Cât de precis este Fitbit Sleep Tracker?

Recomandări cheie

  • Trackerele Fitbit includ hardware-ul necesar pentru a monitoriza ritmul cardiac, mișcarea, nivelul de oxigen din sânge și multe altele pentru a deduce cât de bine dormiți.
  • Aplicația Fitbit arată un scor de somn cuprins între 1 și 100, în funcție de durata și calitatea somnului.
  • Deși urmărirea somnului de la Fitbit este utilă pentru datele despre tendințe, nu este la fel de precisă ca polisomnografia pentru cercetarea academică.

Somnul s-a alăturat pașilor ca una dintre activitățile pe care ne așteptăm ca ceasurile inteligente și dispozitivele de urmărire să țină cont. Acest lucru este valabil mai ales pentru ofertele Fitbit, care promovează funcții precum „scor de somn” și „trezire inteligentă”. Dar cum funcționează de fapt urmărirea somnului de la Fitbit și este fiabilă?

Cum funcționează urmărirea somnului de la Fitbit

Echipamentele purtatoare Fitbit, inclusiv ceasurile inteligente precum Google Pixel Watch, care utilizează tehnologia Fitbit, detectează informațiile necesare pentru a urmări somnul folosind o multitudine de senzori. Potrivit Fitbitacestea includ un tracker optic al ritmului cardiac cu mai multe căi, senzori electrici multifuncționali (ECG și EDA), giroscop, altimetru, accelerometru cu 3 axe, senzor de temperatură, senzor de lumină ambientală și receptor GPS (cu GLONASS).

Împreună, acești senzori pot urmări mișcarea și direcția, schimbările de înălțime, apropierea de încheietura mâinii, nivelurile de oxigen din sânge (oscilațiile mari pot fi un semn de apnee în somn), bătăile inimii pe minut, temperatura corpului și rezistența pielii la cantități mici. de electricitate (o metodă cunoscută sub numele de bioimpedanță, folosită pentru a estima grăsimea corporală și musculară). Sincer, dispozitivele Fitbit includ multă tehnologie pentru ca urmărirea somnului să funcționeze.

  Cum să adăugați și să ștergeți profiluri de utilizator Disney+

Primele modele Fitbit determinau dacă un purtător dormea ​​prin măsurarea mișcării. Dispozitivele mai noi vă urmăresc și ritmul cardiac pentru a oferi informații mai profunde asupra etapelor somnului dvs., cum ar fi somnul ușor, profund și REM (când visăm). Toate Fitbit-urile mai noi folosesc aceste informații pentru a genera un „Scor de somn” – atâta timp cât aveți un abonament Fitbit Premium.

Cum să vizualizați scorul de somn Fitbit

Scorul de somn al Fitbit variază de la 1 la 100, în funcție de durata și calitatea somnului. Scorul de somn apare imediat ce deschideți aplicația Fitbit pe telefon. Puteți atinge scorul de somn pentru a vedea mai multe detalii, iar Fitbit vă oferă straturi de informații. Există modalități ample de a folosi profilurile de somn Fitbit pentru a vă ajuta să dormi mai bine.

Pe lângă timpul petrecut adormit, un grafic orizontal afișează nuanțele odihnei tale. Părțile roșii sunt momente în care ești treaz. Albastrul deschis indică somn REM, un albastru puțin mai închis indică somn ușor, iar cel mai închis albastru indică somn profund. Fitbit nu folosește întotdeauna aceleași culori pe toate dispozitivele, așa că nu fi confuz dacă Google Pixel Watch folosește nuanțe de violet în loc de albastru.

50% din scor este determinat de durata somnului, 25% de cât timp petreci în somn profund sau REM și 25% de cât de liniștit sau agitat ai fost în timpul somnului.

