6 moduri de a reduce durerea în timpul tastării pe o tastatură

Durerea de mână este unul dintre cele mai periculoase tipuri de durere pe care le poate experimenta un om. Multe cariere din diverse domenii au fost afectate negativ din cauza durerii de mână neglijate. Vrem să vă puteți proteja mâinile și să reduceți această durere, astfel încât să puteți continua să faceți lucrurile pe care le iubiți.

De ce este periculoasă durerea la tastarea tastaturii

Credit imagine: Jhet Borja

Tastaturile tradiționale nu au fost concepute având în vedere ergonomia. Tastele eșalonate au venit de la mașini de scris și singurul motiv pentru care nu s-au schimbat este pentru că oamenii erau obișnuiți cu acest aspect.

O tastatură standard vă obligă încheieturile să facă deviație cubitală, adică atunci când vă întoarceți mâinile pentru a vă menține degetele aliniate cu tastatura. Mâinile tale nu au fost făcute pentru a fi în această poziție pentru perioade lungi de timp.

A fi în această poziție crește riscul de sindrom de tunel carpian, leziuni ale nervilor și alte tipuri de leziuni legate de efort. Dacă simțiți durere în timp ce tastați, nu ar trebui să o ignorați. Iată câteva modalități de a reduce durerea în timp ce tastați pe tastatură:

1. Reglați-vă înălțimea scaunului

Credit imagine: Jhet Borja

Înălțimea scaunului este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de ridicarea încheieturilor pentru a tasta într-o poziție mai bună.

Doriți ca înălțimea scaunului să fie suficient de mare, astfel încât degetele să se poată sprijini pe partea de sus a tastaturii fără a fi nevoie să vă înclinați încheieturile în jos sau în sus. O poziție neutră ar trebui să fie scopul tău.

Antebrațele tale ar trebui să atingă masa, dar scaunul tău nu ar trebui să fie atât de jos încât să ajungi să ridici din umeri. Ridicarea din umeri vă va provoca dureri de umăr după ce veți rămâne în acea poziție mult timp. Dacă scaunul dvs. nu poate fi ajustat la înălțimea dorită, luați în considerare utilizarea unei perne sau perne pentru sprijin.

  Cum să schimbați pictogramele aplicației, fișierelor și folderelor pe un Mac

2. Experimentați cu suporturi pentru încheietura mâinii

Credit imagine: Jhet Borja

Motivul pentru care spunem „experiment” și nu „utilizare” este că suporturile pentru încheietura mâinii depind de utilizator. Unii oameni preferă să aibă un sprijin pentru încheietura mâinii; unii nu. Obișnuiam să folosim un suport pentru încheietura mâinii, dar mi-am dat seama că nu era chiar pentru mine.

Plantarea încheieturilor pe un suport pentru încheietura m-a făcut doar să-mi îndoiesc încheieturile mai sever în exterior când am întins mâna spre tastele enter sau backspace. Am decis să nu-l mai folosesc și am început să scriu cu încheieturile plutind – în acest fel îmi puteam muta toată mâna mai aproape de tastele enter și backspace dacă era nevoie să le folosesc în loc să-mi îndoaie încheietura și să provoc durere.

Credit imagine: Jhet Borja

Cu toate acestea, dacă vi se pare mai confortabil să tastați cu încheieturile sprijinite pe o suprafață, un suport pentru încheietura mâinii vă poate ajuta. Un suport pentru încheietura mâinii vă va ajuta să urmăriți unde sunt cheile în comparație cu încheieturile plutitoare. De asemenea, este destul de util pentru tastaturile înalte, cu tastele ridicate destul de sus.

Înainte de a cumpăra un suport pentru încheietura mâinii, vă sugerăm să încercați o carte de aproximativ o jumătate de inch grosime pentru a verifica dacă este într-adevăr ceva în care merită să investiți.

3. Schimbați-vă poziția încheieturii mâinii

Credit imagine: Jhet Borja

Motivul pentru care acesta este al treilea și nu primul este că schimbarea poziției încheieturii mâinii nu este ușoară. Lasă mâna jos și tastezi cu obiceiurile tale obișnuite.

Făcând acest lucru în mod conștient, va trebui să vă concentrați și vă poate încetini viteza de tastare, dar vă veți mulțumi dacă vă angajați să faceți acest lucru. Dacă niciunul dintre sfaturile de mai sus nu a funcționat pentru tine, ar putea fi din cauza faptului că încheieturile tale nu sunt în poziția corectă.

  Ce este modul de conducere Samsung?

