosit o adâncime îngustă de câmp pentru a mă asigura că toți sunt concentrați.

După cum puteți vedea, locul în care plasați diferitele părți ale imaginii dvs. și modul în care acestea apar unul față de celălalt este modul în care transmiteți mesajul către spectator. Acum, nu spun că fiecare fotografie are nevoie de un mesaj mare, care să schimbe lumea. Dar, în cel mai bun caz, fiecare fotografie spune o poveste, chiar dacă este o poveste mică. Cele mai obișnuite teme care parcurg fotografiile mele sunt:

Oamenii sunt destul de cool.
Natura este foarte frumoasă.

Dacă te uiți la majoritatea fotografiilor din tutorialele mele aici despre How-To Geek, ele se încadrează într-una dintre acele două găleți mari. Dar, doar pentru că mesajul este simplu, nu înseamnă că nu depun eforturi pentru a-l transmite. Iată o fotografie de-a mea care le combină pe ambele.

  Ce este o hartă conceptuală și cum se creează una?

Vezi cum l-am făcut pe Will, schiorul, mic în raport cu natura din jurul lui și a folosit abruptul pârtiei, spray-ul de la schiurile sale și spațiul în care trebuie să se deplaseze pentru a-și arăta viteza? La asta mă refer când spun că compoziția este limbajul fotografiei. Decizii de genul acesta dau sens fotografiilor tale.

Compoziția urmează „reguli”

Vestea bună este că, deși compoziția durează ani pentru a stăpâni, tinde să urmeze câteva „reguli” de bază – ei bine, cu adevărat linii directoare.

Probabil ați auzit de regula treimii și, deși este puțin prea simplistă pentru a fi cu adevărat utilă, există și alte idei mai puternice cu care vă puteți juca. Vom explora multe dintre acestea mai în profunzime aici pe How-To Geek, dar iată câteva pentru a începe.

Dimensiunea în cadru contează. Cu cât ceva este mai mare, cu atât se va simți mai important, mai ales când este în contrast cu ceva care pare relativ mic. Faceți această fotografie: făcându-mă mic în cadru, îmi oferă atât mie, cât și scara muntilor.

Oamenii vor vedea mai întâi ce este în atenție. Chiar dacă tulpinile de iarbă sunt mari și în fața modelului, ochii ne sunt atrași de ea pentru că ea este singurul lucru în atenție.

Liniile, fie naturale, fie artificiale, sunt o modalitate excelentă de a conduce ochii privitorului exact acolo unde doriți. Uită-te doar la modul în care toate liniile principale – le-am marcat cu roz – îți trage ochii direct la model.

O fotografie bună ar trebui să se simtă echilibrată. Puteți realiza acest lucru fie prin simetrie, fie prin echilibrarea diferitelor elemente unele față de altele. În această fotografie, în ciuda dimensiunilor drastic diferite în cadru, luna și stânca se compensează frumos.

  13 moduri de a îmbunătăți confidențialitatea MIUI - Opriți Xiaomi să colecteze date

Nu folosi doar primul plan. Folosiți și mijlocul și fundalul. Oferă imaginilor tale un sentiment mult mai mare de profunzime.

Culoarea este incredibil de importantă. Cele mai strălucitoare, cele mai saturate culori ne vor atrage întotdeauna privirea. Culorile diferite transmit, de asemenea, stări și emoții diferite. Albastrul pal este pașnic, în timp ce roșul aprins poate fi furios sau energic. Mi-am dorit un sentiment de liniște în această fotografie, așa că am subliniat culorile aproape pastelate de albastru și auriu.

Și aceasta este doar o mică mostră a unora dintre modurile în care puteți folosi compoziția pentru a transmite semnificații diferite. Odată ce începi să te gândești la asta în timp ce filmezi, ești pe cale să dezvolți un ochi grozav pentru fotografie.

Compoziția este limbajul pe care tu, fotograful, îl poți folosi pentru a comunica cu privitorul. Modul în care plasați diferitele componente ale imaginii dvs. unul față de celălalt este ceea ce dă sens fotografiilor dvs.