Ce afectează acuratețea Fitbit-ului dvs

​​​​​Fiind ceva pe care îl porți la încheietura mâinii, Fitbit-ul tău are nevoie de o potrivire perfectă pentru a oferi rezultate fiabile. Trebuie să purtați dispozitivul în mod constant de la o noapte la alta — timp de cel puțin 14 zile — pentru a obține feedback valoros. De asemenea, trebuie să vă asigurați că dispozitivul este suficient de încărcat pentru a rezista noaptea.

  30 de imagini minunate pentru desktopul dvs

Unii factori sunt în afara controlului dumneavoastră. Cercetare de către Societatea de Cercetare a Somnului a constatat că lumina verde fotopletismografică din spatele multor trackere de fitness are un timp mai dificil de măsurat ritmul cardiac al persoanelor cu tonuri de piele mai închise.

Terții au verificat acuratețea Fitbit?

Canva

Dispozitivele purtabile precum cele oferite de Fitbit au devenit populare în rândul cercetătorilor de somn datorită ușurinței lor de utilizare și costului redus.

Un studiu din 2019 în Journal of Medical Internet Research a analizat mai multe articole anterioare legate de Fitbit pentru a vedea ce au avut de spus cercetătorii despre cât de viabile erau produsele pentru cercetarea academică. Rezultatele arată că dispozitivele Fitbit oferă date utile despre tendințe, dar rezultatele nu sunt suficient de precise pentru a înlocui polisomnografia.

Acest lucru nu este ușoară față de Fitbit în sine. Polisomnografia preia mai multe date prin monitorizarea undelor cerebrale, respirația și mișcările ochilor, în plus față de tipul de informații pe care le poate aduna un Fitbit. Chiar dacă optezi pentru o saltea inteligentă în detrimentul unui tracker de somn, nu vei primi atât de multe date.

Cum se compară Fitbit cu alte dispozitive de urmărire a somnului

Este dificil să compari rezultatele articolelor de fitness în mod direct, chiar dacă se întâmplă să pui mâna pe mai multe dispozitive. Sigur, poți purta mai multe dispozitive deodată, dar poți avea doar unul în poziția optimă pe încheietura mâinii la un moment dat. De asemenea, presupunând că nu comparați acuratețea diferitelor instrumente de urmărire a somnului.

ZDNet a efectuat acest tip de comparație directă între Fitbit Inspire 2 și Apple Watch Series 7, constatând mici variații ale rezultatelor. Acest tip de observație anecdotică nu arată dacă una este mai precisă decât cealaltă; doar că există o diferență notabilă.

  Cum să vă conectați și să obțineți date de pe un hard disk cu aceste 6 metode

Un studiu anterior din 2020, publicat de Biblioteca Națională de Medicină confirmă aceste rezultate, observând că diverse dispozitive de urmărire a somnului consumatorilor afișează informații inconsecvente cu privire la etapele somnului și concluzionează că niciuna nu ar putea înlocui o analiză a somnului într-un laborator. Un alt studiu din 2020 în revista Nature and Science of Sleep, publicat de Dovepressa raportat observații similare:

În general, tehnologiile comerciale de somn au afișat valori mai mici de eroare și părtinire la cuantificarea stărilor de somn/veghe în comparație cu duratele de stadializare a somnului. Totuși, aceste descoperiri au arătat că există un grad remarcabil de mare de variabilitate în acuratețea tehnologiilor comerciale de somn…

Diferite puncte de vânzare vă vor oferi recomandări mixte despre care tracker de fitness este cel mai bun. Utilizabil și Foarte bine Sanatate enumerați dispozitivele Fitbit drept cele mai bune opțiuni de purtare pentru 2023. CNN de asemenea, listează Fitbit, printre altele, drept unul dintre cele mai bune instrumente de urmărire a somnului din 2024. Cu toate acestea, Fondul de ten pentru somn și Cleste de sarma nu enumera Fitbit deloc.

Diferența principală dintre toate ține mai mult de confort și de caracteristici decât de fiabilitatea rezultatelor. Pe scurt, precizia somnului Fitbit nu este nici mai bună sau mai rea decât multe dintre ofertele concurenței.