Încearcă să-ți ții încheieturile cât poți de drepte și construiește-ți acest obicei. Puteți încerca să faceți câteva exerciții de tastare pe aceste site-uri web de practică de tastare pentru a ajuta la formarea acestor obiceiuri.

4. Încercați o tastatură split/ergonomică

O tastatură ergonomică este probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru încheieturile tale dacă ești cineva care tastează pentru perioade lungi de timp.

Tastaturile ergonomice vin în două tipuri principale: cele cu un aspect ergonomic și cele care sunt împărțite în două tastaturi separate. Un aspect ergonomic este bun dacă aduceți tastatura, deoarece nu veți aduce două piese libere, dar o tastatură divizată oferă mai multe moduri de a vă folosi tastatura.

Credit imagine: Kent Baguio

Vă recomandăm cu căldură o tastatură divizată dacă rămâneți pe birou, deoarece vă puteți poziționa mâinile așa cum doriți, atâta timp cât cablul este suficient de lung. Cu toate acestea, o tastatură în stil Alice, cum ar fi Keychron Q8, este o opțiune excelentă, de asemenea, dacă vă place să aveți tastatura dintr-o singură piesă. Tastele sunt înclinate, astfel încât nu trebuie să vă îndoiți încheietura mâinii spre exterior.

Există chiar și unele tastaturi ergonomice care sunt înclinate în sus, astfel încât palmele să nu fie îndreptate în jos. Răsucirea încheieturii mâinii astfel încât palmele cu fața în jos poate duce, de asemenea, la disconfort sau durere în timp, dar este greu să faci ceva în acest sens pe majoritatea tastaturilor, deoarece acestea sunt de obicei plate. O tastatură care vă permite să vă îndreptați palmele unul spre celălalt este de obicei destul de voluminoasă și uneori are un aspect ridicol.

5. Utilizați macrocomenzi și învățați comenzile rapide

Macrocomenzile și comenzile rapide vă pot economisi timp și durere atunci când utilizați tastatura. Practic, fiecare program de lucru are comenzi rapide, taste rapide și macrocomenzi pe care le puteți folosi pentru a evita să atingeți mouse-ul de fiecare dată când doriți să executați ceva.

  Ce este Cybersquatting și cum să vă protejați marca de aceasta [+ 5 Tools]

Întinderea mâna spre mouse poate duce la dureri de umăr, mai ales dacă ajungi să ridici din umeri în timp ce folosești mouse-ul. Învățarea macrocomenzilor în Word este destul de puternică; pe lângă reducerea durerii de pe mâini, te va face și mult mai eficient.

Credit imagine: Jhet Borja

Multe tastaturi personalizate au de obicei taste programabile. Unele tastaturi personalizate, cu firmware-ul QMK, permit personalizarea completă a tastelor. Tastaturile mecanice personalizate au atât de multe de oferit, de la tastaturi standard până la tastaturi divizate ergonomice incredibile, care au atât de mult posibilități de personalizare.

6. Încercați un aspect nou

Credit imagine: Jhet Borja

Tastaturile QWERTY există de destul de mult timp și, la fel ca tastele eșalonate pe care le-am menționat cu puțin timp în urmă, acest aspect este foarte depășit.

Aspectul QWERTY nu acordă prioritate eficienței tastării în ceea ce privește distribuția vocalelor, ceea ce înseamnă că unele cuvinte precum „amorțire” sunt destul de enervant de tastat (continuați, încercați). Acest aspect ajunge să aibă o mulțime de cuvinte în care întregul cuvânt poate fi tastat cu un singur deget. În mod ideal, ați dori să alternați mâinile/degetele pentru cât mai multe taste posibil.

Aici intervin formele alternative precum Dvorak sau Colemak. Dvorak plasează toate vocalele de pe rândul de acasă în partea stângă și toate consoanele utilizate în mod obișnuit în partea dreaptă. Celelalte taste care nu se află pe rândul de acasă din partea stângă sunt chei și litere care nu sunt folosite la fel de des.

Scopul acestui aspect este de a crește viteza de tastare, reducând în același timp mișcarea degetelor, astfel încât să nu vă bateți atât de mult degetele. La fel ca utilizarea macrocomenzilor și a comenzilor rapide, le va lua ceva timp și exersare pentru a se obișnui, dar beneficiile pe care ți le oferă pe termen lung sunt foarte reale.

Tastarea nu trebuie să fie o muncă dureroasă

Mâinile tale sunt una dintre cele mai importante părți ale corpului tău. A avea grijă de ei nu ar trebui să fie ceva care să fie amânat până când nu ai suferit răni și nu mai poți face atât de mult ca înainte.